Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 08:01, 09 wrz 2016

Do góry
Ogród... " ...budzi się
Z naszymi marzeniami...
...Daj nam dzisiaj dobry dzień, dobry dzień.."

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:47, 09 wrz 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pytanie do Rosomanes: Wszystkie moje róze maja młode przyrosty żołte. Od suszy czy od braku jakiegoś składnika! Były nawożone w lipcu więc tego drugiego nie podejrzewam, raczej susze.

Stawiałabym na chlorozę - brak żelaza. Żółty kolor liści i żyłkowanie widoczne u większości roślin to objaw chlorozy bo ta róża chyba nowe przyrosty normalnie bordowe ma? Stąd chyba ten różowy. Ale podpytaj na wątku chorobowym, aby potwierdzić u specjalistów.

Jak dla mnie albo za mało żelaza w nawozie, albo wypłukiwane zbyt szybko. Susza inaczej skutkuje, mniej kwitną. Róże masz duże, dorodne. One sporo składników potrzebują. Żarłoki są po prostu. Można spróbować roztworem helatu żelaza oprysk zrobić (ja taki rolniczy preparat mam) albo przyszłościowo dać łyżkę hemoglobiny pod krzak, takiej naturalnej wieprzowej lub wołowej jak do kaszanek. Toszka to poleca, ja na razie sypałam w sierpniu powojnikom i rodkom bo u mnie te są ciągle nienajedzone. Naturalna hemoglobina podobno inaczej się rozkłada, wolniej. Z helatem trzeba uważać.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 07:04, 09 wrz 2016

Do góry
Moja trawa posiana 07.05.2016 mieszanka Diana (Agroland)

20% Kostrzewa czerwona MAXIMA 1
15% Kostrzewa czerwona LAMBADA
5% Kostrzewa czerwona NISTA
10% Kostrzewa czerwona CORAIL
15% Kostrzewa czerwona LIVISION
7% Kostrzewa czerwona AGHNETTA
20% Życica trwała NIRA
8% Wiechlina łąkowa GEISHA
Koszona 2 x w tygodniu, wygląda ładnie, trochę wsiało się chwastów ale ja mam niestety z trzech stron chwastowisko, którego nikt nie kosi. Chciałabym dosiać samej wiechliny można kupić przez internet. Czy lepiej to zrobić teraz czy na wiosnę. Czy muszę trawnik posypać kompostem i na to wysiać ziarna?
Ukojenie 06:56, 09 wrz 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Poranne paskudy:

Obrzydlistwa...
Nauczylam latac, a wieczorem znowu sypne bazaltowa.

A wyszlam tylko zrobic zdjecie hortensjom...

ooo blee....

to de duże olbrzymy
tam gdzie są posyp solą działa na nich
Ukojenie 06:51, 09 wrz 2016

Do góry
Poranne paskudy:

Obrzydlistwa...
Nauczylam latac, a wieczorem znowu sypne bazaltowa.

A wyszlam tylko zrobic zdjecie hortensjom...
Ogród potrzebujący zmian 06:48, 09 wrz 2016

Do góry
Ogród wśród pól i wiatrów 23:28, 08 wrz 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Jak ta szałwia biała się sprawuje? Czytałam ze tak średnio z nią A może pomieszalam z białą lawendą.

Iwonka, biała szałwia jest rewelacyjna! (tfuu, żeby nie zapeszyć)Mam ją od tego roku, sadziłam jakoś w czerwcu, po cięciu szybko się zregenerowała, rozkrzewiła, i zakwitła bardzo obficie. U mnie jest sporo lepsza od niebieskiej deep blue, o wiele lepiej się krzewi i obficiej kwitnie w drugim rzucie. Takie przynajmniej na razie są moje obserwacje.

Buziaki
Ogród wśród pól i wiatrów 23:23, 08 wrz 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Śliczne kwiatuchy

Kwiatuchy dziękują
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 23:04, 08 wrz 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
M_gocha

Wchodzę nieproszony, gdyż nauczyłem się czytać nie tylko pismo obrazkowe. Architektem zieleni nigdy nie byłem, ale na tym Forum jest tyle ładnych widoków, że czasem zapominam się i dlatego napisałem, co napisałem. Inna sprawa, że kobiety mają w genach piękno, więc cóż innego pozostało?
Nasycić oczy.

Pozdrawiam
Z każdej wizyty na moim skromnym wątku bardzo się cieszę. A wizyta tak znanej i szanowanej osoby na O. jak Król Mazan to wielki zaszczyt
Przyznam, że kilka razy czytałam Twój wpis... Hmmm, jak to ładnie ująłeś: kobiety mają w genach piękno. Nic dodać, nic ująć
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 23:02, 08 wrz 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Uwielbiam dziewczyny wasze dyskusje....Lekturę co niektórych wątków powinni jako terapię antydepresyjną zapisywać.... choć z drugiej strony może być mocno szkodliwa... można pęknąć ze śmiechu....

Aniu zgadzam się z Tobą w pełni! Ogrodowisko czyta się jednym tchem, a niektóre wątki, styl pisanie ich Właścicieli i poczucie humoru rzeczywiście najlepszym antydepresantem

Gosiek33 napisał(a)
Nie ma to jak dobre gadanie gratulacje

a grabić nie musisz, kosiarka to za ciebie załatwi, na dodatek liście lepsze będą na kompost

Dzięki Gosiu za gratulacje i dzięki za podpowiedź Wykorzystam, bo u mnie liści sporo- brzozy

AnnaCh napisał(a)
Marta, to Ty uważaj na siebie, bo na 17 musisz być na chodzie
Buziaki i pozdrowienia zostawiam.

Aniu, z Tobą za kierownicą, to nawet gdybym jedną nogą w grobie była, to jadę!

W kamiennym kręgu od początku 22:55, 08 wrz 2016

Do góry
Przyleciałam
A tu same piękności. Cudne masz rozchodniki. Akurat skończyłam czytać artykuł o rozchodnikach i ich rozmnażaniu. Na wiosnę rozmnażałam z sadzonek pędowych - 100% powodzenia ale nigdy nie póbowałam z liści. Szkoda, że nie mieszkasz bliżej to byśmy zamieniły się listkami
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 22:49, 08 wrz 2016

Do góry
GorAna napisał(a)
Małgosiu, pospacerowałam u Ciebie i już teraz nie wiem czym sie zachwycać?.....topiarami, krwawnikami, hostami, żurawkami, hortensjami, oczkiem, czy pomocniko-psotnikiem???!!!
Wszystko mi się podoba
Pozdrawiam serdecznie
Aniu, dzięki wielkie Choć mój ogródek w porównaniu z Twoim... nie ma porównania. Pędzę do Ciebie popodziwiać
Coś jeszcze, coś więcej... 22:48, 08 wrz 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Tego połączenia nie zlikwiduję, never ever

Takie połączenia lubię

Silver Dolar u mnie podrosły...nie karmiłam ich chyba specjalnie, ale rzucałam pod nie niebieskie granulki
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:46, 08 wrz 2016

Do góry

Mały ogród miejski 22:44, 08 wrz 2016

Do góry
A co kupiłaś? Ja dzisiaj też wpadłam do L. przed pracą i kupiłam głównie czosnki i białe tulipany. Nie miałam zbytnio czasu na przemyślenia i teraz też się zastanawiam, czy ja to wszystko upcham
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:43, 08 wrz 2016

Do góry

Co by tu posadzic.....? 22:41, 08 wrz 2016

Do góry
Toszka,

Dziekuje, na pewno zapoznam sie z Twoimi propozycjami. Usiadłem i narysowałem plan dzialki. Wyszlo jak wyszlo, zrobilem dwa zdjecia. Mam nadzieje ze bedzie cos widac bo nabazgrolilem troche. Żółte pola sa do obsadzenia. Granice wytycza brzeg kartki. Chce na koncu dzialki wkomponować maly drewniany domek i ukryć maly warzywniak za rabata.
Po prawej stronie domu jest skarpa dosyć wysoka na całej długości. Posadziłem na niej przy scieżce zywtniki Danica a nizej na przemian cisy Davida, jeszcze nizej sa trzmieliny i beda jałowce plozace. Mam nadzieje ze jakos to bedzie wyglądało. Nie umieściłem tych nasadzeń na planie. Jutro zrobie fotke tej skarpy. Ciekawy jestem co o niej sądzicie? Tak to wyglada na dzien dzisiejszy. Zycze spokojnej nocki. Do " zobaczenia "

y

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:41, 08 wrz 2016

Do góry
nocne zdjęcia -nocną porą

Ogród Ani :) 22:39, 08 wrz 2016

Do góry
Ależ tutaj sie dzieje Trochę mnie nie było i nadrobić nie mogę. Cisy - cud, miód, malina Czy możesz mi Aniu podesłać na priv namiar i cenę jaką płaciłaś - wprawdzie mało prawdopodobne abym aż tak daleko zajechała. Ale może kiedyś...
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:37, 08 wrz 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies