Rzeczywiście śliczny, ma w sobie trochę historii, tym cenniejszy.
A listonosz chyba uległ czarowi osobowości i okoliczności, chyba nie ma co się mu dziwić ))))
Serdecznie Witam,
Bardzo proszę o poradę.
Zrobiłam 2 sadzonki z lilaka o drobnych liściach. Był piękny, jednak nie mogłam zdobyć odrostów, i rozmnożyłam go z końcówek zielnych. Przyjęły się 2 sztuki - są jeszcze bardzo małe. Sadzonki zrobiłam w czerwcu i teraz mam pytanie - jak je przezimować??? Czy przenieść je do pomieszczenia, czy zadołować je w gruncie. Bardzo mi na nich zależy i boję się aby mi nie przemarzły.
Bardzo proszę o odpowiedź.
Z góry dziękuję,
Pozdrawiam,
Stanisława
Wszystko zależy jakie tam masz warunki, czy jest nasłonecznione, czy w cieniu, jaka jest donica. Im większa tym lepiej. Pnącza nie są w małych donicach wytrzymałe i żadne Ci zimy nie przezimuje.
Najbardziej wytrzymały jest winobluszcz pięciolistkowy, ale on zimą gubi liście, w kolei bluszcz (Hedera) jest zimozielony ale nie będzie zbyt wytrzymały, może wymarznąć i trzeba go co roku sadzić.
Podaj warunki i pokaż jakieś zdjęcie tego tarasu, będzie łatwiej doradzić.
Po prostu komunikat powinien brzmieć inaczej, "Powiadom mnie o nowych wpisach w tym wątku"
Ronin zrobił niewłaściwy napis
Ja mam codziennie 1500 - 2000 powiadomień. Ja i tak odwiedzam wątki tematyczne codziennie (no może wyłączając wczorajszy dzień) a i tak bym nie nadążyła na każdy post odpowiedzieć, musiałabym być w stu osobach.
Nie ma obowiązku odpowiadania na powitanie, Ja mam i tak dosyć roboty, skoro jestem sama jedna, a jak Debra napisała na wątku miałaś odpowiedź, Jak widać ja muszę tu pracować 62 godziny na dobę, O jakąś wyrozumiałość litościwie proszę.
Nasiona zbierasz jak najpóźniej, ja tak zbieram, nawet zostawiam pęczki zamieszone na buku, niech marzną. Zimą zabieram do domu, suszę i wysyłam w Polskę.
Ta trawa nie jest zimozielona i ma prawo mieć teraz zasuszone, a właściwie zmrożone mrozem liście. Nie złośćcie się na nią, bo jest wspaniała i na pewno wyjdzie na wiosnę. Moje rosną już 3 rok. Ona tak ma, albo zasuszyliście ją brakiem wody??