Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek frontowy 08:26, 03 sie 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Na potwierdzenie że szałwia zaczyna kwitnąć

I moje ukochane Limki

Droga rozplenic

I cudnie pachnące poletko lawendy witające gości

Bardzo mi się podoba. Limki obłędnie wyglądają
Moja szałwia po przecięciu też ponownie zakwitła. Czekam teraz aż przekwitnie żeby ją przesadzić
Ogród KasiWB - część II 08:22, 03 sie 2016

Do góry
Może ktoś wie co może się dziać z jedną z moich hortensji pierwszy raz widzę coś takiego. Środkowy, gruby i sztywny pęd pada. Nie jest złamany, nie widać żadnych szkodników... nie mam pojęcia co to może być... Kwiaty brązowieją, liście opadają... Pozostałe pędy na krzaku czy na krzakach obok nie mają takich objawów...

tu lepiej widać jak to wygląda na krzewie - sam środek
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:20, 03 sie 2016

Do góry
Roma - wiosną sobie go podziel.. będziesz mieć go dużo, on szybko rośnie i odrasta z każdego kawałeczka. Ja po roku już obdzieliłam z 10 osób i to wcale nie malutkimi kawałeczkami. Niebieskie dzwonkowate to mógł rozwar się zaplatać. Super, że takie maluszki ci rosną i maja się dobrze. W końcu w paczkę nie da się wielkich sadzonek spakować.. Ja nazywam takie dary roślinkami z duszą.

Mirka - to katalpa. Awatarek nowy i nie poznałam kto to u mnie nowy się pojawił

Alicja - też się sobie skojarzyłam z tym filmem.. ale wersja współczesna.. bo w naszych czasach kobiety przejmują role męskie.. a faceci często nie przejmują żadnych ról.. Ale to nie ten temat i nie tu... ale jak facet ma być męski jak nie powala się mu od dziecka dotykać różnych rzeczy bo sobie krzywdę może zrobić..

Gruszka - poziom ogrodniczkowania w tym roku osiągnął poziom dna Ale ogród się broni... Wczoraj już mówiłam Uli, że byliny może wyglądają zaniedbane brzydko, ale w kolejnym roku jak się im poświeci odrobinę czasu to zachwycą uroda.. Mają wielką wolę przetrwania .. bo np takie róże też przetrwają, ale będą już paskudne..

Madżen - Już sierpień.... starasz się??

Kasja - zgadam się woow... lotosy robią wrażenie

Agata - do bukietów są fajne, ale trzeba je w porę zerwać i wysuszyć .. u mnie kończą najczęściej w wodzie.. No i trzeba robić takie popierdółki.. w moim przypadku wianek na drzwi jest szczytem mojego zamiłowania w tym kierunku.. Zamiast robić takie ozdóbki wolę pojechać na rower czy narty.. i potem to wszytko się tylko kurzy... i jazda ze ścierką.. Jeżeli idzie o ozdoby i takie fiu-bzdziu to ja jestem ignorant chyba największy na tym forum. Najchętniej nie miałabym w domu żadnych ozdóbek.. gładkie szafy w których wszytko się schowa, zero dywanów, firanek... ascetycznie.

Sylwia - rób poidełka , ptaki się ucieszą, a trwałość betonu zależy od składu mieszanki, ale to już ci eM wyjaśni, to jego branża Są też specjalne farby do betonu, zabezpieczają. Poidełka są fajne, kwestia tylko tego by zimą nie popękały i by nie zachodziły zaraz glonami.. by trwałość i estetyka była zachowana. Niestety z betonu jestem noga

Miłego dnia...
Ogród KasiWB - część II 08:17, 03 sie 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)

Kasiu, nie wiedziałam nic o nowym wątku, dobrze że w tytule są inicjały. Dawno mnie nie było na O, oglądam więc historię budowy Twojego ogrodu, pamiętałam oczywiście ten wspaniały ceglany mur. Zrobiłaś z nim, to co mogłaś najlepszego i co zrobiłabym ja, gdybym była jego właścicielką. Wygląda to genialnie i spodziewam się że pod spodem będzie się jeszcze wiele działo, czekam zatem.

Gabrielo dziękuję, jeszcze będzie się działo, z czasem
Na dzień dzisiejszy troszkę się zagęściło, ale to też tymczasowo, żeby ograniczyć chwasty ) Muszę dobrze zaplanować tą rabatę
Ogród Małej Mi - sezon 2016 07:56, 03 sie 2016

Do góry
m_gocha napisał(a)
Aniu a kiedy najlepiej tak przycinać byliny?

Na czuja...... robiłam to tak intuicyjnie, gdzieś w czerwcu.Na pewno musi to być przez zawiązywaniem pąków kwiatowych.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:53, 03 sie 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Stwórzmy można się będzie wymieniać informacjami i roślinami i robić wspólne wycieczki po szkółkach

Rensun to inna nazwa dla Sundae Fraise, a Rehny to inaczej Vanille Fraise. Pierwsza mała, druga spora. Ja zdecydowanie wolę pierwszą

Faktycznie Rensun jest niska szeroka .A Rehny wyższa ale jak na razie u mnie jest ładniejsza ma piękne duże kwiaty To ona Nr 4 Rehny.
Mój mały zakątek :D 07:53, 03 sie 2016

Do góry
mateuszmichn napisał(a)
Dzisiaj wieczorkiem wyczarowałem dwa takie koszyczki

Niezły magik z Ciebie Bardzo ładne
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:33, 03 sie 2016

Do góry
zawitka napisał(a)

Jeśli dereń ma kolorowe liście to już wiem co to za jeden .Byłam tu koło mnie i zwróciłam na niego uwagę .Hoduję teraz takiego z żółto zielonymi liścmi

Tylko zazwyczaj to jest Elegantissima, albo jeszcze jeden, podobny, wyleciała mi nazwa z głowy. One rosną duże. Ivory Halo jest niski i gęsty. Ma też więcej białego na liściach.

Tu mój IH:

Nie był przycinany. On tak sam z siebie gęsto rośnie.
Co i jak? Nowicjuszka 07:27, 03 sie 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Jeszcze mam taka hortensję Limelight (tak mi się wydaje) ona ma patyczki już w kolorze jasnego brązu

Zrobiłam ponownie fotkę swojej Limelight i zobacz, ona nie ma tak odznaczającego się, zielonego szczytu kwiatostanu.

A jak tam ta ostatnia, którą podejrzewam o bycie Limką? Rozwinęła już jakieś płatki?

Z innej beczki: mam takiego floksa, wkurza mnie, bo jest taki jeden, w dodatku utrwałam mu pęd na wiosnę, bo pomyliłam z chwastem jak się rozmnaża floksy? Ktoś wie?
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:21, 03 sie 2016

Do góry

Jej kwiat ---10- Magikal Freis
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:20, 03 sie 2016

Do góry

Nr 10 Magikal Freis-- drobniutkie zbite płatli . duże wiechy ,biało zielony kolor.Łodygi sztywne .Wys 60 cm
Połowa działki - czyli mam powoli dość 07:16, 03 sie 2016

Do góry

To u mnie nr 6- Sundae Freis----Rensun---nie wysoka ,pokłada się , kwiaty stożkowate.

I jej kwiat.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 07:12, 03 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

... Zresztą napisałam Ci u mnie o facetach co to nie kończą...

Leżę!

Łukasz, to moja niepokladająca się Pink Double Delight:

Pędy ma bardzo sztywne, nie ma szans, żeby się kładła. Ale ja i tak najbardziej lubię zwykłą różową. Muszę koniecznie zebrać nasiona i wysiać.
a czasem nie na temat ... 07:10, 03 sie 2016

Do góry
katiaxx napisał(a)
No więc w odpowiedzi na powyższy apel cześć artystyczna teraz

ps
oczywiscie że was kocham do szaleństwa ;

zacznę od murków do których nie mogłam znaleźć murarzy ale jakos znalazłam długo by opowiadał, wyszło taniej niż palnowałam co lubie i pozdrawiam serdecznie pana Michałka i jego pomocnika pana Misia

Mur jest dokładnie na wprost tarasu i ona salonowego ma dać odrobinę prywatności,ma służyć za mur do wyślwietlania letniego kina jak już bede miec rzutnik, chyba ze dzieci wczesniej wyjada na studia

trzeba sobie wyobrazić tam 3 światełka bo beda zamontowane w przyszłym sezonie
plus pozostałe murki też trzeba sobie wyobrazić

najpierw powiem że Warto było TYYYYLE czekac jest świetnie

a teraz w kwesti murka. super pomysł z projektorem.

ale ja w inne kwesti. mam dokąłdnie taki sam murek dokładnie tez przy tarasie i tez miał mi zapewnić intymność bo za nim od razu sąsiad. tak jak u Ciebie też widze od razu sąsiad. Ale jeśli projektor to pewnie na tle murku nie będzie nic. a sąsiad ma idealny widok na Twój taras z górnych okien. drzew tam nie planujesz? bo choiny i graby będą coraz wyższe, możesz je puścić jak tylko chcesz a murek zostanie na tej wysokości..
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 06:39, 03 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Dzisiejsze kolejne kantowanie

Pięknie Ci wychodzi to kantowanie U mnie mąż robi, choć dawno nie robił, bo czasu za mało. Gdybym ja to robiła to zamiast prostej byłaby linia pofalowana.
Rozciągasz jakiś sznurek?
Ukojenie 05:34, 03 sie 2016

Do góry

Czy z mojej werbeny cos bedzie?:

Pszczółka w kosmosie
Ukojenie 05:30, 03 sie 2016

Do góry
Mieczykowo

Spotkanie z Japonią 01:05, 03 sie 2016

Do góry
I jeszcze kilka kwiatków

Spotkanie z Japonią 01:00, 03 sie 2016

Do góry
Zaskoczenia

Spotkanie z Japonią 00:56, 03 sie 2016

Do góry
c.d.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies