Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lojalna_ 14:34, 13 paź 2016

eee_taam napisał(a)
spis cebul u ciebie był? ...bo jakoś nie zakodowałam ...a sama wiesz ze jescze wyprzedaze w necie sie zaczna ..to mozna by poszaleć

Justys. Co by Twoje pytanie uprzedzić ))) nie umawiałyśmy sie z Edytka a przy okazji spotkania wyszło na to ze kupilismy prawie to samo )) wiec moja listę tez juz poznałaś )))).
lojalna_ 14:35, 13 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

kolorystycznie dosyć podobne, Sadlera zieleń ma ciut jaśniejszą.
A rózni je głównie pokrój - Sadlera bardziej strzelista, Hefleriana kaskadowa, liście ma dłuższe, opadające kaskadowo i generalnie jest większa.

Nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chyba masz zdjecia tych traw porównawcze )))
iwka 14:40, 13 paź 2016

Moja Hefleriana bardziej zwisająca, im większa tym bardziej się pokłada ale nie leży tak jak bitelsy np.
anna_t 15:09, 13 paź 2016

lindsay80 napisał(a)

Ania, ale Ty mnie zaskakujesz, super jesteś zorientowana, wszystko jest tak jak napisałaś

Placyku nie pokazywałam, trzeba go powiększyć i huśtawkę kupić.

wieszszsz bo ja Cię tu bacznie obserwuje moja droga
lindsay80 15:36, 13 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
No i everest z moich doświadczeń dobrze wygląda tylko w cieniu

to też dobrze wiedzieć, bo myślałam o nim do donic, ale one też w słońcu stoją.
ren133 15:37, 13 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
Powiem szczerze, ja carexów już się boję, dla mnie te trawy są nieobliczalne, raz, że w zależności od warunków moga wyglądać zupełnie różnie, dwa po zimie albo długo wyglądają nieciekawie, albo w ogóle zdechną.
A ten Everest już zimował u Ciebie? Na pewno nie można mu odmówić, że jest piękny i by pasował. Tylko ja po swoich doświadczeniach bardziej zdroworozsądkowo podchodzę, argument, że coś jest ładne, to już dla mnie za mało.

Proszę fotkę Hefleriany przy buksie.
Na pewno nie będzie Cię drażnić, że ona taka zwisająca?

Moje heufleriany to jakieś potwory porosły!!! Tylko u mnie są w cieniu/półcieniu ... na słońcu też takie zieloniutkie?
lindsay80 15:37, 13 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Justys. Co by Twoje pytanie uprzedzić ))) nie umawiałyśmy sie z Edytka a przy okazji spotkania wyszło na to ze kupilismy prawie to samo )) wiec moja listę tez juz poznałaś )))).

nie wiem czy Justyna uwierzy, mówi, że ogrody mamy podobne, a teraz jeszcze te cebule
lindsay80 15:38, 13 paź 2016

lojalna_ napisał(a)

Nie wiem czy dobrze pamietam ale Ty chyba masz zdjecia tych traw porównawcze )))

było całkiem niedawno i jak mnie pamięć nie myli to też na prośbę Reni
ren133 15:39, 13 paź 2016

nawigatorka napisał(a)
No i everest z moich doświadczeń dobrze wygląda tylko w cieniu

No właśnie na tej małej rabacie jest w półcieniu ... nie odpowiedziałam Edycie - dobrze mi przezimował zwłaszcza, że go bardzo mocno podzieliłam zeszłej jesieni
lindsay80 15:39, 13 paź 2016

iwka napisał(a)
Moja Hefleriana bardziej zwisająca, im większa tym bardziej się pokłada ale nie leży tak jak bitelsy np.

A bo Ty masz okazy, moja od wiosny i jeszcze po dzieleniu, więc tyle tylko zdążyła urosnąć.
A propos beatelsów, chyba zamiast Montany kilka mi się dostało z czego wcale nie jestem zadowolona.