Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród pod lasem

Ogród pod lasem

malgol 15:13, 13 paź 2016

Iza,Jola, to który poleciłybyście mi pod sosnowy cień do rododendronów? Jak przestają kwitnąć to tylko ciemnozielone liście widzę a tak coś by rozświetliło ta rabatę
UrsaMaior 15:25, 13 paź 2016

Z klonów najlepsze doświadczenia mam z Sango-Kaku, tyle, że on jest cały sezon zielony, dopiero teraz widzisz jak wygląda, żółciutki jak kaczuszka. Z zieleni limonkowych to Shirasawy, on będzie się odróżniał kolorem niezależnie od pory roku.
ren133 15:28, 13 paź 2016

Widzę, że Iwonka już zadziałała Bossssko co?)))))
UrsaMaior 15:31, 13 paź 2016

ren133 napisał(a)
Widzę, że Iwonka już zadziałała Bossssko co?)))))

No to mało powiedziane, jak u Oudolfa normalnie Szkoda tylko, że u mnie nie ma aż tyle miejsca, no i cień wrrr. No nic, trzeba będzie wycisnąć z tej rabaty co się da. No cudo ta motylkowa rabata!
lindsay80 15:33, 13 paź 2016

od razu widać, że słoneczko wyszło i ochota na wszystko wróciła, fajne zdjęcia.
A pokażesz te donice i sagany, do których mają pasować te donice co kupiłaś, bo jakoś nie kojarze czy widziałam.

Mam malutkiego Sango Kaku i jest prawie cały czas z pomarańczową obwódką na liściach, ale rośnie na słońcu.
lindsay80 15:35, 13 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

Edyta, mam taką długą rabatę wzdłuż płotu, na razie goła, nie licząc mikroskopijnego żywopłotu grabowego. Miały być na niej różaneczniki, ale ile można. Pomyślałam więc o grupie rozrzuconych kolumnowych cisów wtopionych w trawy. Hakone rosną u mnie super, cisy też, na dodatek są bezobsługowe, no i zasłonią mi widok na sąsiadów. Po bokach chciałabym coś jasnego, derenie myślę... Taki jest na razie ogólny plan.

dobry pomysł i od razu pomyślałam o ogrodzie Beatki jak to napisałaś, dziewczyny szybciutko poprowadziły Cię do niej
UrsaMaior 15:46, 13 paź 2016

lindsay80 napisał(a)
od razu widać, że słoneczko wyszło i ochota na wszystko wróciła, fajne zdjęcia.
A pokażesz te donice i sagany, do których mają pasować te donice co kupiłaś, bo jakoś nie kojarze czy widziałam.

Mam malutkiego Sango Kaku i jest prawie cały czas z pomarańczową obwódką na liściach, ale rośnie na słońcu.

Oto one:

Sango Kaku jest cudny Zaskoczył mnie, bo takich przebarwień oczekiwałam po Orange Dream, który rok temu się nie popisał. Ciekawe jak będzie teraz.
Ta motylkowa jest bombowa, szkoda, że ja nie mam takich warunków ehhh...
ren133 15:49, 13 paź 2016

UrsaMaior napisał(a)

No to mało powiedziane, jak u Oudolfa normalnie Szkoda tylko, że u mnie nie ma aż tyle miejsca, no i cień wrrr. No nic, trzeba będzie wycisnąć z tej rabaty co się da. No cudo ta motylkowa rabata!

Oj nie ty jedna sie zachwycasz, nie ty jedna ... miejsca to ja nie mam ... Ty masz jeszcze spore pole do popisu
lojalna_ 15:54, 13 paź 2016

ONE Ci wyszły super ))))
lojalna_ 15:57, 13 paź 2016

Do kwiatow rh tez musza pasować ))))

Edit te klony