Danusiu serdeczne dziękuję za odpowiedź. A oto mója dzisiejsza praca. Kształt rabaty troszkę inny niż ten co mi zaproponowałaś. Może zdjęcia pokażą trochę więcej. Za zadanie jeszcze w tym roku postanowiłam wytyczyć rabaty i przygotować glebę pod przyszłoroczne nasadzenia. Przekopałam kawalek ziemi z obornikiem bydlecym (takim maślnym jak to gospodarz powiedzial)+ piasek + kora+ mączka oraz trochę sypnelam siarki z myślą o rododendronach.
I jeszcze jedno pytanie: czy na przycinanie tuj nie jest już na późno? Sadzone w tym roku i 1 raz ciete w lipcu?
Pozdrawiam
2 Polar Bear, 3 Limelight i znowu 2 Polar Bear. Tam będzie około 7 metrów...podzielić na 7...nie, co metr nie będą...co jakieś 80 cm posadziłam. Nawadnianie miałam pierwszy rok. Było włączone na co drugi dzień, bardzo wcześnie rano, na godzinę. Nawoziłam wiosną, jak cały ogród, w tym roku Yara Milą (przedtem Azofoską) i gdzieś w drugiej połowie czerwca drugi raz, też Milą do hortensji, takie różowawy worek, pokazywałam. Kwiaty są faktycznie ogromniaste To drugie zdjęcie to Mega Pearl
Muszę przyznać, że panuje pod tym cyprysikiem wspaniały mikroklimat
Bardzo często kładę materac i przy szemrzącej wodzie natychmiast zasypiam....a ptaszki nic sobie ze mnie nie robią i korzystają z wodopoju
O maj gad!! Za.ebiście! Naprawdę jestem pod ogromnym wrażeniem! Makadamia szacun!! Chylę czoła, a czoło mam nie małe
Normalnie chętnie bym zwinęła pomysł!