Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 15:13, 26 wrz 2016

ren133 napisał(a)

Moja też nie

Irenko
Alez to przyjemne co piszesz

Złote wolniejsze dużo, chyba na 3 rok odpalą porządnie sama prawda Reniu, nic dodac i nic ująć
Luki 15:14, 26 wrz 2016

Irenko też miałem takie robale, nie wiem co to za paskudy, ale po oprysku na robactwo padły w tempie ekspresowym
Cieszę się, że znów była okazja się spotkać
Milka 15:17, 26 wrz 2016

Łukasz, ja też się cieszę, ale ciągle mam niedosyt, żeby usiąść i pogadac, przez to latanie nic nie popytałam, a chciałam o kilka rzeczy zapytać, do następnego razu
czym pryskałeś?? muszę, bo mi zjedzą wszystko, mnożą się codziennie czy jak?
yolka 16:23, 26 wrz 2016

Gdyby nie marcinki jesieni u Ciebie nie byłoby widać. Dziadostwo nienażarte widziałam - u mnie coś wpierdziela kapustę pekinkę.
ps. nie wiem jak się pisze "nienażarte" może jakaś polonistka lubi ogródeczek.

Fajny masz ogród.
Milka 17:02, 26 wrz 2016

Ja nie polonistka, ale chyba prawidłowo napisałaś
Szkoda pekińskiej, akurat ją lubię
Ogród ryję, ziemia jednak dobra, służy roślinom

i tu i w kilku miejscach...w sobotę będę kończyć, albo rozryję kolejne miejsce

tu nic nie ryję...na razie

tu z lewej rodki mus przyciąć
hanka_andrus 18:28, 26 wrz 2016

Nienażarte gąsienice pewnie od tych cudownych motylków, od bielinków, od rusałek pawików, od rusałek admirałów. Pełno ich było w sezonie, to naskładały jajeczek.

a u mnie teraz inwazja czarnej mszycy na fasolce szparagowej. Szybko zbieram fasolkę i za tydzień będę mioała po problemie. Bo ją zakopię.

Z gąsienicami gorzej. Ręcznie trzeba wyzbierać i tyle. Za moment będą się zmieniac w poczwarki i wtedy groźne nie będą. Teraz najadają się na całą zimę.

No i żeby nie te głodomory to byłby raj, a tak trochę wstrętu jest.

Pozdrawiam. Na gąsienice na kapuście sasiadka pryska wodą z solą. Można dodać wywaru z wrotyczu, z czosnku i cebuli. Na te na kwiatach też można próbować.
violka171 19:02, 26 wrz 2016

hanka_andrus napisał(a)
Nienażarte gąsienice pewnie od tych cudownych motylków, od bielinków, od rusałek pawików, od rusałek admirałów. Pełno ich było w sezonie, to naskładały jajeczek.

a u mnie teraz inwazja czarnej mszycy na fasolce szparagowej. Szybko zbieram fasolkę i za tydzień będę mioała po problemie. Bo ją zakopię.

Z gąsienicami gorzej. Ręcznie trzeba wyzbierać i tyle. Za moment będą się zmieniac w poczwarki i wtedy groźne nie będą. Teraz najadają się na całą zimę.

No i żeby nie te głodomory to byłby raj, a tak trochę wstrętu jest.

Pozdrawiam. Na gąsienice na kapuście sasiadka pryska wodą z solą. Można dodać wywaru z wrotyczu, z czosnku i cebuli. Na te na kwiatach też można próbować.

Haniu czy to taka ta mszyca ?dzis wylukałąm na swojej fasolce
malgorzata_s... 19:11, 26 wrz 2016

Irciu widzę że natchnienia ogrodowego dostałaś i działasz ostro
Basilikum 19:46, 26 wrz 2016

Milka napisał(a)
Basilikum....ciekawe w takim razie co? jeśli nie rozchodnik
tu Clara Curtis z trudem żyje, za sucho, ale i tak tam zmieniam, coś będę wymyślać.
a moje nowe tak kwitną

to mi wyglada tak jak to moje a moje nie jest rozchodnikiem, Zrobie jutro fotke dokladniejsza
Basilikum 19:56, 26 wrz 2016

no no jakie ladne kanciki

Jesien Ci sie wkrada powoli do ogrodu
pieknie