Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa

anbu 15:17, 26 wrz 2016

Sylwia to tylko takie moje gadanie
Laik jestem bo najpierw rok cicho siedziałam i zaglądałam do różnych ogrodów a teraz Toszka mnie za łapkę cięgnie

Jak berberys przepleciony bukszpanem?
sylwik69 18:59, 26 wrz 2016

anbu napisał(a)
Sylwia to tylko takie moje gadanie
Laik jestem bo najpierw rok cicho siedziałam i zaglądałam do różnych ogrodów a teraz Toszka mnie za łapkę cięgnie

Jak berberys przepleciony bukszpanem?

Może i ciągnie,ale działasz samai samej trzeba podjąć ostateczną decyzję.Podgląd na tą rabatę jest na stronie 16 i 23.Już mi się nie podoba,czegoś tu brakuje i to w dużej ilości...mojej wiedzy
Jeśli masz jakież nasuwające się wnioski to śmiało pisz!zamiast cisa zawsze można wykorzystać berberys.Mam czerwony i zielony,oba kolumnowe
Toszka 19:46, 26 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)

Mam jedno spostrzeżenie - zimą będzie łyso i pusto, nawet jak sosenki będą to będzie pusto
sylwik69 19:46, 26 wrz 2016

Dziś wreszcie dotarła mączka, od razu po pracy wzięłam się za przekopywanie rabat,które powstaną na wiosnę.1/2 udało się zrobić ale ziemia jest w opłakanym stanie.Sucha jak pieprz,podlewanie nic nie daje a deszczu nie było od 2 miesięcy.Dobrze mi zrobił ten wysiłek,bo w pracy stresująco.Wiecej obowiązków na mnie spada niż jestem w stanie zrobić w 8 godzinach.Doba musiała by się nie kończyć.Gdybym była młodsza to pewnie tak jak Polinka odcięłabym się od Tych którzy wyzyskują i nie szanują ludzi i też zajęłabym się ogrodem zawodowo
Mam nadzieję że mój wysiłek zaprocentuje kiedyś i zdążę się nacieszyć ogrodem,który da satysfakcję i ukojenie
sylwik69 19:51, 26 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Mam jedno spostrzeżenie - zimą będzie łyso i pusto, nawet jak sosenki będą to będzie pusto

Dlatego liczę na Ciebie i dziewczyny,że coś podpowieciesosenki,bukszpany...naprawdę mam dziś totalną pustkę w głowie.Brakuje mi spokoju aby funkcjonować!
Elka 21:31, 26 wrz 2016

Ja nie podpowiem, bo wciąż u mnie brak talentu estetycznego w dziedzinie ogrodnictwa Próbuję go jakoś pobudzić, ale nieugięty jest Kibicuję Ci za to z całego serducha.
sylwik69 14:43, 27 wrz 2016

Elka napisał(a)
Ja nie podpowiem, bo wciąż u mnie brak talentu estetycznego w dziedzinie ogrodnictwa Próbuję go jakoś pobudzić, ale nieugięty jest Kibicuję Ci za to z całego serducha.

Dziękuje Elunia,ja Tobie teżi bardzo jestem ciekawa jak umocnisz swoją skarpę
polinka 21:47, 27 wrz 2016

sylwik69 napisał(a)

A taką mam wizję dotyczącą lewej strony wjazdu..3 buki lub graby kolumnowe.Rabata po prawej zostanie poszerzona i mój dylemat czy berberysy czerwone kolumnowe mogą tam zostać?przypominam rabata jest nasłoneczniona i sucha na oczyszczalni przydomowej.Toszka podpowiedziała sosny i one na pewno tam się znajdąbo je bardzo lubię.Podpowiedzcie coś!co o tym myślicie?
Pod płotem są już posadzone hortensje w szpalerze a między nimi trzcinnik KF.Dziewczyny sugerują zasłonić gospodarczy,więc może tuje smaragd albo cis

Sylwio, to napiszę teraz tutaj Może dziewczyny też podpowiedzą?

A jakby na lewa stronę dać te trzy graby/buki o których myślisz,do tego przed hortensjami jakiś zimozielony carex np. Ice Dance na całej długości rabaty a z tyłu żywopłot z wąskiego cisa-tylko nie wiem ile tam masz miejsca i czy cis się zmiesci?
Do tego hortki, które już masz i pomiędzy nimi czosnki główkowate?
sylwik69 09:21, 28 wrz 2016

polinka napisał(a)

Sylwio, to napiszę teraz tutaj Może dziewczyny też podpowiedzą?

A jakby na lewa stronę dać te trzy graby/buki o których myślisz,do tego przed hortensjami jakiś zimozielony carex np. Ice Dance na całej długości rabaty a z tyłu żywopłot z wąskiego cisa-tylko nie wiem ile tam masz miejsca i czy cis się zmiesci?
Do tego hortki, które już masz i pomiędzy nimi czosnki główkowate?

Polinko dzięki za odzewpod płotem raczej cis się nie zmieści,raczej liczę że tuje sąsiada niedługo stworzą ścianę i przejdą przez siatkę.Hortensje mam 1 rok ale dają radę na pełnym słońcu.Przed nimi rosną szałwie w 2 kolorach i lawendy.Czy mogłabym carexy między nimi posadzić czy raczej wyrzucić wszystkie byliny i posadzić tylko carexy?pomysł mi się podoba!O cisie to myślę na rabacie przed gospodarczym,nie wiem jak jego system korzeniowy?ale w tym miejscu gdzie narysowałam zieloną ścianę nie ma oczyszczalni.Zamiast czosnków niemądra rzuciłam się na tulipany białe i purpurowe
sylwik69 09:35, 28 wrz 2016

Widok od strony gospodarczego.Przekopane z darnią,obornikiem i mączką