Kończę fotkami już w całkiem jesiennym klimacie....choć w skrytości ducha licze jeszcze na więcej słońca i tę prawdziwą złotą polską jesień, kolorową i piękną
Teraz wrzucam fotke specjalnie dla Karoli - z dedyjacją ode mnie i wielkim podziekowaniem - spójrz na te bukszpany, maja sie u mnie dobrze
Dzieki raz jeszce
Oraz druga fotka z dedykacja dla Kasi - Kasya, hortki stoja jak druty , prościutkie i śliczne na nowym miejscu - fotka nieostra ale mówi sie trudno, z reszta ta na pniu przy tarasie na poprzednim zdjeciu to tez "twoja"
Dzieki Wielkie Kasiu !
W popszukiwaniu kolorów pokażę jeszcze moje Marcinki....dzieki Bogdziu za roslinki - one co prawda u mnie nie tworza takich łanów jak u ciebie ale są i kwitna pieknie (białe mi sie zmarnowały..., nie wiem dlaczego...może je coś zeżarło.........)
No i tak...sobota nieco pozwoliła na Tetris gabionowy eM dziś kombinował ze szklanymi bryłami.
A tak się robi,żeby nie zbankrutować na bryły szklane...
To jest ładna róża o trudnym do uchwycenia uroku. Też ją mam. Jest szczupła. Swoją też muszę przesadzić na tyły.
Tyle róż będę przesadzać i będzie to najbardziej niemiłe zajęcie tej jesieni (inne to przesadzenie dużych cisów do żywopłotu, sadzenie drzew, grabienie, prace w kompostowniku, sprzątanie warzywnika i zielnika).
U mnie już jesień całą gębą, las za płotem przebiera sie w jesienne kolory.......
Sumak już całkiem "płonie"
Wiśnia nabiera burgundowych odcieni
A niebawem dołączy do nich berberys green carpet - nie mogę sie doczekac na jego żarówiasty kolor...ale to jeszcze troche czasu...