Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Doświadczalnia bylinowo-różana

Doświadczalnia bylinowo-różana

Flower1 18:10, 09 paź 2016

Anda napisał(a)

Oj tam, nie wstawiałam szerokich kadrów bo nie ma się czym chwalić. U mnie praktycznie tylko plac zabaw w ogrodzie. Zresztą... zobacz sama. Zdjęcia komórkowe, więc sama naga prawda
Mam rabatę wschodnią po prawej, zachodnią po lewej, w głębi szpaler hibiskusów, a potem już tylko mini-warzywnik w dwóch skrzyniach i szopka, a za szopką kompostownik i pojemnik 1000L na wodę.

Ale masz pięknie! Cudne tekowe meble marzę o takich!ściskam Ewciu!
Madzenka 19:54, 09 paź 2016

Piękne kadry z ogrodu
Kasia_CS 21:11, 09 paź 2016

Oj jak ja chce taką ławeczkę... fajne szerokie kadry
Katkak 21:14, 09 paź 2016

Ewunia tego mi właśnie brakowało - szerszych kadrów. A masz tak ślicznie , nie zawiodłam się nic, a nic . Pozdrawiam .
AsiaK_Z 21:17, 09 paź 2016

Ewka, no przecież pięknie masz
Zagajanka 00:15, 10 paź 2016

porządny porządeczek
laurowisnia 15:19, 10 paź 2016

Nie ma się czym chwalić, a wszyscy chwalą, ja też, ogród się ładnie prezentuje na fotkach.
Dobry wybór cisów, mam taki krótki żywopłot z nich i aktualnie czekam na ich zrośnięcie.
Pszczelarnia 17:24, 10 paź 2016

Anda napisał(a)
5. Jacques Cartier – zapach mocny, piękny, starych róż. Róża portlandzka. Kwiat siedzi bardzo nisko nad liścimi. Powtarza w miarę często. Tworzy piękny krzak, u mnie dość wysoki. Mimo mocnego cięcia wiosennego osiągnęła teraz 1,5m. Całkowicie zdrowa. Dużo kolców. Na wiosnę będzie przesadzana bardziej na tył rabaty.

To jest ładna róża o trudnym do uchwycenia uroku. Też ją mam. Jest szczupła. Swoją też muszę przesadzić na tyły.

Tyle róż będę przesadzać i będzie to najbardziej niemiłe zajęcie tej jesieni (inne to przesadzenie dużych cisów do żywopłotu, sadzenie drzew, grabienie, prace w kompostowniku, sprzątanie warzywnika i zielnika).
Anda 18:09, 10 paź 2016

Flower1 napisał(a)

Ale masz pięknie! Cudne tekowe meble marzę o takich!ściskam Ewciu!

Dziękuję bardzo Meble bardzo lubię, polecam takie. Ściskam rownież
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Anda 18:24, 10 paź 2016

Madzen - Dzięki

Kasia_cs - wszelkie ławeczki bardzo lubię w ogrodzie

Katkak - dzięki Kasiu, bardzo miłe co piszesz, ale wiesz, tu tyyyle pięknych i wielkich ogrodów że wpadam ze swoim w kompleksy

AsiaK_Z - dzięki rownież

Zagajanka - w małym ogrodzie wszystko widać, więc porządek jako taki być musi

Laurowiśnia - fajnie, że wpadłaś Dziękuję Cisy już posadzone, jeszcze fotkę mus zrobić i pokazać. Moje sadzilam w odstępach, aby się nie zrosły, żeby jeszcze promienie słońca o zachodzie docierały do ogrodu.

Pszczelarnia - wiesz Ewo, JC lubię za zapach, ale tych ukrytych w liściach kwiatów już nie lubię za bardzo. Przesadzać ją będę na wiosnę. Teraz nie mam szans jej dobrze wykopać, mimo opadów ziemia jest bardzo twarda. Poczułam to na łopacie podczas sadzenia cisów. Moj warzywniczek też jeszcze muszę posprzątać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies