Wózeczkiem jeśli szedłeś zbyt wolno, nawozu sypało się więcej niż potrzeba, mówiłam że na deszcze nie zważamy a lejemy przysznicem z węża i rozpuszczamy rozsypany nawóz metr po metrze, aby granulek nie było już widać. Deszcze nie rozpuści nawozu dokładnie
Danusiu mam pytanie bo spytałem nawoz na trawę i w niektórych miejscach gdzie sypnelem za duzo trawa się spalila czy wystarczy ziemie nadsyłać i podać trawę w tym miejscu
Trzeba lać wodę, Sebek kiedyś spalił, zapytaj u niego. Nie wiem co zrobił, ale odbudowała się.
Na razie lej wodę, a dlaczego nie podlałeś dostatecznie? Nie stałoby się to. Nawóz dajemy umiarkowanie.
rosypywalem wuzeczkiem było podane bardzo dobrze i puzniej jeszcze padało u nas posypalem już ziemia i nowa trwa
Danusiu mam pytanie bo spytałem nawoz na trawę i w niektórych miejscach gdzie sypnelem zaduzo trawa się spalila czy wystarczy ziemie nadsyłać i podać trawę w tym miejscu
Trzeba lać wodę, Sebek kiedyś spalił, zapytaj u niego. Nie wiem co zrobił, ale odbudowała się.
Na razie lej wodę, a dlaczego nie podlałeś dostatecznie? Nie stałoby się to. Nawóz dajemy umiarkowanie.
Ojjj tak spaliłem!!! I to jaaaak - 24 czerwca 2011
Lałem wody ile wlazło. Ale szybko wziąłem za pazurki i wyszarpałem trawnik do golutkiej ziemi - no i pozostała dosiewka. Tutaj już 4 lipca
Danusiu mam pytanie bo spytałem nawoz na trawę i w niektórych miejscach gdzie sypnelem zaduzo trawa się spalila czy wystarczy ziemie nadsyłać i podać trawę w tym miejscu
Hej , moim zdaniem Sebek ma racje a Żurawski nie przerosna Ci iglakow . Tez dodalabym kolorow... Ale taki ten Twój ogrod elegancki ze pasowaloby pewnie tylko ze dwa kolory dać np biały i błękit. Może np. Powojniki okrwyowe? Masz tam strasznie dużo miejsca do obsadzenia, są takie powojniki które bedą ślicznie rosły pomiędzy iglakiami dadzą przez pare miesięcy mnóstwo kwiatów ale nigdy nie przerosna iglakow. Może taki pomysł Ci sie spodoba? Bardzo dobrym okrywowym powojnikiem jest Arabella ( błękitno- fioletowe kwiatki) . Nie wypisuje innych bo nie wiem czy w ogóle " w tym kierunku" chcesz iść. Masz piękny ten ogrod! Pozdrawiam serdecznie
Pęcherznice już przycięte - świerki nie przesadzone - mają teraz dość miejsca
?
Czy pęcherznice można jeszcze teraz ciąć?
Mam kilka i chciałam, żeby się zagęściły od dołu- jak je przyciąć?
Jasne, że możesz Od dołu moje wypuszczają gałęzie, które właściwie płożą się po ziemi Możesz im przyciąć o połowę pędy na dole - wtedy wypuszczą po kilka i powinna być gęściejsza.