Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:42, 28 lip 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Sebku drogi, obejrzałam dokładnie ostatnie zdjęcia i jestem pod dużym wrażeniem Twojego ogrodu. Nie, nie pomyliłam się i wiem że nie ma u Ciebie wodospadów.
Twój wątek był jednym z pierwszych do których tu zaglądałam półtora roku temu i pamiętam pracę jaką wykonałeś, pamiętam jak ogród wyglądał kiedyś, ten Twój "mały i młody ogródek".
Wyrazy uznania, tym bardziej że wszystko zrobiłeś sam. Masz teraz śliczny kolorowy ogród i jak tak dalej pójdzie, to za parę lat będziesz mógł wpuszczać za biletami. Tylko nie wiem czy wiesz, że wtedy będziesz musiał częstować gości upieczonym przez siebie ciastem, dasz radę?

Mamę poproszę, żeby mi upiekła, hehe Albo kupię Wadowickie kremówki - teraz jakieś lepsze robią - nie zapychają tak od razu
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:38, 28 lip 2012

Do góry
W podziękowaniu dzisiejsze kosmosy

A pęcherznice wyglądają teraz tak - na lewej rabacie

I na prawej

Szału ni ma, ( . ) nie urywa
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:34, 28 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Sebek zapowiedział kiedyś że jedynym miejscem, jakiego nie odwiedza na Ogrodowisku jest...Ogrodowa kuchnia.. hehe chyba musi się to zmienić

Ooo przepraszam - odwiedzam, ale rzadko się odzywam - ale do dziś jestem wdzięczny Anuli za przepis na ciasto na pizzę - godzina i pizza już gotowa.

A GOTOWAĆ UMIEM tylko wodę na herbatę lub kawę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:20, 28 lip 2012

Do góry
Sebek zapowiedział kiedyś że jedynym miejscem, jakiego nie odwiedza na Ogrodowisku jest...Ogrodowa kuchnia.. hehe chyba musi się to zmienić
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:19, 28 lip 2012

Do góry
Sebek poszedł świętować bez nas i już nie ma siły

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:21, 28 lip 2012

Do góry
Sebek kurde 300 Ci walnęła! Nie pędź tak bo zaraz 50 wątków będzie trzeba przeglądać

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:20, 28 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Danusiu mam pytanie bo spytałem nawoz na trawę i w niektórych miejscach gdzie sypnelem zaduzo trawa się spalila czy wystarczy ziemie nadsyłać i podać trawę w tym miejscu

Trzeba lać wodę, Sebek kiedyś spalił, zapytaj u niego. Nie wiem co zrobił, ale odbudowała się.

Na razie lej wodę, a dlaczego nie podlałeś dostatecznie? Nie stałoby się to. Nawóz dajemy umiarkowanie.
rosypywalem wuzeczkiem było podane bardzo dobrze i puzniej jeszcze padało u nas posypalem już ziemia i nowa trwa

Wózeczkiem jeśli szedłeś zbyt wolno, nawozu sypało się więcej niż potrzeba, mówiłam że na deszcze nie zważamy a lejemy przysznicem z węża i rozpuszczamy rozsypany nawóz metr po metrze, aby granulek nie było już widać. Deszcze nie rozpuści nawozu dokładnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:17, 28 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu mam pytanie bo spytałem nawoz na trawę i w niektórych miejscach gdzie sypnelem za duzo trawa się spalila czy wystarczy ziemie nadsyłać i podać trawę w tym miejscu

Trzeba lać wodę, Sebek kiedyś spalił, zapytaj u niego. Nie wiem co zrobił, ale odbudowała się.

Na razie lej wodę, a dlaczego nie podlałeś dostatecznie? Nie stałoby się to. Nawóz dajemy umiarkowanie.
rosypywalem wuzeczkiem było podane bardzo dobrze i puzniej jeszcze padało u nas posypalem już ziemia i nowa trwa

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:17, 28 lip 2012

Do góry
Danusiu - kanciki masz boskie - a hortensje powalają - moje duuuużo do tyłu w porównaniu do Twoich.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:16, 28 lip 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu mam pytanie bo spytałem nawoz na trawę i w niektórych miejscach gdzie sypnelem zaduzo trawa się spalila czy wystarczy ziemie nadsyłać i podać trawę w tym miejscu

Ojjj tak spaliłem!!! I to jaaaak - 24 czerwca 2011

Lałem wody ile wlazło. Ale szybko wziąłem za pazurki i wyszarpałem trawnik do golutkiej ziemi - no i pozostała dosiewka. Tutaj już 4 lipca

Ogród Sylwii od początku :) 13:08, 28 lip 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Super! To tam beda te cisowe kule na pniu? WOW!!! Ale sie bedzie dzialo!!

Nooo przed nami najlepsze - ogród zimowy, altana, wodospad - coś mi się zdaje, że w przyszłym roku będzie zjazd
Ogród Sylwii od początku :) 13:06, 28 lip 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Kubala przyklejony do fotela nadzoruje przebieg wydażeń ..... godzina 14 a on się nie odkleja

Ale Ci się fajna ziemia zrobiła przez ten czas!!! Kamieni i prętów nie widać
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:57, 28 lip 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Ogród w budowie - nieustającej 12:31, 28 lip 2012

Do góry
Ojej jak tu bujnie! łaaaał - no i te hortensje - no i winogronka - mniaaaam

A bukiet gladioli cudny!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:23, 28 lip 2012

Do góry
To idem zrobić
Iglakowy ogród Ani 12:04, 28 lip 2012

Do góry
Hej , moim zdaniem Sebek ma racje a Żurawski nie przerosna Ci iglakow . Tez dodalabym kolorow... Ale taki ten Twój ogrod elegancki ze pasowaloby pewnie tylko ze dwa kolory dać np biały i błękit. Może np. Powojniki okrwyowe? Masz tam strasznie dużo miejsca do obsadzenia, są takie powojniki które bedą ślicznie rosły pomiędzy iglakiami dadzą przez pare miesięcy mnóstwo kwiatów ale nigdy nie przerosna iglakow. Może taki pomysł Ci sie spodoba? Bardzo dobrym okrywowym powojnikiem jest Arabella ( błękitno- fioletowe kwiatki) . Nie wypisuje innych bo nie wiem czy w ogóle " w tym kierunku" chcesz iść. Masz piękny ten ogrod! Pozdrawiam serdecznie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:35, 28 lip 2012

Do góry
Sebek, przyciąłeś pęcherznicę ale zdjęć nie dałeś chyba, bo nie widzę.
Dasz? Daj
Zobaczyć instruktażowo chciałam
Ogród w Holandii 10:23, 28 lip 2012

Do góry
Gratuluję 200

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:22, 28 lip 2012

Do góry
Anita1978 napisał(a)

Pęcherznice już przycięte - świerki nie przesadzone - mają teraz dość miejsca
?
Czy pęcherznice można jeszcze teraz ciąć?
Mam kilka i chciałam, żeby się zagęściły od dołu- jak je przyciąć?

Jasne, że możesz Od dołu moje wypuszczają gałęzie, które właściwie płożą się po ziemi Możesz im przyciąć o połowę pędy na dole - wtedy wypuszczą po kilka i powinna być gęściejsza.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:19, 28 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Pęcherznice już przycięte - świerki nie przesadzone - mają teraz dość miejsca
?
Czy pęcherznice można jeszcze teraz ciąć?
Mam kilka i chciałam, żeby się zagęściły od dołu- jak je przyciąć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies