Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

W Dolinie Muminków 22:27, 05 kwi 2019

Do góry
Basiu, piękna ta magnolia
Muszę pomyśleć gdzie u mnie posadzić kilka , bo mam tylko Suzan.
Pozdrawiam
Słoneczny Ogród 22:13, 05 kwi 2019

Do góry
Wiola no właśnie próbuje zdjęcia wgrać ale nie idzie... jutro moze da radę.
Kupiłam:
Magnolia George Henry Kern
Magnolia Ricki
2x Klon Palmowy Garnet
3x Rododendron Rasputin
2x Powojnik Montana Elizabeth
2x miskant Morning Light

Magda Zacznę od pomocy synusia, oj tak masz rację kochany pomocnik.
Doceniam pomoc , bo zupełnie inaczej, wszystko szybciej idzie.
Liczymy taczki ile zawozimy na nową rabatę, synuś zawiózł mi 45szt przez 3 dni w tym tyg. Ziemia jest dosyc blisko wysypana od docelowej rabaty, ale pod góreczkę trzeba wozic więc wozimy po pół taczki.
Zakupy uszczęśliwiły mnie dzisiaj, bo takie sporawe sadzonki kupiłam.
Ptaszki cieszą się, że się podobają

Dzięki, że choć z telefonu a jednak napisałaś
W Dolinie Muminków 22:11, 05 kwi 2019

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękna Twoja magnolia i duza, ja mam taka juz 18 lat ale nadal jest maleńka.

Bogdziu Nasza magnolia jest w Naszym ogrodeczku 3 rok, ale kupiliśmy Ją jako duże drzewko. Teraz tak wygląda......
Działeczka Asi :) 22:06, 05 kwi 2019

Do góry
asiak napisał(a)
Wczoraj nie byłam na działce, a dzisiaj już nie mogę się doczekać kiedy pójdę
Tez tak macie?
Kupiłam sadzoneczki sałaty, będę sadzić Mam zamiar dzisiaj przesadzić hortensję z rodkowej rabaty i zrobić miejsce dla magnolii Rośnie tam też róża, wsadzę ją do donicy Taki plan na dziś

Tez tak mam że jak tylko jest pogoda to kazdą chwilę bym w ogrodzie spędzała. Magnolia to dosc szerokie drzewo, piszą ze 2m szerokosci , pasuje Ci taki rozmiar w tym miejscu?
Miłkowo - sezon 2016-2022 22:05, 05 kwi 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, dzięki za odpowiedź w sprawie cedrów. Twoja magnolia po prostu zachwyca, patrząc na nią - chciałabym ją mieć

Powinnaś, u mnie one w piachu
Ogród do odnowy 22:01, 05 kwi 2019

Do góry
Gosia sprzęt odpaliła Trawka na pewno wyładnieje, tylko teraz deszczyk niech popada
Gosiu liście szafirkom może spokojnie o połowę skrócić im to nie zaszkodzi, kiedyś tez się z nimi męczyłam, dziewczyny tak poradziły i teraz ciacham i jest o niebo lepiej
Magnolia przepiękna !
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:45, 05 kwi 2019

Do góry
abiko napisał(a)
Piękny i klimatyczny masz ten ogród.. magnoliowa wiosna u Ciebie.. Co roku zachwycam się u Ciebie magnoliamiwłaśnie pokazałam mojemu mężowi Wildcat.. chyba mu się spodobała Coś trzeba będzie przekopać..

Była Sylwia, pomogła
Gdybym była bliżej, coś innego pewnie bym wymyśliła
Magnolia na wejściu, te wasze schodki, da czad
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:42, 05 kwi 2019

Do góry
ewsyg napisał(a)
Irenko, pierwszy raz widzę magnolię Wildcat i jestem nią oczarowana. Czy ona pachnie ?

Każda magnolia, to cudo.
Leoś, ma kredyt..no się przyjrzę.
Pachnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:40, 05 kwi 2019

Do góry
wiunia napisał(a)
Irenko magnolie i wiśnie urzekają mnie w Twoim ogrodzie. Przez obfitość roślin masz mikroklimat u mnie ciągle wieje i magnolia cienko przędzie, a i wiśnie mam pierwszy rok i niecierpliwie wypatruję na nich kwiecia. Żywopłot grabowy rośnie to może za kilka lat osłoni mi ogród od tych wiatrów.
Pozdrawiam

Wiunia, u mnie też wieje, taka pogoda, syf mam stale, ale wiosna i tak jest)
W Dolinie Muminków 21:38, 05 kwi 2019

Do góry
Piękna Twoja magnolia i duza, ja mam taka juz 18 lat ale nadal jest maleńka.
Miłkowo - sezon 2016-2022 21:37, 05 kwi 2019

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenko, dzięki za odpowiedź w sprawie cedrów. Twoja magnolia po prostu zachwyca, patrząc na nią - chciałabym ją mieć

Aga dzięki
Kilka kwitnie ..czyli 8?a
A uważam, że w twoim ogrodzie mają szansę..bez roboty i wiosna piękna
Bawarka 21:36, 05 kwi 2019

Do góry
Zjadlo polowe
Goniu, rubens obsypany paczkami, roza jest- musze ja przesadzic, cos sie tu nie popisala. Przewodnik? Jupi A magnolia..tak ..wszystkie obsypane kwieciem...Po same kokardki
Bawarka 21:31, 05 kwi 2019

Do góry
gosika67 napisał(a)
Cześć Kasiu-czereśnia taka piegowata. A magnolia ma tyle kwiecia, już wyobrażam sobie ten widok na żywo. Kupiłam przewodnik.
Jak Rubens, żyje? Czy masz jeszcze Rosannę i czy ją kiedyś cięłaś?
Jutro rzucam się w wir pracy, znowu muszę nadrobić cały tydzień.Buziaki.

Goniu, to na zdjeciu, to kwitnaca grusza, a kwitnace czeresnie to po drodze widzialam
Widzialam rowniez i to drzewo...Koniecznie musze poznac jego nazwe...Koniecznieten rozowy wielkolud...

Bawarka 21:22, 05 kwi 2019

Do góry
Cześć Kasiu-czereśnia taka piegowata. A magnolia ma tyle kwiecia, już wyobrażam sobie ten widok na żywo. Kupiłam przewodnik.
Jak Rubens, żyje? Czy masz jeszcze Rosannę i czy ją kiedyś cięłaś?
Jutro rzucam się w wir pracy, znowu muszę nadrobić cały tydzień.Buziaki.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:20, 05 kwi 2019

Do góry
Dzisiaj odbyło się pierwsze koszenie trawnika. Jutro ma padać, co mi nieco pokrzyżowało plany. Najwyższa pora rozpocząć prewencyjne opryski roztworem tymolowym i propionianem wapnia. Jeśli nie uda się jutro, to zacznę w niedzielę.
Powolutku przygotowuję się do wysiewu w warzywniku kolejnych warzyw: buraków ćwikłowych, drugiego rzutu rzodkiewki i marchwii, może zaryzykuję z wysiewem fasolki szparagowej. Zwykle wysiewałam ją w okolicach połowy kwietnia, ale prognozy pogody zachęcają do zrobienia tego wcześniej.

Ogród nie wymaga już mojej ingerencji. Cieszy oczy i koi uszy.

Rozmnożone samopas tulipany EE na przedpłociu.

Jesienią dosadziłam je na rabacie przy tarasie.

Po 5 latach oczekiwań zakwitła magnolia z marketowego patyczka. To chyba magnolia stellata. Długo szukałam dla niej właściwego miejsca. Ostatecznie wylądowała w okolicy borówek. Dobrze, że się nie obraziła.

Hortensjowo 20:41, 05 kwi 2019

Do góry
Na małej rabatce rośnie Amanogawa, nie magnolia Teraz trochę żałuję, że ją kupiłam, świdośliwa jest chyba fajniejsza

Za pozostałe podpowiedzi bardzo dziękuję.
Masz rację, posadzę ciemierniki, tylko muszę poczytać dokładnie o wymaganiach.
Z turzyc podoba mi się silver sceptre lub variegata, którą już mam. I tu kolejny dylemat jak to posadzić? Jakoś mi nie pasuje w prostych liniach, wolałabym inne kształty.
W Dolinie Muminków 20:20, 05 kwi 2019

Do góry
Piękna ta magnolia
Ogród z łezką II 18:16, 05 kwi 2019

Do góry
W związku z poszukiwaniem kiełka gobasiowej lilii z zeszłego roku mam porównianie :
- magnolia Satysfaction wyglądała 09.04.2018 tak jak 24.03.2019
- piruetka 20-go kwietnia kwitła już w najlepsze, tydzień temu pąki miała jeeszcze nie zapowiadające
- lilia gobasiowa wylazła po 20-tym kwietnia i to eM ją znalazł, ja ni widziałam. Jutro go tam poślę, dzisiaj po ćmoku przyjedziemy do Pszczyny dopiero...
Ogród z łezką II 17:28, 05 kwi 2019

Do góry
Magnolia Satysfaction powinna być w pełnym rozkwicie, tydzień temu już zaczęła rozwijać kwiaty...byle jakie zdjęcie mam tylko z 24.marca, tydzień temu nie fociłam w ogóle...

i jeszcze jedno paskudne zdjęcie, ale wklejam dla dokumentacji. Tak wyglądała drzewiasta Lavender

Jednak forum mobilizuje do robienia zdjęć, mam mało z okresu wakacji od Ogrodowiska, mus tu być
Liliowo i kolorowo:) 10:58, 05 kwi 2019

Do góry
Matko i córko...Danuś...ile już kwiecia masz! I tulipany nawet? U mnie jeszcze...jedynie magnolia Satisfaction się wyrychliła i pewno teraz ją już w rozkwicie zobaczę

Ja też dyżurowo-wnusiowa jestem, córka za pracą w szpitalu zatęskniła, to jak ona na dyżurze, to dzieci popołudniami u nas, zięć w pracy na zajęciach przecież. Tylko tyle, że mnie to nie koliduje z pracami w ogrodzie. Właśnie mnie oświeciło u jednej z dziewczyn na wątku, że to już kwiecień i następne rośliny w kolejce po cięcie stoją...nie mam pytań

Buziaczki Danuś
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies