Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ukojenie 18:47, 30 sie 2016

Do góry
I jeszcze czekoladowy rozchodnik:

Ukojenie 18:42, 30 sie 2016

Do góry
Jarzmianka dzis:

Moja działka na Dębowym Lesie 18:37, 30 sie 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Bardzo mnie to podtrzymuje na duchu i na to liczę. Moim hortensjom naprawdę zapewniłam wyjątkowo wypasione dołki. Nawożę, podlewam, chodzę do nich pogadać, pogłaskać...Ale tak w duchu się obawiam, czy za rok mi zmężnieją, masy nabiorą, wysokości. No bo chociaż przepięknie mi kwitną jak na takie maluchy tegoroczne, to nie oszukujmy się, na tej mojej wielgachnej rabacie tylko takie "wypiękniałe" okazy będą się odpowiednio prezentować. Mam nadzieję, że na wiosnę przytnę je właściwie i mi się odwdzięczą i będą takie śliczne jak u Ciebie Aniu.
Róże kwitną jakby nic sobie nie robiły z mijającego lata, widzę że odmianę kanny masz o ślicznych kwiatach. Ja zapomniałam wykopać moich pospoliciaków i nie mam, zostały w poprzednim ogrodzie na zimę w ziemi i wymarzły. Za to zaopiekowałam się moją ulubioną o bordowych liściach i płomiennie pomarańczowych wielkich kwiatach i ślicznie mi zaczyna kwitnąć. To chyba odmiana Wyoming Tak mi wygooglowało. Uwielbiam je za szybki coroczny efekt.
Ślicznie masz.

EDIT: Cudna ta Twoja Fiona. Zawsze marzyłam to tak umaszczonej koteczce a potem i tak adoptuję takie niechciane kiciałki pospolite, ale jakże kochane. Udanego wyjazdu.

Beatko będą , będą z każdym rokiem hortki piękniejsze.
Ja też te które posadziłam w tamtym i tym roku chciałabym ,żeby były masywniejsze, bujniejsze i tp.
Ale ogrodnictwo uczy nas cierpliwości
Do cann szczęścia nie mam.bo też zapominałam o nich.W tym roku mam tylko 3 miniaturowe w koszu.
Nasza kotka to nasza rodzinna ulubienica.
ale o dziwo, do obcych nie idzie.
wyjazd był bardzo udany
Fajnie mieć taki trochę wyjazdowy urlop.
Taki widok miałaam z okna pokoju- na kochane Taterki

A to zamek Niedzica

Widok z zamku na zalew czorsztyński

I Zamek- ruiny Czorsztyn-Tam na górze weszłam na mur

Przerwa na kawę... 18:32, 30 sie 2016

Do góry
Kilka migawek porannych...
Róże Leonardo da Vinci i maleńka Heidi Klum w końcu razem wsadzone

Sister Elizabeth kwitnie

Boscobel też nadal z kwiatami

I mój kącik tarasowy
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:29, 30 sie 2016

Do góry
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:28, 30 sie 2016

Do góry

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 18:27, 30 sie 2016

Do góry
Gratki przechadzam sie moze foty jakies nowe beDOm hm ?

Piekna

Pszczelarnia 18:27, 30 sie 2016

Do góry

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 18:24, 30 sie 2016

Do góry
x

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:23, 30 sie 2016

Do góry
Czy tak wyglądają cebule botanicznej lilii Martagon, właśnie przyszły, są chyba bardzo młodziutkie, jak tak to na kwiaty doczekam się najszybciej za 3 lata?

Są wielkości łyżeczki od herbaty?
Anna i Ogród 18:23, 30 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Comte - jeszcze nie rozwinęła się a już pąk pachnie obłędnie i intensywnie

Aniu nie masz problemów z tą różą? U mnie nie za bardzo rośnie ... chyba wcisnę ją w jakiś kąt
Ogród Ani :) 18:20, 30 sie 2016

Do góry
Mój plan

A, bo tak popatrzyłam na necie i jak się bierze więcej, to gościu daje upusty, ma ładne duże cisy po 50 zł, albo można mniejsze. Mnie też brzozy interesują I tak sobie pomyślałam, że obie mamy już mężów przećwiczonych w zakupach Może wyślemy razem naszych panów (na 2 samochody) po cisy, szczegóły by się ustaliło i cenę z gościem też, no bo przecież więcej byśmy tego brały. Twój i mój by nie jęczeli, że sami jada
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:19, 30 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Patrzę tęsknym wzrokiem na wypasione wrzosy. Moje maleństwa czasu potrzebują...

Musisz poczekać aż maleństwa się rozrosną
Pszczelarnia 18:19, 30 sie 2016

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:17, 30 sie 2016

Do góry
Justyna napisał(a)
Aganiu, piekna końcówka lata u Ciebie I jakie zwierzaki szczęśliwe w tak pięknym ogrodzie.
Z wrzosowiskami faktycznie się postarałaś Ile lat mają Twoje najstarsze? Słyszę opinie, że po 5 się wyradzają, brzydną i trzeba sadzić nowe. Jakie jest Twoje doświadczenie?
Serdecznie

Lubię obcować ze zwiarzaczkami...przyjacielami

Mam dwa wrzosowiska jedno 8 letnie i drugie 5 letnie, w pierwszym dosadzałam już wrzosy, drugie tworzyłam dwuetapowo, różnice już się wyrównują

Młode wrzosy wyglądają zawsze zdrowo, stare od spodu robią się suche, mnie to nie przeszkadza, ale dla osób wrażliwych estetycznie, to może przeszkadzać

Tutaj to widać przy kamieniu

ale zaraz po posadzeniu nowych wrzosów nigdy takiego efektu się nie uzyska.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 18:09, 30 sie 2016

Do góry
A z mniej pozytywnych rzeczy...coś zajada się jednym z pięciu rodków na okularowej...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:00, 30 sie 2016

Do góry
Witam, prosze podpowiedziec co umiescic na rabatce.
Zalezy mi zeby byly na niej jak najdluzej kwitnące rosliny.
Docelowo z przodu bedzie trawnik, z boku jest wjazd do garażu. Przy zakładaniu trawnika rabatę moge zrobic w łuk.

Obecnie długosc 3.60m, szer 1.30m (ewentualnie 1.55m).
Teraz posadzone jest 6 sztuk Tawuly japonskiej "Anthony Waterer", moge je jeszcze przesadzic.

Chcialabym posadzic cos z tyłu, moze jakies trawy, np. Owsiczka wieczozielona lub Ostnica cieniutka, a pomiedzy np Czosnek ozdobny fioletowy, ale on krotko kwitnie, a wtedy z przodu Pieris japoński Little Heat, a przed nimi albo Szałwia albo Wrzosy albo Begonie wieczniekwitnace albo Aksamitki.

Drugi pomysł z tyłu Irysy, a z przodu jakies niskie trawy i przed nimi Wrzosy lub Szałwia lub inne.

Po drugiej stronie ogrodu planuję posadzić Hortensje w boxach z bukszpanu.

Blaski i cienie nowego życia 17:59, 30 sie 2016

Do góry
Odplewiona połowatam gdzie leży worek z chwastami będzie przejście przymusowe dla psa taki sobie skrót wynalazł i lepiej zrobić mu wolną drogę niż ciągle płakać że zniszczył rośliny

a ta brązowa trawka wyleci i utoruje drogę rozplenicom

Sadzonki lawendy czekają więc od wiosny znowu będą zmiany

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:58, 30 sie 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
piękny pozytyw Agato jak zawsze

Mało mi się już chce, ale lubię dostrzegać też pozytywy

Pszczelarnia 17:57, 30 sie 2016

Do góry
ten rosnie u mnie, no przynajmniej kawalek ale za rok bedzie tego duzo wiecej

najwiecej na fotkach mam zurawek, nie pokaze Wam wszystkich ale ostatnio tylko wszedzie zurawki widze, no moze jezowki w takiej samej czestotliwosci

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies