Toszka to profesjonalnie opisała Ja to robię mniej profesjonalnie podsypuje tylko ziemią dociskając gałązkę i też zdaje egzamin, napewno w przypadku trzmielin, tawuł i innych co złapie Z hortensją jeszcze tego nie robiłam, ale to jeden i ten sam sposób
Hortensje mam tylko "szkółkę" z gałązek w doniczkach.
W lewej skrzynce jest kilka sadzonek hortensji bukietowej i ogrodowej, ogrodowa łatwiej się przyjmuje-szybciej.
Kasiu, jak sprawuje się ta róża? Szybko rośnie? Kupiłam dosyć ładny i powiedziałabym spory krzaczek na Różanym Weekendzie, pachnie super. I tak zastanawiam się gdzie ją wsadzić, a raczej wcisnąć
Masz fajny klimat ogrodu a z dziećmi wiadomo - lepiej nie zadzierać Mam takiego słodkiego 2-latka w domu
To ty teraz przez tą siatkę skaczesz? Rany! Niezle ćwiczenie, faktycznie coś psy listonoszy nie lubią...
My wczoraj mieliśmy gorszą pogodę, padało i wiało, więc tylko przesadziłam cisy, co je ostatnio sadziłam bo jakoś trochę za blisko siatki, dobrze że mąż nie widział, bo by się pukał w czoło, że przesuwam o 5 cm... No i prowadziłam dochodzenie w sprawie mojej hortensji NN, która prawie na 100% (za rok się potwierdzi) jest Sundae Fraise.
A te Twoje za siatką to które? Te niby Bobo, czy niby Limelight? Zrób zbliżenia, bo już kilka dni minęło
Dziś też dużo nie zrobię, bo mam inne zajęcia, ale trudno, czasem inne sprawy ważniejsze. Będę zaglądać
Wprawdzie Danusia napisała ci, że to kalina, ale mnie to wygląda na Bez (lilak). Zabiedzony, ogołocony. Będzie wielki krzaczor i w tak wąskim przejściu łatwo o uszkodzenie oka
Aniu kulki mają 3 lata.
Aktualnie robię podobną wersję z zielonej trzmieliny
Zdjęcie "dawno nieaktualne od wczoraj"
Posadzone są bliżej siebie to była wersja wstępna
A wlaśnie, że wygląda bardzo dobrze. Będzie super cudny trawnik! A te paseczki od grabi fajnie wyglądają, potem znikną. Ja celowo grabiłam we wzorki, bo mi się podobało, że trawka kiełkuje ze wzorki. Znikną, jak zaczniesz kosić i trawka zacznie się zagęszczać.
podlalam male co nieco, troche chwascikow wydlubalam, i tak sie smece po domu i ogrodzie.
gdzies pomiedzy konewkami pare fotek zrobilam
mamy nowe blizniaki, tym razem dwa baranki
Cale stado zeszlo juz na dol a malenstwa sie ociagaja. mam na nich grzecznie czeka a one co kilka metrow klada sie w trawe. No chodzce wreszcie, bo mi wszestkie siano zjedza