Witam. Dziekuje ze odpowiedz, ale sie ciesze ze dopisaliście.
Wiec jesli chodzi o kierunki to Żurawki posadzone sa od wschodu tak jak wejście na taras jest od wschodu i do okolo 15-16 operuje tu słońce. Faktycznie sadze po 3 sztuki

nie pomyslalem o tym. To co jest na zdjęciach to nie wszytko. Mam jeszcze do zagospodarowania dwa boki dzialki ( na zdjęciach ) ale to moze w przyszlym roku.
Wracając do skarpy i nerki przy tarasie. Myslalem zeby w jej srodku wkomponować gdzies jakis ladny rhododendron, ale nie wiem czy nie bedzie mial za duzo słońca. No i oczywiscie glauca globosa a za nim te 5 sztuk szmaragdow ( zasłonią przed sąsiadami i wiatru ) mieszkamy na Pomorzu, od strony trawnika to nie wiem co

Na koncu nerki chcialbym jakiegoś gęstego iglaka osłoni nas troche przed wiatrem i sasiadami tylko jakiego. Mam sąsiadów bardzo blisko po obu stronach. Do okien sąsiadów jest tylko 8 metrów. Te derenie ktore widac po drugiej stronie maja zasłonić taras ( na zdjeciu ) tylko wiosna musze je przyciąć. Mam nadzie ze sie sprawdza. Ogolnie chcialbym obsadzić boki dzieki tak zeby stworzyć piękne zielone sciany

Czy dobrze to wymyśliłem?
Dziekuje Wam bardzo