Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 23:17, 29 lip 2016

Do góry
moja mała aparatka
Przerwa na kawę... 23:13, 29 lip 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Jeszcze jedno zdjątko pokazujące różnicę między zakupami na żywo - róża po lewej - a zakupami przez internet w renomowanej szkółce. Od lewej Leonardo da Vinci za 49 zł - po prawej 3 róże Giardina, Heidi Klum i Lady of Shallot - po doliczeniu kosztów przesyłki po 41 zł za sztukę. Wszystkie są zdrowe ale różnica w wielkości przeogromna. Leo jest 3-4 razy większy, mocniejszy. Chyba ograniczę się do zakupów na żywca w przypadku róż.
Zgadzam się z Tobą co do zakupu przez net. Swoje róże Bailando kupowałam w renomowanej szkółce wielokrotnie tutaj na O polecanej. Przyszły wzrostem podobne do Twoich, teraz zza stipy ich prawie nie widać, kupione stacjonarnie prawie trzykrotnie wyższe, ale czasem nie ma się wyboru
Moja glebo terapia 23:13, 29 lip 2016

Do góry
Brzoskwinie i ogórki wysunęły się na plan pierwszyOd dwóch dni siedzę i smażę dżem i ogóry upycham w słoikach
taka mała metamorfoza
było tak

a jest tak

Ogórki niestety placowe

Część już wywędrowała do piwnicy w oczekiwaniu na zimową konsumpcję.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 23:12, 29 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Haniu, co to za turzyce te malutkie pajączkowate z przodu przy krawężniku?
Ogrodowy spektakl trwa ... 23:12, 29 lip 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ta chwilka tutaj trwa już u mnie ponad dwie godziny. Ej, bo będę musiała siebie samą zwolnić.

Dzwonek gargański, albo poszarskiego, nie wiem który to, ale są zjawiskowe. W Anglii zawsze fotografuję schody, dużo schodów. Nigdzie nie ma takich.

Znajdę tą nazwę albo .
Schody też robię bo są naprawdę niesamowite, ale w tym roku skupiłam się na donicach i chyba żadnej nie przepuściłam. Obłędne są fakt, co nie znaczy że takie bym chciała bo do mojej chatynki pasuje jedynie taka mała jką kupiłam.
Inna sprawa to obsadzanie tych cudniastych donic czasem bele czym.

W cieniu - zacieniona 23:09, 29 lip 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
.

Bogusiu, a co to za śliczna, żółto obrzeżona roslinka na ostatnim zdjęciu? Krzewuszka jakas?
Nadmorski... 23:04, 29 lip 2016

Do góry
Stara lipa, w tym roku nie kwitła, czy to normalne?

Nadmorski... 23:00, 29 lip 2016

Do góry
Lawenda Hidcote chyba do wymiany

Rododendronowy ogród II. 22:53, 29 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nie wszystkim odpisałam ale u wszystkich byłam oprócz Gabrieli. Skoro motylki sie Wam podobają to juz do końca Was nimi zanudze.

Takich u mnie nei ma.... a nawet jakby były to i tak zachwyt zostawię, to foto mistrzowskie. Rewelacja... Inne też śliczne, ale to mnie po prostu urzekło..
Ogród z łezką II 22:52, 29 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Hortkowy stan z wczorajszego ranka. Kolejno : Mega Pearl (za nią Limelight), Phantom, maleństwo sadzone jesienią, Polar Bear, Limelight

Vanilki są też zadowalające, ale zdjęcia niedzielnego nie mam.

Kasiu, jest moc! Cudne

U mnie sasanka też kwitnie

A jak patrzę na lilie w ogrodzie to też myślę o Tobie intensywnie
Biało różowy ogród za płotem. 22:50, 29 lip 2016

Do góry
Z trawnikiem jest coraz lepiej, troszkę niedokładnie rozsypałem nawóż i mam tępą kosiarkę, ale 80% chwastów wyplewiona, została niewielki fragment do przemarszu na kolanach.

Tutaj rośliny w pierwszym rżedzie bardzo kiepsko rosną, ale głównie z odzysku, więc trzeba do przyszłego sezonu poczekać na efekt

No i nieszczęsne skarpy, w przyszłym tygodniu powinny być skończone i tak się zastanawiam czy pokazywać plany, ćzy już efekt końcowy, chociaż na cuda nie ma co liczyć
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:49, 29 lip 2016

Do góry
Jeżówka wygląda mi na Southern belle,mam i również uwielbiam

Luki napisał(a)
Dla Ani, tak wyglądają, ale kolor trudny jest do uchwycenia bo są bardzo ciemne

Na limki sobie czekam i czekam

Raspberry Truffle w tym roku jedna z moich ulubionych
Róże w naszych ogrodach 22:47, 29 lip 2016

Do góry
Czy to Bonica? Kupiłam wiosną trzy sztuki ale mam teraz wątpliwości, czy to na pewno ona.
Biało różowy ogród za płotem. 22:41, 29 lip 2016

Do góry
Butterfly Kiesses pięknie się rozrosły w porównaniu do moich, jednak obornik na jesieni dużo zrobił.

Dopiero co sadzone Artemiski budują solidne krzaczki i mają kolejne pąki, Gosiu jeszcze raz ogromne podziękowania

Zdecydowanie muszę dać nóż z kosiarki do profesjonalnego naostrzenia Hortensje w tym roku malutkie.

Kocimiętka idealnie się wpasowała na skarpetę pod buka

Biało różowy ogród za płotem. 22:36, 29 lip 2016

Do góry
Troszkę zdjęć, chociaż dopóki ramy nie podrosną, mało co jest do pokazywania

Ten cały rozchodnik jest z podzielonych dwóch niewielkich sadzonek z mojego ogrodu, dwie sadzonki na dodatek były bez korzeni

Żywopłocik z cisa wygląda teraz tak

Nadmorski... 22:34, 29 lip 2016

Do góry
Munstead Wood majowa znowu obsypana.

poranna rosa

Moja działka. 22:34, 29 lip 2016

Do góry
Rozwar.
Żywopłot strzyżony z cisa 22:34, 29 lip 2016

Do góry
Mam problem z moim cisem. Jest po sporych przejściach. Rok temu facet wyjeżdżając wielkim kontenerem z gruzem zahaczył o niego i wyłamał kilka gałęzi. Podwiązaliśmy z nadzieją, że przeżyją, ale niestety sporo trzeba było usunąć. Teraz jest pokraczny i rzadki. Do tego na jesień go przesadziliśmy w obawie przed podobnymi zdarzeniami. Niestety po przesadzeniu nie został zabezpieczony i kilka razy zimą się przewrócił pokazując korzenie. Na wiosnę został wzmocniony kołkami i teraz się trzyma. Posadzony płytko, woda nie stoi. Miseczników nie zaobserwowałam, ale na niektórych igłach jest jakiś czarny nalot. Od środka żółknie a potem rdzewieje, ale ma też nowe przyrosty, czyli żyje. Co mu może dolegać?

Ps. Mogę go jakoś jeszcze przyciąć?

Rododendronowy ogród II. 22:33, 29 lip 2016

Do góry
ewsyg napisał(a)
A co to za motylek? pierwszy raz takiego widzę

To rusałka admirał ze złozonymi skrzydłami a tu z nieco rozłożonymi.

Ogród w budowie - nieustającej 22:32, 29 lip 2016

Do góry

podziwiam ognistą na spokojnie
czy to jest szałwia ? zimuje?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies