Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » U Agi - czyli słońce i piach

U Agi - czyli słońce i piach

Sylvana 23:10, 06 wrz 2016

Hej Aga też poszłam w szafirki...ale chyba wiosny nie doczekają....bom durna....
Przesadzałam rośliny z innej rabaty - były tam też szafirki, więc zabrałam i cebulki. W międzyczasie byłam w CO i kupiłam nowe...więc myślę sobie...wsadziłam tamte, to co tam, dosadzę i te niech już będzie skończone....teraz po tygodniu te nowe mają ze 12cm i nie wiem co dalej z nimi począć....poczekać aż zakwitną (w październiku!!!!) i wykopać, czy zostawić......jakieś pomysły????
inka74 00:34, 07 wrz 2016

Eeee... tam zaraz burza, luzik jak to moje dziecko mówi, wszyscy ciut mądrzejsi z wymiany poglądów jesteśmy )))

Szafirki też kupiłam kolo 100 sztuk... oj będzie sadzenia
Kasya 06:48, 07 wrz 2016

Szafirki często wylazą jesienią, same liście, nie trzeba się przejmować
Ja sądziłem szafirki w większych grupach, super wyglądały
Kasya 08:01, 07 wrz 2016

ag_zie napisał(a)
...
Aniu octowo to w domu mam! Em słoik chce wywalić bo mu pachnie ...:/ a i gnojówkę zza garażu też! Bo mu pachnie...

...pachnie...jak ladnie powiedziane
AsiaK_Z 08:29, 07 wrz 2016

Że co proszę? Trzy tygodnie nad morzem? Wymiękłam i zazdraszczam niesamowicie
Wypoczywaj ile się da Uściskaj Dzieciaczki

Toszka 09:47, 07 wrz 2016

Normalne szafirki na jesieni mają liście. A nienormalne, niektóre odmiany, nie wypuszczają liści, za to wcześniej wiosną kwitną.
ag_zie 13:23, 07 wrz 2016

Sylvana napisał(a)
Hej Aga też poszłam w szafirki...ale chyba wiosny nie doczekają....bom durna....
Przesadzałam rośliny z innej rabaty - były tam też szafirki, więc zabrałam i cebulki. W międzyczasie byłam w CO i kupiłam nowe...więc myślę sobie...wsadziłam tamte, to co tam, dosadzę i te niech już będzie skończone....teraz po tygodniu te nowe mają ze 12cm i nie wiem co dalej z nimi począć....poczekać aż zakwitną (w październiku!!!!) i wykopać, czy zostawić......jakieś pomysły????
Nie martw się - moje też już liście mają
inka74 napisał(a)
Eeee... tam zaraz burza, luzik jak to moje dziecko mówi, wszyscy ciut mądrzejsi z wymiany poglądów jesteśmy )))

Szafirki też kupiłam kolo 100 sztuk... oj będzie sadzenia
o to szafirkowo będzie u Ciebie! Najładniej to one wyglądają jak ich dużo w jednym miejscu jest u mnie to efektu nie ma - ale już widać że się rozrastają bo listków więcej się zrobiło
Kasya napisał(a)
Szafirki często wylazą jesienią, same liście, nie trzeba się przejmować
Ja sądziłem szafirki w większych grupach, super wyglądały
Kasya napisał(a)

...pachnie...jak ladnie powiedziane
Kasiu, nie napiszę co dokładnie on powiedział bo wszyscy wiemy
AsiaK_Z napisał(a)
Że co proszę? Trzy tygodnie nad morzem? Wymiękłam i zazdraszczam niesamowicie
Wypoczywaj ile się da Uściskaj Dzieciaczki

Asiu, tak naprawdę to trochę się obawiam tego wyjazdu...ale z drugiej strony masz rację! nie będę musiała gotować rano Michał na zabiegi a po obiadku nad morze fajnie musi być!
Toszka napisał(a)
Normalne szafirki na jesieni mają liście. A nienormalne, niektóre odmiany, nie wypuszczają liści, za to wcześniej wiosną kwitną.
To ja mam te normalne
ag_zie 13:32, 07 wrz 2016

A teraz Wam pokażę co mam oprócz tych kilku rabat co to je non-stop pokazuję
to jest dalszy ciąg tujek (te od rabaty z Nigrami i hortkami)- odległość do domu to 11 m, wierzba do wycięcia

a tak wygląda z góry (po lewej widać Nigry)

a tu po lewej te same tujki (od domu to końca tujek jest 27 metrów)po prawej widać kawałek warzywniaka a po lewej malutka sosna himalajska

a tu widać cały warzywniczek (takie czerwone drzewka z tyłu to Pissardi -szt 3)
anna_t 13:36, 07 wrz 2016

ooooooo widzisz o takie fotki mi chodziło od razu wyobraznia dziala i juz wiem gdzie jestem spacerując z kawą u Ciebie
masz tego terenu... wszedzie pod tujami kiedys rabatki planujesz?
Kasya 13:37, 07 wrz 2016

o kurcze...ile ty masz miejsca na drzewa jeszcze !