Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z pergolą 18:58, 29 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
o choroba to Ty tak na powaznie ze szczególami już chcesz polecieć :/ jasna doopa ..
no dobra
tutaj mam to co pewne czyli śś i to czarne to szamba. jedna obsadze bukszpanem lub danicami a drugie niewiem bo jak wstawiam tez takie obsadzenie to nudno tak drugie w tym trzecim rzędzie
H-hortensje jako taka ściana rabaty i nawiazanie do następnej bopo lewo bedzie jednak hortensjowa az doplacu zabaw
T - trawy jakieś wysokie,miskant morning light np bo widzisz plan jest prostokatny a rabata trapez i tą trawą po prawo zatuszuję skos

tam gdzie czerwona strzałka to to samo miejsce co na fotce
2 śś, między nimi 3 kwadraty 1,5x1,5 wypełnione bylinami, trawami. i wokół tez takie kwadraty. właśnie niewiem wizualnie jak dobrać te kwadraty.. w których będzie ładnie wygladałyby trawy a w których bylinki :/

Asiu z bylinami wciąż czytam ale napewno jezówki, rozchodnik, jarzmianki.
z tych niższym mam dylemat czyścia (To od Andy),bodziszek czy ubiorek. i trawy nizsze seslerie lub ice dance
dobrze by bylo powielić gdzieś na przodzie kwadrat z kulkami danica żeby nawiązanie do tych koło szamba było..

Tak sobie patrzę na tą fotkę i sobie myślę toć to idealne miejsce na stworzenia mega rabaty hehe ja oczywiście bym tak zrobiła haha ale ty widzę napalona na kwadraty jesteś mi jakoś to nie pasi przez ten rąb te kwadraty. Zerwałabym tą darń i była by rabatka do końca szamb Z dużą ilością roślin fajnie by taki gąszcz wyglądał i zamiast dwóch śś dałabym trzy
Zakątek z fioletową ławeczką 18:53, 29 lip 2016

Do góry

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 18:41, 29 lip 2016

Do góry
I lotos zakwitnie a jednak
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 18:41, 29 lip 2016

Do góry
tyle juz mamy z jednej strony

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:14, 29 lip 2016

Do góry

Łukasz, ostatnio mam takiego lenia na pracę w ogrodzie, że aż wstyd, wystarczy jednak, że wrzucisz swoje zdjęcia i od razu dostaję takiego pałera, że nie mogę przestać Jak zwykle cudownie u Ciebie. Ta kula to bukszpan czy cis? I czy bez problemu zimuje?
Gożdzikowa - wiejski ogród 18:14, 29 lip 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
A jaką gnojówką hortki będziesz traktować?

My hodujemy krowy ,więc mam do dysozycji i obornik i gnojówkę

mam posadzone 2 limonkowe blisko siebie....jutro jednej dam gnojowki,i zobaczymy czy moje obserwacje sie potwierdzą .

Bo wlaśnie vanilki posadziłam w ziemi nasiąkniętej gnojówką i podejrzewam ,że one dlatego tak dobrze rosną ....nie dostały w tym roku zadnego nawozu do hortensji tylko wiosną trochę potasu i fosforu,...wody też dostają jak zaczynają więdnąć

NewLife w ogrodzie 18:10, 29 lip 2016

Do góry
LyraBea napisał(a)
Poranne widoczki z trawniczkiem w tle i nie tylko

No pięknie ,pięknie!!Widoczki rewelacja!
Miejski ogród w wersji mini 18:10, 29 lip 2016

Do góry
Jeden z moich serbów zastrajkował i postanowił że przestanie rosnąć. Pozostałe wyraźnie są większe i mają na końcówkach nowiutkie przyrosty. Ten pozostał w tyle. Jak go pogonić? Czy ma szansę dorównać pozostałym?
Działka prawie w Borach Tucholskich 18:09, 29 lip 2016

Do góry
Golden Zebra

Pinky Winky
Podwórkowa rehabilitacja 18:06, 29 lip 2016

Do góry

Miłego
Podwórkowa rehabilitacja 18:04, 29 lip 2016

Do góry
Na dobry weekend, bo znów będę niedostępna dla świata a dostępna dla natury parę ujęć z mojego podwórka
Miłego wypoczywania dla Wszystkich zaglądających.

Beskidzkie marzenie 17:52, 29 lip 2016

Do góry
Fragment osiedla, na którym mieszkam, obsadzone ciosami i trzcinnikami; zakochałam sie w nich, tak pieknie falują

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:49, 29 lip 2016

Do góry
Luki napisał(a)

Glowing Dream jest świetna

Tonę w różu
Łukasz jestem zachwycona twoją bylinówką ☺Dopracujesz ją na pewno☺Co to za trawka na pierwszej fotce,czy rośnie na słonku?
Mój mały skrawek zieleni 17:38, 29 lip 2016

Do góry

Kolejny mały kroczek w realizacji ogrodu. Posadziłam przy płocie trzy wisienki
Mały ogród Kasi 17:35, 29 lip 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Tak mnie zabudowali
to widok trochę na bok,na stronę sąsiadów, z przodu za płotem mam taki sam budynek, widać kawałek ogromnego dachu. I nawet zdjęć brak, chyba go omijam obiektywem podświadomie

Nie zazdroszczę, ale to urok miejscowości blisko Wrocławia. Jeśli się nie mylę, to K., a on ma ostatnio branie Niezmiennie zauracza mnie Twoje wejście do ogrodu
Ogródek frontowy 17:30, 29 lip 2016

Do góry
Rabatka powstanie tu koło moich kratek z różami

Plan jest taki od środka kratek ma być altanka z materiałowym dachem więc pod spodem jak na razie zostanie trawa przy płotkach między różami będą trawy ( rozplenice lub hakone) od zewnątrz przy samych kratkach będzie szpaler hortensji przed nimi buksy a na samym przodzie myślę o szałwii białej rabatka będzie wykończona murkiem oporowym ( teraz jest tam skarpa) postaram się zrobić dokładniejsze zdjęcie tego miejsca Próbowałam to narysować ale niestety nie idzie mi to tak dobrze jak Asi to może wieczorem choć rzut z góry zrobię.
Ogród w budowie - nieustającej 17:27, 29 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Sześć ślicznych 20-letnich Włoszek?

DokładnieI jakoś się mieszczą.

Leniwy ogrodnik cd.

Mały ogród Kasi 17:26, 29 lip 2016

Do góry
moje blaszaki

Mały ogród Kasi 17:24, 29 lip 2016

Do góry
Tak mnie zabudowali
to widok trochę na bok,na stronę sąsiadów, z przodu za płotem mam taki sam budynek, widać kawałek ogromnego dachu. I nawet zdjęć brak, chyba go omijam obiektywem podświadomie

tutaj stan z wiosny. białe bloki sa daleko, a wyglądają jakby były zaraz, a przed nimi ten jeszcze nieotynkowany jest dosłownie kilka metrów za moim płotem jak widać, kończy się na wysokość jakiejś 1/3 płotu potem jest parking. Parking nie zasłania widoku, ale te auta- już czuję co to będzie...

Danusiu, jeśli pamiętasz, tam są drzewka 3 umbry i pissardi w narożniku działki. Ale jeszcze zbyt małe mają korony, żeby cokolwiek zasłonić
Do raju daleko - u Ewy 17:20, 29 lip 2016

Do góry
olga80 napisał(a)

Piękny masz przedogródek ☺ i jeżówki cudowne

Zagęściło mi się w tym roku. I to mi bardzo się podoba Jestem zadowolona z tych nasadzeń

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies