Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Agi - czyli słońce i piach 12:29, 24 sie 2016

Do góry
Toszka napisał(a)
zalezy na jakich roślinach brązowieją ci końce. Przyczyn może być wiele (vide rozpoznawanie chorób), ale skutek zawsze jest ten sam - martwa tkanka i ochoczo wkraczające w to grzyby
na tych hortkach co wcześniej pokazywałam....
Zobacz, na niższych listkach

Ukojenie 12:26, 24 sie 2016

Do góry
Wczoraj takiego goscia mialam na astrach:

Nie wiem co to ale mnostwo jajeczek zlozylo... martwic sie?

Edit: Znalazłam nazwę: Niedźwiedziówka caja - składa ok 250 jajeczek a gąsienice żerują od paździenrika do lipca hmmm.... pospolita i nie chroniona.... chyba nie chcę tego przedszkola na mojej rabacie??
Ogród Nety- moje marzenie 12:26, 24 sie 2016

Do góry
Rozchodnik Thunderhead- piękny purpurowy akcent w jesiennym ogrodzie
Ogród moją pasją!!! 12:25, 24 sie 2016

Do góry
Hortensjada 2016!!!!!!

Ogrodowe skarby 12:17, 24 sie 2016

Do góry
A hortensje tu ale zastanawiam się czy nie lepiej jąkać trawę tam posadzić
Rekultywacja łąki kwietnej 12:15, 24 sie 2016

Do góry
Dzień dobry,

Nie znalazłam na forum wyczerpujących informacji, dlatego postanowiłam założyć nowy watek.
Mam do zrekultywowania zdegradowany trawnik-w przewadze juz chyba suchą łakę. Znajduje się ona na zaniedbanym terenie sportowym, i miejscami są to klepiska z "wydeptaną" trawą, wygląda miejscami jak przerośnięty chwastami trawnik, ale w przewadze jak niewysoka laka kwietna. Inwestor chce to doprowadzić do porządku - żeby wyglądało w miarę przyzwoicie, żeby pełniło funkcję rekreacyjną (nie stricte sportową), czyli bardziej do pobiegania z psami, poleżeniu na kocyku itp. i przede wszystkim, żeby go to jak najmniej wyniosło cenowo. Powierzchnia do zrekultywowania wynosi w sumie ponad 4,5tys m2. Myślałam o takich zabiegach:
koszenie dosyć niskie wszystkiego, zwertykulowanie całości, zasilenie nawozem, potem dosianie łąki kwietnej w miejscach "wybrakowanych".

Czy te zabiegi będą wytaczające? Kiedy i w jakiej kolejności powinno się je wykonać? I jak powinna wyglądąc docelowa pielęgnacja takiej suchej dziekiej łąki kwietnej - podlewanie do kilka dni, nawozenie dwa razy do roku?

Będę bardzo wdzięczna za pomoc

zdjecie wiosenne

zdjecie poznym latem
Ogrodowe skarby 12:12, 24 sie 2016

Do góry
Chciałam klony posadzić tutaj . hortki stąd wylecą no bardzo ciągną sie do słońca
Typografia ogrodu 11:54, 24 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A wracając na ogrodowe tory.dojechały dziękuję Aniu

Cieszę, się bardzo - widzę że w dobrej kondycji, znaczy całe - ufff, no ale w sumie fajny bagażnik je wiózł
Czekam na prezentacje po wsadzeniu.
Aa, Asiu chyba zapomnę o stożkach strażnikach na wejściuDrzewo zaczyna mnie kusićAle na razie nie mówię "HOP"
Anna i Ogród 11:51, 24 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Dziś dostałam przesyłkę z

100 szt tulipanów jasnoróżowych
60 szt czosnków główkowatych
100 szt krokusów jasnych kremowych
50 szt irysów niskich
i gratis czosnki olbrzymie

Mam nadzieję że nic nie pomylili. Zobaczymy wiosną

Ale bedzie piekna wiosna, łał...
Anna i Ogród 11:49, 24 sie 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Wyrwałam dziś lasek werbenowy Duużo jej było.

Zostawiłam sobie kilka kępek w miejscach gdzie pasuje a kwitnące wstawiłam do wazonu. Niestety sypie się więc długo nie postoi.

Gdybys czasami sadzonki wyrzucala, to jestem na nie chetna. U mnie cala jedna wyszla.
Pogubiłam się po drodze... 11:46, 24 sie 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
cisów nie kupiłam, ale za to przytargałam coś innego wedle ostatniego szkicuprzedstawiam Państwu moje jak do tej pory największe i najdroższe drzewo jakie kupiłam ledwo do auta wepchnęłam

przecudowny...ja je kocham i na nowej działce mam nowych 7 sztuk
Nawożenie, zasilanie trawnika 11:41, 24 sie 2016

Do góry

Skoro ponawiasz to moje przypuszczenia są takie:
Brak nawozu w tym miejscu a jeśli był tak samo sypany to jak na zdjęciu:

Ale jak sypałeś w tym miejscu to tylko kamera by mogła zarejestrować. To ja nie wiem, czy nie doleciało tutaj czy ziemia inna, bardziej uboga.
Anulajda w raju 11:33, 24 sie 2016

Do góry
Czas ożywić choć trochę ten wątek
Dzisiejsze i wczorajsze fotki zostawiam
Falstaff,pierwszy rok jest u mnie sadzony wiosną z doniczki,każdy krzak wypuścił długaśne grube pędy

Queen of Sweden część sadzona wiosną z doniczki a część z gołym korzeniem jesienią,różnicy poza wysokością krzaku nie widać
Lawendowy zawrót głowy 11:21, 24 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Przeciez juz finiszujesz ))wiosna juz oczy nacieszysz Twoja ciezka praca w tym sezonie ))))u mnie pięc trowek i sto zdjęc hihihi )))

Biało zielono....cudnie!
Ogródek Iwony II 11:20, 24 sie 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
W zeszłym roku z patyczków rozmnażałam kilka hortensji. Udało się taką kwadratową rozmnożyć. Nie wiem, jak się nazywa, ale kwiaty ma w kwadraty. I miała się kłaść, a ładnie rośnie w górę ...

Kwiatki się rozwiną. Jakaś spóźniona jest

No proszę jaki udany chów
Chciałabym i boję się 11:11, 24 sie 2016

Do góry
Zrobiłam dziś zdjęcia, z góry wielkie przeprosiny za jakość. I w ogóle proszę nie widzieć tego bajzlu w miejscu przyszłego tarasu, ok? Umówmy się, że go tam wcale nie ma. Wczoraj cały dzień padało, dzisiaj za to od rana słoneczko. Zapraszam do mnie.

Na początek - widok od frontu. To ten wąski pasek (1,5m), prowadzący do 'ogrodu'.

Tak to wygląda od strony przyszłego tarasu. Działki na przeciwko są niżej o ~1m.

Widok od narożnika. Za płotem chwastowisko, w miejscu którego najpóźniej w przyszłym roku ma stanąć dom sąsiada.

Widok na dom.

I widok z góry.

Mam nadzieję, że coś dojrzycie w tym słońcu.
Ogródek Iwony II 11:01, 24 sie 2016

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Iwonko te owczarskie nożyce są bardzo fajne do cięcia kulek i tną precyzyjnie.Nożyce do żywopłotu mam Fiskarsa (jedne z lżejszych na rynku a na takich mi zależało ale bez dźwigni,ona lubi szwankować) a akumulatorowe mam firmy Gardena.Najpierw nimi tnę z grubsza kulki a potem docinam tymi owczarskimi.Lubię je,kulki zgrabnie wychodzą

Świetnie wyglądają te nożyce.
Czy ktoś wie, gdzie można kupić nożyce tego typu?

Ania, masz ładny stół.

Droga do spełnienia 10:51, 24 sie 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
trochę zdjęć
cis - trochę mi się wydaje krzywo ale nie dałam rady go inaczej ustawić

Eee tam przecież piknie jest
Nabierze masy to będziemy protezy z granitu zbierać
a czasem nie na temat ... 10:48, 24 sie 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Kurczę Kasiu, dawno u ciebie nie byłam i nie poznaję ogrodu. Coś wspaniałego tworzycie. A mur (przyszłe kino letnie) i murki dodają smaczku całości.

A najgorsze, że nie wszystko da się później 'naprawić'.

Szczęściara. Chciałabym kiedyś tak powiedzieć o swoim.

Kasiu jak sąsiedzi nie wpuszczą to zapraszam do siebie.

ok , zamówili już mnie nowi sąsiedzi ale będziesz następna w kolejce, tak mi przyszło do głowy że jakby problem z praca był to sie moge nająć w przyszłym roku postawię ze dwie skrzynie na warzywa choć zaklinałam że nie i nigdy więcej.
Typografia ogrodu 10:42, 24 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A wracając na ogrodowe tory.dojechały dziękuję Aniu

Ciekawam co z tego stworzysz.

Ja niby Y, ale zupełnie począteczek 01.01 to chyba jednak nie łapię się na to pokolenie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies