Teraz czas na jeden z ogrodów pokazowych, który zaprojektował Joe Swift. Opis tego ogrodu w moim tłumaczeniu jest taki
Jest to suchy, trwały ogród przeznaczony do eksploracji, ukazujący obszary, jak można poruszać się w przestrzeni. Oddaje on kluczowe sceny które pokazują korzyści z tworzenia przestrzeni poza domem, które są oparte na korzyściach jednostek Teenage Cancer Trust dążących do stworzenia przestrzeni, które są zarówno pobudzające i relaksujące
Jak miło widzieć Twoją twarz Niestety nie mogłam przybyć, ale ciesze się, że wreszcie mo0głam Cię zobaczyć Chyba jestem wzrokowcem, bo teraz Twój ogród stał mi się bliższy
Mam pomysł. Może zrobimy dzień odsłony gospodarzy Ogrodów? Kto będzie chciał być bardziej anonimowy wytnie fotkę na następny dzień.
30. żywotnik globosa
37 wrzos pospolity (5 odmian)
42. wrzosiec krwisty (2odmiany)
12. dziurawiec hilcote
45. funkia
49. rozplenica japońska
te 5 kulek po lewej to pięciornik ale już go nie chcę bo mam w innym miejscu
klon i świerki (1 i 2) są posadzone już poza chodnikiem i podsadzone jałowcem "tamariscifolia" (15)
Doradźcie proszę czy jest sens wchodzić w te wrzosy czy lepiej całkowicie co innego tam wymyśleć
z góry dziekuję
Ania - te żurawki pod murkiem to chyba southern comfort? Jeśli one rosną od słońca, no strasznie je przypala słońce Moje w ogóle nie chcą rosnąć na zachodniej stronie. Jeśli słońce jest za murkiem i je przysłoni to super.
A czy na tej nowej rabacie to posadziłaś je żurawki giganty???? Bo to są chyba te
Sebek nie wiem ale mysle że tak, w moim ogrodniczym Pan powiedział, że nie zna odmian bo dostawcaze względu na patenty i certyfikaty nie daje nazw ... więc kupuję je na zasadzie żurawka bordowa, pomarańczowa itp przez brak nazwy trudno też laikowi nazwać w 100% żeby nawet sprawdzić jak rośnie... trochę to denerwujące...
I to jest wytłumaczenie na brak nazw, bardzo denerwujące. U nas to samo. Jednej hortensji przyglądam się od 2 tygodni i nie wiem, jaka ona.
Aneto , idziesz jak grzmot z pracą w ogrodzie.
Na moim trawniku ( jeśli to coś można tak nazwać) pojawiły się grzyby, wyrastają to tu to tam, co z nimmi robić?
dzisiaj chyba nie będzie padać spryskałam wreszcie bukszpany od grzyba a jutro może uda mi się coś przyciąć...
Koś te grzyby - u mnie po kilku koszeniach znikły.
U mnie systematycnie koszone + wertykulacja + nakłuce trawnika i grzyby zniknęły. Czytalam, że zbyt zbita ściółka może być ...