Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój ogród pod górkę... 21:33, 21 sie 2016
Do góry
i jeszcze kilka przez okno ...okno ważna rzecz ...az nie do uwierzenia ze okna na tej ścianie nie było.

Stylowe Nordowisko 21:32, 21 sie 2016

Do góry
Nadchodzi wiosna - czas na ogród 21:32, 21 sie 2016

Do góry
Iggia napisał(a)
Cześć, Skarpa super
A mam pytanie
Co to jest to z tymi bordowymi kwiatami?

Pozdrawiam

Tawułka Arendsa
Podwórkowa rehabilitacja 21:27, 21 sie 2016

Do góry
Hej Aniu, witaj w kraju
U nas też dziś padało, też mnie to ucieszyło. Twój ogród jest piękny, niepowtarzalny. Widać, że stworzenia go kochają. Ślimaki u mnie jednak wolą hosty ponad szałwiami, chyba, że Ty masz jakąś wyjątkowo smaczną. Moja to lekarska i nic jej nie rusza.
Co Ci kwitnie? U mnie czuć w kościach jesień.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 21:26, 21 sie 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Pierwsze co bym zrobiła to zasłoniła mur....no i cis albo bluszcz mi się najbardziej widzi Ale bardziej cis.
I chyba bym tę magnolię przesadziła na lewo. Na środek tego placyku sześciokątnego

Juziek cis bardzo by mi się widział ale tak sobie myślę, że taki żywopłot znów zabrałby mi miejsce. Dotąd rosły cyprysy, przycinałam je a mimo to sporo tereny zajmowały, na inne rośliny miejsca brakło. Może bluszcz też nie bedzie zły ? no i jak już zauważyłaś - za darmo

Magnolia chyba musi zostac tam gdzie jest.

1- zasłoni mi część muru (już za tarasem) bo szary tynk też nie jest reprezentacyjny
2- na placyku o którym wspomniałaś idzie ścieżka. Rosną duże już szmaragdy, których mąż nie pozwoli wyciąć. No chyba, że będę miała super projekt i pewność, ze już nic zmieniac nie będę...
3- zasłaniłaby widok na najciekawszą tam roślinę czyli wielki bukszpan. Idąc w stronę furtki rzuca się w oczy i naprawdę straciłby gdyby go przysłonić. Tam widzę raczej niskie rośliny.
4- W narożniku rośnie jarzębina i z kolej ona zasłaniałaby magnolię.

Tak tam wygląda po uzupełnieniu mojego szkicu (nie śmiać się !!!! )

Mój ogród pod górkę... 21:26, 21 sie 2016
Do góry

ulubienica ...ale ładnie zagląda i się prosi o pańską łaskę

Ogródek przy lesie 21:24, 21 sie 2016

Do góry
Zrób szerszą tę rabatę frontową. Śliwy będą tam świetnie wyglądały, a przed nimi aż się prosi posadzić hortensje bukietowe. Jako najniższe piętro mogą być tawuły japońskie (Golden Princess), żurawki bordowe. Można też powtykać trawy (miskant gracilismus lub Morning Light) i cebulowe w kępach (bordowe i białe tulipany, białe narcyzy). Zimą trawy możesz związywać czerwoną kokardką- będą ładną ozdobą. Ścina się je dopiero w marcu/kwietniu. Zamiast hortensji można posadzić różowe róże - niewysokie Bonica lub The fairy. Nie chorują, kwitną od czerwca do mrozów, a dołem pas lawendy. I jeśli można coś doradzić, to zlikwiduj tam te pofalowania. One są za gęsto. Ciężko to kosić i do niczego nie pasuje. Lepiej będzie wyglądało tak jak przy domu -półkoliście.
Coś takiego (kiepsko rysuję)

Coś jeszcze, coś więcej... 21:24, 21 sie 2016
Do góry
Sebek napisał(a)

Masz rację - dziś mnóstwo pozytywnej energii we mnie jest. Co prawda obudził mnie telefon o 10.30, ale po powrocie zdążyłem tylko cos zjesc i pognałem na lotnisko - niebo nad Katowicami wyglądało wczoraj tak

widziałam cię w świecie podróżnik ale fajne foty natrzaskałes ..tylko jak zawsze za mało ja wzielam fotografa do Kasi i mam co wstawiac bo pewnie samam moze bym zrobiła z pięć

a takie cos ...sztrały i hulki z nienacka stawiaja nas na nogi ...odbieram toto w salonie ...za często ...i musze powiedzieć ze mi sie znudziły te widoki...chyba jako nieliczna powiem ze mam dość ..choc 3 lata temu tez chetnie sie na takie pokazy wybierałam...

punt widzenia zależy od punktu siedzenia!!! madre ...za mądre nawet
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:22, 21 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Agatka , a ta folia w skrzyneczkach na dnie na stałe? Bo woda musi mieć odpływ

Sylwia nie ma folii pod skrzynką, to co widziałaś to jest kołnierz folii kubełkowej wywinięty na zewnątrz,
chroniący drewno przed wilgocią
Wolę wąchanie niż podsikiwanie

miejscówka Anabelek od Justynki

o zgrozo jak to teraz wygląda
Stylowe Nordowisko 21:21, 21 sie 2016

Do góry

Hortensjada 21:21, 21 sie 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Na to wygląda, że nie mam i nic mi tez nie przychodzi do głowy, Vanilka z wiekiem pokłada się coraz mniej, należy tylko pamiętać o dokładnym wycinaniu wszystkich drobnych pędów wiosną, Sundae Fraise też się pokłada. Zaciekawiłaś mnie tą informacją, trzeba przeprowadzić śledztwo

głupol ze mnie bo nie zapamiętałam nazwy tak sie skupiłam na oglądaniu sadzonek i jeszcze z panią ze szkółki rozmawiałam o tej odmianie, że szczególnie jakoś nie zwróciłam uwagi na nazwę ( chociaż ją czytałam) nawet na plakietkach z nazwą odmiany była informacja że jest to pochodna nowsza odmiana vanillki, chyba napiszę do Szmitów żeby mi podali nazwę odmiany
Mój ogród pod górkę... 21:18, 21 sie 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

Tych schodków z pierwszej foci nie znałam
Tu ma być ogród :) 21:17, 21 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja do dzisiaj nie miałam ani pół cebulki, ale już to się zmieniło

Tym razem wybrałam takie cebulowe.

Fajne zakupy, Purple Pion piekne, nie wiem czy się skusze na tulipany, bo sie na nie pogniewałam. Wkurzają mnie ich liście. Muszę zapolować na krokusy i czochy.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:17, 21 sie 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Mój Grafit po wypadku samochodowym ratowany też się trzyma, ale po drodze łazi i na nocne eskapady się wypuszcza...nie upilnujesz

Cudny ten twój podjazd
Działeczka Asi :) 21:16, 21 sie 2016

Do góry
I efekt mojego darcia darni

Przed

I prawie po

Na dniach te duperele i pieniek zostaną wykopane

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:14, 21 sie 2016

Do góry
No ale jak ściana to już bez paleniska chyba?

O tak by miało być?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:12, 21 sie 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

No miał , ale jak teraz grzecznie przy domciu siedziMoże rozumu nabrał, a może się na siłach jeszcze nie czuje by stawać w szranki z okolicznymi kocurami

Mój Grafit po wypadku samochodowym ratowany też się trzyma, ale po drodze łazi i na nocne eskapady się
wypuszcza...nie upilnujesz

Mój ogród pod górkę... 21:11, 21 sie 2016
Do góry

Stylowe Nordowisko 21:11, 21 sie 2016

Do góry
Kompozycje donicowe.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:09, 21 sie 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Moim zdaniem warto by były asymetrycznie ustawione.po prawej masz mniej możliwości manewrowania.więc gdy wyznaczysz tam drzewo bedzie wiadomobgdziebpowinko być po lewej.alebmi takie częściowe zasloniecien glebnika sie podoba.a co w donicy już wiesz?

Asia
Asymetria dobrze by sie tu sprawdziła Dlatego to drzewo po lewo pasuje mi obok wgłębnika. W donicy eM chce cisy w kostę, ja rozplenice chociaż pomysl z cisami też niezły
A co myślisz o tej białej ścianie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies