Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

kecimka_85 13:07, 01 wrz 2016

wera 19:32, 01 wrz 2016

Gardenarium napisał(a)
Rabata jest prawie (?) prosta, a nasadzenia w łukach, To nie pasuje. Za mało drzew, za duże odstępy w żywopłocie między tujami. Takie mi się nasuwają odpowiedzi. Sznureczki, nie wiem ale to jakoś dziwnie wygląda.

to mogę liczyć na jakąś pomoc?;-(
malgol 14:20, 02 wrz 2016

Gardenarium napisał(a)
Tworzenie rabaty

Danusiu, ta rabata jest zachwycajaca Jak wysokie te brzozy sadziliście? Mniejsze nie dałyby takiego efektu Ilu letnie?

Toszka 09:27, 03 wrz 2016

EwciaK napisał(a)
Pokażę jeszcze całą rabate z obu stron, dodam tylko, ze jest ona nieskończona. Prace nad nia ciągle trwają. I proszę nie zwracajcie uwagi na kancik, bo jest do poprawki.
Z jednej strony

I z drugiej strony

Nie rób łezki w łezce - przerost formy nad treścią. Daj korę, dosadź wypełniaczy.
EwciaK 11:45, 03 wrz 2016

Toszka napisał(a)

Nie rób łezki w łezce - przerost formy nad treścią. Daj korę, dosadź wypełniaczy.

Dziękuję bardzo. To jak myślisz wywalić ekobordy i zasypać wszystko jak leci korą? Chciałam wyeksponować kulki w żwirku?
Toszka 18:52, 03 wrz 2016

One same się wyeksponują jak podrosną (to bukszpan?). Zadbane, zdrowe same będą gwiazdorzyć Obsadź je plamą niskich roślin, kilkanaście sztuk. Ekobordy zupełnie nie są potrzebne.
A_gawa 20:46, 03 wrz 2016

Chciałabym obsadzić skarpę rozplenicami. Bardzo proszę - pomóżcie mi dokomponować jej towarzystwo. Z czym ją zestawić? Skarpa ma ok. 12 m.
igacz3 09:38, 04 wrz 2016

Witam
Ja mam troche inne pytanie. Mam z wlasnej hodowli. 3 sosny pinie w doniczce maja 3 lata. Pytanie moje to kiedy je mozna wysadzic do gruntu i czy trzeba je jakos szczegolnie pielęgnować? Dodam ze cale lato stoja na dworze a zima w garazu na oknie.
Toszka 10:59, 04 wrz 2016

A_gawa napisał(a)
Chciałabym obsadzić skarpę rozplenicami. Bardzo proszę - pomóżcie mi dokomponować jej towarzystwo. Z czym ją zestawić? Skarpa ma ok. 12 m.

Ponieważ nic o skarpie nie wiem, to podaję w ciemno: sedum, jeżówki

Przemyśl, czy nie lepszy efekt da ci obsadzenie całej skarpy hakonechloa macra lub Nicolas. W maju już masz duże czupryny. W tym czasie rozplenica zaledwie się budzi.
Toszka 11:00, 04 wrz 2016

igacz3 napisał(a)
Witam
Ja mam troche inne pytanie. Mam z wlasnej hodowli. 3 sosny pinie w doniczce maja 3 lata. Pytanie moje to kiedy je mozna wysadzic do gruntu i czy trzeba je jakos szczegolnie pielęgnować? Dodam ze cale lato stoja na dworze a zima w garazu na oknie.

Traktuj to jak eksperyment - u nas pinie przemarzają