Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z uśmiechem 22:12, 26 lip 2016

Do góry
Wreszcie po południu upał trochę odpuścił więc można było "coś" zrobić w ogrodzie
- lawenda przycięta
- kolejne metry linii kroplującej ułożone na rabatach (chwasty też lubią podlewanie(
- róże spryskane - LO i NN łapią niestety jakiegoś grzyba
- placyk przed rabatą różaną wyrównany

Dokupiłam tez trochę trawy bo jednak jeszcze muszę miejscami dosiać.

Trochę widoków

cdn
Liliowo i kolorowo:) 22:06, 26 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Tak jak kupiłam wiosną kolejną Anabelke a zakwitło tak i chyba to 'White Dome' bo niski krzew w dodatku

Ta wygląda jak White Dome bo to moja upragniona do kolekcji i kupno obarczone wieloma błędami . Co do fotek wyżej na kwiatostan to ja nie zwracałam uwagi ( bo ażurowe są do sobie często podobne ) tylko na liście ( na dwóch fotkach jasne trochę połyskliwe, na trzeciej ciemnozielone z wyglądu szorstkie - przynajmniej ja tak je zinterpretowałam i bądź tu mądry człowieku. Jak różnie można sfotografować ten sam krzak )
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:05, 26 lip 2016

Do góry
Anuś dla Ciebie z serdecznymi życzeniami wiązanka.

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 22:04, 26 lip 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Mój zakup i.... niespodzianka Różę kupiłam żółtą a ona się wybarwiła na jasny ecru

Asik, a co na to M? Przecież tak skrupulatnie szukał żółtej.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:03, 26 lip 2016

Do góry
Wczoraj podzieliłam tawułki. Jak to po rewolucji, rabata nie powala swoją urodą Pozostaję w nadziei, że za rok kwitnienie będzie bardziej okazałe.

Sporo nowych sadzonek pozyskałam, więc swoim sposobem utykałam w puste miejsca- głównie na podokiennej od zachodu, na półksiężycowej za wrzosami i na prawo od gęstwiny z pęcherznicami. Dobrze, że zrobiłam tę rewolucję, bo załatwiłam od razu drugi problem. Całość rabaty południowej robiłam przed budową domu i tarasu. Jest położona sporo niżej od rabat przy budynku. Żeby uniknąć tam skarpy, zrobiłam układ tarasowy. Wczoraj podniosłam tawułkom teren dosypując tam trzy taczki ziemi i zlikwidowałam uskok. Łatwiej się będzie kosiło trawę.
Hortensja Vanille Fraise zaczyna zmieniać kolor. Żurawka krwista powtarza kwitnienie.

Gosiek, na pierwszym zdjęciu hortensja kupiona jako Tardiva. Przechylona pod wpływem wichur i opadów parkowa róża NN została zapalikowana. Może osiągnie samodzielna pionizację.

Przyszłe szuwary przy tarasie. Zgodnie z moja zasadą rolę zadarniaczy (póki trawy się nie rozrosną) pełni jeżówka, żurawka i kocimiętka.

Testowe dodawanie zdjęć 22:01, 26 lip 2016

Do góry
Test
Liliowo i kolorowo:) 21:56, 26 lip 2016

Do góry
Tak jak kupiłam wiosną kolejną Anabelke a zakwitło tak i chyba to 'White Dome' bo niski krzew w dodatku
Anulajda w raju 21:55, 26 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)

Oczywiście kupowane były wiosną

Dzięki
To są te z Obi? Jakie wysokie?
W oflisowym ogrodzie 21:55, 26 lip 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)

Było bardzo fajnie
są także fotki niewypały
Martuś wygląda ślicznie a ja kimam

Kamila, tu to się nawet moja Hania załapała
Twój M zrobił super zdjęcia. Grupowe rewelka, a te całuśne najlepsze.
Belvedere bardzo podobna do róży, którą mam u siebie. W zeszłym roku bardzo chorowała, ale w tym roku po przesadzeniu, jedyne co jej dolega, to gąsieniczki, które obsiadły mi nawet pelargonie w donicach.
Za spotkanie bardzo dziękuję. Fajnie było znowu Ciebie zobaczyć. Oby takie spotkania były częściej.
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:54, 26 lip 2016

Do góry
tata kopciuszek zachęcony programem 500+ poszedł na całość jeżeli tak jak w pierwszym lęgu będzie miał znowu szóstkę to pobije rekord gminy
Miejski ogród w wersji mini 21:53, 26 lip 2016

Do góry
Na moich różanecznikach pojawiły się nowe pąki. Będą chyba kwitły po raz drugi.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:52, 26 lip 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Aniu, dzisiejszy Austin z gorącymi życzeniami dla Ciebie

Dziękuję Basiu Austin piękna
Moja działka na Dębowym Lesie 21:52, 26 lip 2016

Do góry
yolka napisał(a)
Naj...

Dziękuję ślicznie
Właśnie ogórki po pracy robię

NN
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:51, 26 lip 2016

Do góry
Aniu, wszystkiego najlepszego! ")

Moja bajka 21:50, 26 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Aguś zwyczajną fugą. U rodziców na starych meblach robiłam blaty z takiej mozaiki i przetrwały lata. Nic im się nie działo. Nawet tłuczenie kotletów im nie straszne było . Rodzice wymienili meble na nowe, ale blaty zachowali. Może kiedyś je obfocę, albo zabiorę od Nich i wykorzystam . Płytki tłukę młotkiem, a zbieram po znajomych. Zawsze ktoś jakiś remoncik robi . Można tez w sklepie zapytać. Maja nieraz pouszkadzane to się pozbywają. To jeszcze mój Kwiatuszek

Cudo Kwiatuszek i wanienka jak fajnie obsadzona- w mojej teraz jest agastache, werbena i dmuszek
Dzięki za wskazówki.
Moja działka na Dębowym Lesie 21:49, 26 lip 2016

Do góry
zawitka napisał(a)
Aniu jeszcze piękniejszych i ciekawszych roślinek a z tym zdrówka

Z serca dziękuję,za tak piękne życzonka.
Buziaczki przesyłam i liliowce
Mój 4 arowy azyl... 21:43, 26 lip 2016

Do góry
Reniu, to tak jak ja.

Haniu, dzięki. Niech nam się wiedzie. Z tymi 'słoneczkami' będzie łatwiej.

Moja działka na Dębowym Lesie 21:43, 26 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Aniu, wszystkiego najlepszego na imieniny.
Lilie masz śliczne. Mam podobnæ do tej ostatniej.

Dziękuję ci bardzo za pamięć i życzenia
Lilie są cudne- chyba wszystkie
Kondziowy ogrod cz II 21:41, 26 lip 2016

Do góry
Kondzio napisał(a)

Wróciłam się do tyłu i znalazłam te miejsca w maju co czosnki mają w swoich nogach zadarniającego?
Mógłbyś pokazać to miejsce w różnych miesiącach-takie porównanie zrobić?
Liliowo i kolorowo:) 21:41, 26 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Raczej nie bo mam Levane i ma inne listki i większe i inaczej się rozkrzewia i już widać, że będzie duży krzew zresztą musze go przesadzić bo za duży cień i za mało miejsca. A ta hortensja NN w dodatku zakwita u mnie jako pierwsza a jeżeli masz racje a jesteś fachowiec no to fajnie zakupiłam dwie BOBO bo chciałam niski krzew a będę mieć najwyższe bo one rosną do 3mAle kwiaty są piękne

Oczywiście nie upieram się, pokażesz ją za jakiś czas jeszcze raz może pojawi się coś charakterystycznego, liście powinna mieć na wierzchu bardzo gładkie ale nie woskowe. Ja mam dwie młodsza kwitnie, niska, starsza duży krzak ( liście rzeczywiście bardzo duże ale ta cecha pojawiła się z wiekiem )jeszcze w pączkach i wyglądają inaczej niż ta Twoja z fotki wyżej co do której jesteś pewna, że to Levana. Nie ma to jak jednak porównać w naturze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies