Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Hortensjada 20:28, 25 lip 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Myślę, że taki stosunkowo wysoki żywopłocik bardziej pasuje do Diamantino-średniego wzrostu. Kolor raczej bym określiła jako cytrynowy -do bukszpanu idealnie pasuje i kontrast też będzie

Little Lime piękna, bardziej rozłożysta ale do białego zdecydowanie jej daleko , fotki nie przekłamują- jej kwiaty można powiedzieć, że są zielone i z tego koloru różowieją ( ale jest to z wiadomych przyczyn brudny róż)

Bożenko jak zawsze można na Ciebie liczyć w 100%. Po cichu też myślałam o Diamantino, ale nie byłam przekonana. Teraz za Twoją radą będę na nią polowała. Bardzo, bardzo Ci dziękuję za upewnienie mnie w decyzji, kolejny raz z resztą
Typografia ogrodu 20:28, 25 lip 2016

Do góry
mam nadzieję, ze to ostatnie fotki piaskownicy

Typografia ogrodu 20:25, 25 lip 2016

Do góry
Typografia ogrodu 20:25, 25 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

to moje ulubione
Hortensjada 20:23, 25 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Bożenko za żywopłocikiem z bukszpanu 50 cm jaką odmianę hortki posadzić - Diamantino czy Little Lime ? Chciałabym by jak najdłużej była biała.

Ogród podglądam, mój szpaler limelight przyjął się i zaczyna kwitnąć.
Jestem zadowolona już teraz, a liczę że za kilka lat będą tak kwitły jak Twoje.

Myślę, że taki stosunkowo wysoki żywopłocik bardziej pasuje do Diamantino-średniego wzrostu. Kolor raczej bym określiła jako cytrynowy -do bukszpanu idealnie pasuje i kontrast też będzie

Little Lime piękna, bardziej rozłożysta ale do białego zdecydowanie jej daleko , fotki nie przekłamują- jej kwiaty można powiedzieć, że są zielone i z tego koloru różowieją ( ale jest to z wiadomych przyczyn brudny róż)

Typografia ogrodu 20:23, 25 lip 2016

Do góry
grujeczniki dopiero po sporej dawce wody z nieba zaczeły wyglądać
Typografia ogrodu 20:20, 25 lip 2016

Do góry
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:18, 25 lip 2016

Do góry
PO dzisiejszym koszeniu mam wieczornego lenia.

Typografia ogrodu 20:18, 25 lip 2016

Do góry
Typografia ogrodu 20:16, 25 lip 2016

Do góry
lipcowo
Ogród z rzeźbą 20:16, 25 lip 2016

Do góry
Agata niezmiernie mi miło i bardzo się cieszę

Kasia jednak jakieś fotki z wczoraj, na której trochę je widać mam. Jak się dobrze wpatrzysz, to zobaczysz, że zaczynają się przewieszać. W realu lepiej to widać, one mają bardzo cieniutkie te ździebełka:

Ogród z pergolą 20:14, 25 lip 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a tutaj moja szkółka hortek. po lewo sadzone po cięciu prosto do ziemi, po lewo najpierw ukorzeniane w wodzie :/

a które lewo to prawo?
Działka prawie w Borach Tucholskich 20:13, 25 lip 2016

Do góry
Ania te stare odmiany wypadły z doboru a nowe robione są pod przetwórstwo i sprzedaż masową

tak powstaje modrzewiowa brama, (boczne zejście z tarasu do ogrodu)
kupiony parę lat temu metrowy patyczek z zwisającymi witkami, teraz ma około 3m w pionie plus 1,5m zagiętego przewodnika

Hortensjada 20:13, 25 lip 2016

Do góry
hindsight napisał(a)
Bożenko, dzięki Tobie kupiłam niedawno Diamant Rouge. Twoje zdjęcia i opisy naprawdę służą ludzkości

A teraz... Zakochałam się w Sweet Summer! Z tego, co kojarzę, ona jest dość niska? Niestety w ogóle nie kojarzę, żeby ją mieli w którymkolwiek ze sklepów chyba powinnam się wypisać z tego wątku

Moja młodziutka Dentelle chyba będzie miała bardzo mało kwiatów płonnych. Ale wybaczam, bo to maleństwo dwupędowe. Myślałam jednak, że ona ma mieć bardziej szpiczaste, węższe płatki. U Ciebie widzę, że dość zaokrąglone. W ogóle to zdjęcia tej odmiany na internecie są jakieś od czapy.

Ktoś pytał o Bobo. Moja wygląda tak:

Niedawny zakup, ale była w sporej donicy. Pewnie za rok będzie ładniejsza. Teraz kwiatostany spore, zwłaszcza, jak na takiego kurdupla, ale rzadkie.

Super zakup, ja nie miałam tyle szczęścia, moja tak zakwitła dopiero teraz, zdążyłam ją rozmnożyć, przesadzić, wykląć itp i dopiero się obudziła
Doświadczalnia bylinowo-różana 20:13, 25 lip 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Czy będą jeszcze dziś fotki? Miałam kilka stron do nadrabiania ale to przyjemność, bo uwielbiam Twoje spojrzenie na ogród. Pozdrowionka

To dla Ciebie

Ogród z pergolą 20:11, 25 lip 2016

Do góry
a tutaj moja szkółka hortek. po lewo sadzone po cięciu prosto do ziemi, po prawo najpierw ukorzeniane w wodzie :/
Hortensjada 20:11, 25 lip 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
Bożenko, czy hortensja bobo ma duży kwiatostan? Kupiłam w tamtym roku na allegro i nie wiem czy to na pewno bobo.

Widzisz jaki odzew na Twoje pytanie
A to moje , nie da jej się pomylić z żadną inną hortensją, krótkie nogi, duży bardzo delikatny kwiatostan -właściwie widać jeden bukiet ( żeby nie było wątpliwości-gałązki nie są podwiązane żeby uzyskać taki efekt)

Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:08, 25 lip 2016

Do góry
Margarete napisał(a)

Mam, dużą suczke ze schroniska od 8 lat - wygląda jak prawie-doberman i takie ma też gabaryty....sika w ogrodzie niestety i trawnik miewa zólte plamy.....ale jako że suczka to nogi nie zadziera i tylko trawnik obsikuje....ale to nie jest ważne, jest kochana, wierna, mądra i nawet plamy na trawniku czy wygniecione rosliny ( w tym roku wczesna wiosna po raz pierwszy układała sie na kwitnących krokusach - te drobne swoje 30 kg...!?! krokusy wyglądały jakby walec po nich przejechał...) te wszystkie "problemy" to i tak nie są istotne, istotna jest psia miłośc, bezwarunkowa, bezinteresowna....jak spojrzy na mnie tymi swoimi wiernymi ślepiami to wszystko jej wybaczam...straty w ogrodzie, tony sierści na dywanie i podłodze (na kanapy nie wchodzi), podartą pazurem firankę w oknie (odstraszała kota z tarsu) itp.....sama sie przekonasz
Ale sa takie psy które sie nie załatwią w ogrodzie, trzeba je wyprowadzac poza jego obręb - byłysmy teraz w lipcu na spotkaniu u Magdy - Nikity i jej Dakar (wilczur) sie sika i nie kupka u niej w ogrodzie, traktuje ten teren jak przedłużenie domu...

Dzięki Margarete za odpowiedż)

Wiem wiele o psiej miłości, bo miałam już dwa psy.
Krótko wilczurkę i 18 lat Westa - teriera.
Ale nie miałam wtedy ogrodu....

Teraz mam synka - jedynaka i uważam, że w takim wypadku to niemal konieczność.
Nie wiem tylko jak przeżyję straty w ogrodzie....
Marzyliśmy o Jack Rusellu , ale on uwielbia kopać jamy w ogrodzie...

Przyznam sie, że po tylu latach z psami, odetchnęłam nieco od tych spacerów w środku nocy, wizytach u weterynarza, trymowaniu, kąpaniu, proszeniu się o pilnowanie w czasie naszych urlopów, ufff kłopotów z psem jest wiele.

Ale ta MIŁOŚĆ bezwzględna, te powitania po pracy, radość, oczęta, mokry nos....
Brakuje mi tego...

Aż mi się mój Czaruś przypomniał....

Ogród z pergolą 20:00, 25 lip 2016

Do góry
pare fotek z dzisiaj
louis odier, ładny krzak zbudował i niektóre nawet pusciły bata ponad metr

Hortensjada 19:58, 25 lip 2016

Do góry
Bożenko, dzięki Tobie kupiłam niedawno Diamant Rouge. Twoje zdjęcia i opisy naprawdę służą ludzkości

A teraz... Zakochałam się w Sweet Summer! Z tego, co kojarzę, ona jest dość niska? Niestety w ogóle nie kojarzę, żeby ją mieli w którymkolwiek ze sklepów chyba powinnam się wypisać z tego wątku

Moja młodziutka Dentelle chyba będzie miała bardzo mało kwiatów płonnych. Ale wybaczam, bo to maleństwo dwupędowe. Myślałam jednak, że ona ma mieć bardziej szpiczaste, węższe płatki. U Ciebie widzę, że dość zaokrąglone. W ogóle to zdjęcia tej odmiany na internecie są jakieś od czapy.

Ktoś pytał o Bobo. Moja wygląda tak:

Niedawny zakup, ale była w sporej donicy. Pewnie za rok będzie ładniejsza. Teraz kwiatostany spore, zwłaszcza, jak na takiego kurdupla, ale rzadkie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies