Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 21:34, 29 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Polecam tę szałwię. Kwitnie nieprzerwanie przez cały sezon. Nie miałam jej do tej pory, więc nie wiem, czy się wysieje sama. A jak się wysieje, czy jej nie potraktuję jak chwast

O raju, ale piękna . To ta co ma szorstkie liście? Ewuś zbierz nasionka tej szałwii i wysiej w lutym w domu i już. Będziesz miała pewność co wyrosło.
Ewa777 21:47, 29 sie 2016

lojalna_ napisał(a)
Ewciu mnie sie nie wysiała, wiosna po niej sladu nie było .

mam ja w donicach bo ja bardzo lubie. Ewka jesczcze sie rok nie skonczył ))

Ciekawe, czy można ją rozpoznać wiosną i nie pomylić z chwastami

Nie wiem, czy jest sens bawienia się z nasionkami. Oby tylko były na wiosnę w ogrodniczych sklepach

Mówisz, że jest szansa, że się spotkamy jeszcze w tym roku? To by mnie bardzo ucieszyło

Ewa777 21:59, 29 sie 2016

jazzy napisał(a)
Ewuś, no ślicznie jest u Ciebie. Zawsze się zachwycam. Powojnik cudny ma kwiat!
No i znowu fajne spotkanie się odbyło
Ściskam!

Dzięki, Marta U mnie nie będzie minimalizmu, bo mi się dużo roślinek podoba Ale już porządkuję rabaty i chyba unikam misz-maszu
Powojnik to Kiri Te Kanawa.
Lubię spotkania ogrodowiskowe, czy to u mnie, czy u kogoś
Buziaki

Dla Ciebie obrazek z niskimi werbenami. Kwitną całe lato

Ewa777 22:05, 29 sie 2016

Katkak napisał(a)
Trzmielinowe kulki na pniu chyba też bym wcisnela, zeby i zimą cieszyły . Mysl, mysl kochana. Ja teraz czekam na Gosiaczka, niech Ona u mnie powymysla .

Kasieńko, masz rację Trzeba nad tą rabatą popracować. Klonik by się przydał. Mówiłaś, że u Ciebie takie są w szkółce? We wrześniu będą u nas targi ogrodnicze, więc rozejrzę się za tym klonem, co mi polecałaś

Ale Wam fajnie, że się spotkacie Uwielbiam spotkania z Tobą i Gosią
Ewa777 22:13, 29 sie 2016

Flower1 napisał(a)

Piękne te begonki białe bardzo mi sie podobają, pozdrawiam Ewciu!

Madziu, jestem ciekawa co tam u Ciebie? Rzadziej Cię widzę na forum ostatnio.
Wybierzesz się może na targi jesienne do Renka?

Róża Garden of roses

Bonica

]
Ewa777 22:17, 29 sie 2016

Katkak napisał(a)

O raju, ale piękna . To ta co ma szorstkie liście? Ewuś zbierz nasionka tej szałwii i wysiej w lutym w domu i już. Będziesz miała pewność co wyrosło.

Ok, spróbuję z nasionkami
Ta hortensja to ogrodowa You & Me Together

Katkak 22:20, 29 sie 2016

Ewa777 napisał(a)

Kasieńko, masz rację Trzeba nad tą rabatą popracować. Klonik by się przydał. Mówiłaś, że u Ciebie takie są w szkółce? We wrześniu będą u nas targi ogrodnicze, więc rozejrzę się za tym klonem, co mi polecałaś

Ale Wam fajnie, że się spotkacie Uwielbiam spotkania z Tobą i Gosią

Ewunia swojego zamawiałam u takiego chłopaczka co na rynku roślinami handluje, ale jest tylko w środy i soboty. Kupiłam swojego za 100zł, ale jest fajny bo na takiej wyższej nóżce, a nie rozkrzewiony od samego dołu. W szkółce takie jak mój widziałam ale niestety aż za 150zł, a większe wiadomo - droższe. Ale u Gosiaczka widziałam (tam gdzie kupowałyśmy orliki chyba) po 75zł . Też się ogromnie na spotkanie cieszę .
O, tu mojego widać
Katkak 22:21, 29 sie 2016

Ta rabata jest piękna i tylko zzegoś wyższego i takiego w energetycznym kolorze jej brakuje moim zdaniem. Poza tym - perfecto .
Ewa777 22:48, 29 sie 2016

Katkak napisał(a)

Ewunia swojego zamawiałam u takiego chłopaczka co na rynku roślinami handluje, ale jest tylko w środy i soboty. Kupiłam swojego za 100zł, ale jest fajny bo na takiej wyższej nóżce, a nie rozkrzewiony od samego dołu. W szkółce takie jak mój widziałam ale niestety aż za 150zł, a większe wiadomo - droższe. Ale u Gosiaczka widziałam (tam gdzie kupowałyśmy orliki chyba) po 75zł . Też się ogromnie na spotkanie cieszę .
O, tu mojego widać

Śliczny ten Twój klonik Też bym chciała takiego na nóżce Sprawdzę u siebie, jak nie będzie to u Gosi zrobię zakupy
Bogdzia 21:22, 30 sie 2016

Obejrzałam zdjecia , super spotkanie. Najbardziej zawsze zachwycaja mnie japońskie elementy w Twoim ogrodzie, Twój M super to czuje i potrafi wykonac.Pozdrówka.