Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród powstający na nowo . 11:07, 25 lip 2016

Do góry
Witam. Mam na imię Joanna. Cieszę się że mogę do Was dołączyć. Przeglądam sobie to forum już jakiś czas i jestem pod ogromnym wrażeniem Waszych ogrodów. Aż mi wstyd pokazać swój. Ma on 2000 m . Uprawiam go już długo ale tak naprawdę dopiero teraz wiem jak ma wyglądać . Początki były takie, że zostałam zachwaszczone pole i stary dom w którym mieszkali moi teściowie i z drugiej strony my ( dom to bliźniak ) . Były tam jakieś płożące jałowce ,leszczyny ,stare drzewa owocowe i kupa chwastów. Zamarzył mi się wtedy ogród . Ściągałam wszystko co popadnie i wsadzałam bez jakiejkolwiek planu. Efekt wiadomo jaki. Kilka lat temu postanowiłam ogród przebudować . Od tego momentu miewam wzloty i upadki. Dopiero Wasze forum natchnęło mnie do walki o mój raj na ziemi. Wiem co chcę osiągnąć ale boję się czy starczy mi zapału.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:03, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
Teraz kilka ładniejszych widoków

Koniec

Polinko
Cuuudne masz te hortki
Jakie są wysokie? Czy masz jakieś podpory dla nich?
Ogrodowy spektakl trwa ... 10:56, 25 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)

Śliczną masz miodunkę o tej porze roku. Musi mieć u Ciebie dobrze i dużo wilgoci. Jak to robisz?

Donice cieszai te nowe i te do wysadzenia.

Miłych dni w ogrodzie, u mnie podobne.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:53, 25 lip 2016

Do góry
W nocy trochę popadało. Młode róże nieco przygięło ku ziemi, ale mam nadzieję, że się podniosą z upadku. Jesiennie się zaczyna robić. Kolory są już takie przygaszone. Tylko The Fairy wciąż kipi.

Wrzosowisko całkiem na serio zabiera się do kwitnienia. Lubię tę rabatę o tej porze roku. Dzięki sadzeniu wrzosów i wrzośców w grupach, utworzyły się ciekawe plamy. To niewielkie wrzosowisko, więc i plamki nie są zbyt rozległe. Jest tam 5 odmian wrzosów i 3 odmiany wrzośców. Z każdej odmiany sadziłam po 5 sztuk.

Rabata na cypelku straciła swój akcent w postaci kwiatów firletki chalcedońskiej. Modernizowałam te rabatę wiosną, bo w środku lata robiło się tam pustawo. Wewnątrz dosadziłam 5 hortensji ogrodowych, w tym roku jeszcze ich nie widać, ale za rok, kto wie Teraz czekam tam na kwitnienie średnich i wysokich astrów bylinowych.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:39, 25 lip 2016

Do góry
polinka napisał(a)
I jeszcze raz trafffki Po weekendzie będą tutaj zmiany...

Dziękuję za uwagę Koniec pokazywania cały czas tego samego...

Jakże piękne, kompozycje z samych traw! i zdrowo wszystko rośnie. I podstawa pod parasol również udana!

A u mnie nornica lubi 'Red Barona'.
Przerwa na kawę... 10:34, 25 lip 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Pewnie masz rację ale wiesz ja lubię kolory a bez koloru jest tu strasznie ciemno i ponuro. Masz może jakiś pomysł jak ją rozweselić? Wracam na razie do tujek. Jestem w trakcie cięcia te ich różne rozmiary mnie rozwalają. Ciagle mam 3 poziomy ale jak tak dalej pójdzie to po tym sezonie już tylko 2 będą.

Dotarłam do miejsc, których nie znałam z tej perspektywy rabatka ze skrzyniami- donicami wydaje się być za mała..czuję, że kiedyś połączysz z mini rabatkami po lewo.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:33, 25 lip 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Teraz mi tak przyszło do głowy,że ona wygląda jak mini Eden rose
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:33, 25 lip 2016

Do góry
mira napisał(a)
Piekne ujęcia, slicznie masz, Twoje rozchodniki juz kwitną ? aż musze spojrzeć na moje ale chyba jeszcze nie

pozdrawiam

To raczej faza nabrzmiałego pąka Ale tuż, tuż

z rudbekią Goldstrum

z kosmosami

Od początku 10:32, 25 lip 2016

Do góry
ZieloneWrota napisał(a)

Bylinówka c,d

Agata A jaka to jest hakone?
Ogród z łezką II 10:32, 25 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)

Mój aparat w Pszczynie w jadalni został...ale u Kasi są jakieś zdjęcia z naszego szaleństwa

Kasiu jakby co to fotki z pobytu u mnie Małgosia wrzuciła na mój wątek. Jedno ci zamieszczę

Przerwa na kawę... 10:30, 25 lip 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
I inne...

Proszę zbliżenie na huśtawkę...fajny zakątek widzę i spory ogród
Kosolkowa Pasja 10:29, 25 lip 2016

Do góry
Beata, piszę na priv.

Ewa, rzeczywiście, nawet nie myślałam że tak to może wyglądać już w tym roku! Muszę tam trochę ogarnąć, przede wszystkim poprzesadzać siewki (właściwie to już nie siewki, tylko całkiem spore rośliny!) bo już nogi nie ma gdzie postawić!

Ewunia, no rzeczywiście po długiej przerwie! Cieszę się że zajrzalas!

A u nas od wczoraj kolejny czworonozny członek rodziny.. Zabrany ze schroniska. Miłość od pierwszego wejrzenia! Nie odstępie mnie na krok. Wręcz chodzi mi po piętach..

Przerwa na kawę... 10:28, 25 lip 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
To proszę bardzo tak trochę bardziej z bliska - rutewka. Śmieszna jest

Bardzo ciekawa roślinka..widzę ją jako fajny dodatek przy różach.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:26, 25 lip 2016

Do góry
Johanka77 napisał(a)

Powiedz mi proszę, co to jest ta piękna zielona roślina?

Rozchodnik olbrzymi (okazały), początkowo kwitnie na biało, potem kwiaty mu lekko różowieją. Bardzo łatwo się mnoży, wystarczy odłamać kawałek gałązki i wsadzić do ziemi.

teraz

w sierpniu (2015)

pod koniec września (2015)

Wiosną ścinam mu łodygi, a on odrasta z karpy.

Ja i mój ogródek, a może ogród 10:20, 25 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no własnie pomyślałm, że jak zgubi liście to wtedy ma ładne czerwone pędy

a tu fotki - czerwone koślawe kreski to janowce

Domi
Ja bym poszła w drzewa Tutaj to brzozowa aż sie prosi
A jak już drzewka będą przybierały na masie to pomyślisz nad średnim i niższym piętrem
Pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 10:18, 25 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Chyba jednak bardziej podobają mi się te jeżówki, które nie opuszczają płatków w pełnym rozkwicie. One są jakoś mniej widoczne z dalszej odległości.
Wolę jednak te z płatkami na prosto.
Jeżówka Fatal Atraction super i ta green... też super
Moją green... dwa kwiaty jeszcze nie rozkwitnięte złapały psy

Ja też wolę te odmiany co płatki zostają do końca na prosto.
Ciągle obserwuję te moje niby FA, kwiaty wybarwione jak powinno być u tej odmiany, ale łodygi zielono-bordowe, nie tak jak u Anity mocne bordo, sama nie wiem co o tym myśleć...

Typografia ogrodu 10:18, 25 lip 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Masz moją ukochaną białą cegłę. Ja miałam mieć przy schodach,ale nie wyszło mam ścianę białą bez gładzi
Coś o porożach widziałam Ja jak się uparłam to zdobyłam dwa Jedno malutkie już leży na szafce (bo ja z tych co na szafkach coś muszą mieć

Kuzynka przyszła mówi: a cóż Ty to masz?! Ja na to, że się oszukałam długo i w końcu mam. A ona na to, że jak chcę to ma takie ogromne w garażu jej leży i się kurzy, więc teraz drugie czeka na powieszenie, tylko jest na takiej desce jak to kiedyś mocowali. Jak myślisz pomalować ją na biało? Najlepiej by wyglądało bez dechy, ale jak będzie biała, to może straszyć nie będzie, a mocowanie ma przy tej desce świetne.
u mnie cegla powstala w nawiazaniu do prawdziwej cegly na kiminku.przyklejania jej trudne nie jest ale fugowanie...wrrr

Co do potoza to ja szczerze mowiac ani deseczki (nawet białej)ani kosci bym nie zniosła. Jedynie poroze zrzucone dobrowolnie i bielone najlepiej.
Ja planowalam u siebie powiesic je plasko na scianie a nie tak jak zwyczajowo sie wiesza.no i mam jeszcze z nim inne pomysly zwiazane ale musze zdobyc wiecej koziolkowych rozkow.
Kamienny ogród patykiem malowany 10:17, 25 lip 2016

Do góry
Sylvana napisał(a)
Cienista

Cudooooooo
Tu ma być ogród :) 10:16, 25 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Jeżówki Green..cudne Ja też chcę Dam do róży tez Green...

Jolu, jedną taką jeżówkę kupiłam w zeszłym roku na święcie traw w Wojsławicach, pod koniec września, tak wyglądała.

A wiosną podzieliłam i mam 3 szt, każda taka wielka.

Oprócz tego, że się rozrosła, to jest teraz znacznie wyższa, będzie miała 70 - 80 cm, weź to pod uwagę jak będziesz do róż dopasowywać.
Ukojenie 10:13, 25 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)
...i zdjecie z wieczora - lubie ten widok:

też lubię ten widok super z Twoimi sadzonkami to w przyszłym roku będziesz miała jeden z piękniejszych ogrodów na forum
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies