Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

ryska 16:53, 18 wrz 2016

gobasia napisał(a)

pajaka to bym jeszcze przebolała ,ale u mnie jest ropucha wielka jak talerzyk deserowy i nie wolno ją ruszyć...obrzydlistwo

Ale dziś ponury, jesienny dzień, mży, nawet nie zerknęłam jak się miewa pająk w takich warunkach
Żaby w oczku pochowały się, bo mam ich kilka, ale to chyba nie tłuste ropuchy tylko te zwinne zielone urocze
Tak wyglądają moje jeżówki Milkshake

Sebek 16:56, 18 wrz 2016

Może usuń te stare kwiaty, powinny jeszcze zakwitnąć młodymi
ryska 17:08, 18 wrz 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wtrace się do dyskusji na temat owadów. Pająków bojam się okrutnie- nie że cos mi zrobią , ale łazić po mnie nie mają prawa, żadne owady no i sama sobie rok temu zrobiłam na złość, bo na wiosnę na balkonie wykluło się milion maleńkich kropeczek. Myślę sobie, że jak podrosną to sobie pójdą i będą łapać komary na przykładŻal mi było utłuc .....no i sobie dogodziłam, bo one w ciągu dwóch miesięcy stały się olbrzymimi krzyżakami , które sobie porobiły pajęczyny po całym balkonie i nigdzie się nie wybierały
Jak tu utłuc coś co wcześniej dostało szansę na życie?
Łapałam pojedyncze pajeczyny z pajakami s puszczałam z balkonu na dół bo inaczej drzwi bałam się nawet uchylić , żeby do domu nie wlazły.....
A Wy się dzieciom dziwicie......

Żabki grzebiuszki mam po całym przydomowym i ratuję przed kotami jak próbują łapać , a żabka się drze wniebogłosy , pomagają mi w walce ze ślimakami

Sylwia widzę, że i w świecie owadów stosujesz zasadę " Wszystkie dzieci nasze są" I nic tu nie poradzisz, że masz dobre serduszko.
Moja hortensja ogrodowa jest w tym roku w różnych fazach, mniej lub bardziej zaawansowanych.
Fajnie to wygląda.
ryska 17:23, 18 wrz 2016

Sebek napisał(a)
Może usuń te stare kwiaty, powinny jeszcze zakwitnąć młodymi

Usunęłam już kilkanaście ale te mi się spodobały jako modele
Trytomy też tak usuwam i ciągle nowe kwiatki 7 i 8 już są na horyzoncie a sadziłam niedawno.
Datury też usuwam i kwitną non stop- szczerze to pierwszy raz odkąd je mam coś takiego występuje.

ryska 17:36, 18 wrz 2016

Zakwitnie mi jeden mieczyk Violetta.

Obok drzewa kosmicznego kosmosowego
omelka1 19:30, 18 wrz 2016

ryska napisał(a)
Zakwitnie mi jeden mieczyk Violetta.

Piękny kolor tego mieczyka.
ryska 15:05, 19 wrz 2016

omelka1 napisał(a)

Piękny kolor tego mieczyka.

Też mi się podoba
Stałam się dziś posiadaczką 6 cebul Allium Globemaster i 2 cebul Allium White Giant.
I to byłoby na tyle jeśli chodzi o cebulowe zakupy.
Czekam teraz na róże a potem wielkie sadzenie
Miłego
zoja 15:09, 19 wrz 2016

śliczny ten mieczyk
ochłodziło się to chyba sadzenie cebul coraz bliżej prawda? już nie mogę się doczekać
ryska 15:28, 19 wrz 2016

zoja napisał(a)
śliczny ten mieczyk
ochłodziło się to chyba sadzenie cebul coraz bliżej prawda? już nie mogę się doczekać

Cofnęłam się do zeszłego roku i akurat 19 września sadziłam szachownice, anemony i trochę tulipanów. W tym roku teraz jest bardzo ciepło, lepiej jeszcze z dwa tygodnie poczekać
zoja 15:31, 19 wrz 2016

ryska napisał(a)

Cofnęłam się do zeszłego roku i akurat 19 września sadziłam szachownice, anemony i trochę tulipanów. W tym roku teraz jest bardzo ciepło, lepiej jeszcze z dwa tygodnie poczekać

ja też rok temu ganiałam z cebulkami
poczekać... łatwo mówić ja to już w blokach startowych stoję
a serio to za radą Gruszki zamierzam już szafirki posadzić - chociaż tyle sobie ulżę tylko jeszcze miejsce im muszę zrobić, ale to będzie szybka akcja