Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 23:18, 07 lip 2012

Do góry
Konstancja30 napisał(a)
doszłam do wniosku, że dziś jest ten dzień ... bo zawsze gdy odkryjemy, że życie nasze zmienia bieg jest jakiś dzień, który to zaczyna ... na początku się tego nie wie ... tego dnia ... szuka się dopiero z perspektywy czasu i z reguły jak się go odnajdzie odzyskuje się spokój ...

no a ja taka mądrala jestem, że od razu wiem ... TO JEST TEN DZIEŃ ...

w dodatku społeczności ogrodowiskowa nie mogę powiedzieć, że nie byłam ostrzegana ... byłam ... przyjmowałam kolejne porcje infekcji regularnie ... intensywnie ... i ba chętnie ...

po tym przydługim wstępie przejdę do meritum ... niniejszym ogłaszam, że stwierdzam u siebie pełnoobjawowy zespół zielonego uzależnienia od pochruścia ... które to nabywam coraz częściej ... legalnie ... sama sobie i małżonkowi ... a nie na psa na ten przykład

"zioło" tu popularnie zwane owym pochruściem wywołuje u mnie i małża też stan euforii tak wielkiej, że jedyna córka nasza (urocza licealistka skądinąd częściowo lawendowa - choć jakimś cudem to nie krzak) jest naszym stanem mocno zaniepokojona i przyrzekła, że dołoży wszelkich starań na zjednoczenie latorośli członków niniejszej społeczności i wespół zamierza opracować jakiś plan na uzdrowienie ... detoks znaczy ...

a wszystko to bo pojechałam do OBI po melisę i Austinkę ... kupiłam

2 stożki bukszpanowe - każdy ok 50 cm w cenie 20 zł za jeden !!!

i 6 krzaczków ... każdy ok 35-40 cm ... w cenie 8 zł za jeden !!!

nie patrzeć na niewyburzony stary wiatrołap i ogólną nędzę estetyczną otoczenia ... patrzeć na perspektywy )) ...

Nie wiem co jest lepsze - te przepiękne bukszpany za bezcen czy opis.....Chyba tym razem wybiorę stronę formalną
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:11, 07 lip 2012

Do góry
Marzenko, Karolinko i Anetko - dziękuję
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:10, 07 lip 2012

Do góry
JulkAd napisał(a)
Sebek, odwiedziłam Twój ogród już nie wiem, który raz z kolei. Podziwiam Twój zapał, no i świetne pomysły. Dzisiaj się wpisuję , żeby mi wątek nie umknął
Zmiany w Twoim ogrodzie sa tak motywujące, że az się chce wyjśc do swojego ogrodu i pracować.

Ojej - dziękuję Ci serdecznie. Na prawdę warto pracować dla takich miłych wpisów i wiedzieć, że się komuś ogród podoba
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:09, 07 lip 2012

Do góry
Basia_1987 napisał(a)
Ja tak wczoraj zrobiłam i na śmierć zapomniałam o wyłączeniu i tak sobie podlewało przez całą noc

Ale będziesz miała zielono!!!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 19:24, 07 lip 2012

Do góry
Sebek, odwiedziłam Twój ogród już nie wiem, który raz z kolei. Podziwiam Twój zapał, no i świetne pomysły. Dzisiaj się wpisuję , żeby mi wątek nie umknął
Zmiany w Twoim ogrodzie sa tak motywujące, że az się chce wyjśc do swojego ogrodu i pracować.
Ogród w Tarnowie 16:12, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
Nie wiem co dajesz tym pelargoniom, ale dawaj pół [/quote

Dobre słowo
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 16:12, 07 lip 2012

Do góry
dajana napisał(a)

Jako pierwsza strona wschodnia

Jaka prześliczna weranda - no i sam domek! Cudnie
Ogród w Tarnowie 16:10, 07 lip 2012

Do góry
Nie wiem co dajesz tym pelargoniom, ale dawaj pół
Ogród Leny. 16:02, 07 lip 2012

Do góry
Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

Bardzo ładna rabatka - i taka na odwrót - zamiast bukszpanu cis i zamiast piennego cisa bukszpan
Ogród wokół Jaskółki 16:00, 07 lip 2012

Do góry
Ojjj ile nowych forumowiczów pojawiło się nam - wiedziałem, że po takim odcinku forum będzie jeszcze większym monstrum

a Twój domek i ogródek bardzo ładne - masz taką piękną tą ostróżkę, że sąsiedzi pewnie się modlą o jej uszkodzenie
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:56, 07 lip 2012

Do góry
Ale jak mam czas, to biorę zraszacz do ręki i sobie z nim chodzę po trawniku podlewając go dokładnie a potem zostawiam, żeby nadal sobie woda leciała
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 15:54, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
wachlarz wodny to super rzecz, ale przy ustawianiu zasięgu zawsze kończę cały mokry, bo nigdy nie zdążę uciec

A myślałam że tylko ja jestem taka zdolna
Z żurawkami też spróbuję , może się uda i mnie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 15:54, 07 lip 2012

Do góry
To jeszcze ja z życzeniami imieninowymi

Stary dom, zapomniany ogrod i ...ja na francuskiej ziemi 13:09, 07 lip 2012

Do góry
betysia napisał(a)

Łaaaał jak cudnie to wygląda - idealnie ją wpasowałaś w swój ogród!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:07, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)
wachlarz wodny to super rzecz, ale przy ustawianiu zasięgu zawsze kończę cały mokry, bo nigdy nie zdążę uciec

Myślę że od roślin i ode mnie moje dziecię będzie najbardziej mokre
Już widzę jego szczęśliwa buzię
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:05, 07 lip 2012

Do góry
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 13:03, 07 lip 2012

Do góry
kasiavohenstrauss napisał(a)
Moze wie ktos,dlaczego hortensja edless sommer bride,czyli ta biala,rozowieje???Jest posadzona w ziemi gliniastej wymieszanej z kwasnym torfem.Rosnie pieknie,kwitnie juz dosyc ladnie,ale kwiaty nie sa juz snieznobiale.

Ona ma to chyba "we krwi" - zobacz
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 13:02, 07 lip 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

To co ty im robisz ?????? o_O

Podlewam Te zielone są dla mnie największym zaskoczeniem - już w zeszłym sezonie takie były. Liście mają małe, ale za to z duuużej ilości

Ja też podlewam choć od tygodnia limit to kg - kręgosłup. Czekam na wachlarz wodny .
Moje chyba mnie nie lubią
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:59, 07 lip 2012

Do góry
waska napisał(a)
To co ty im robisz ?????? o_O

Podlewam Te zielone są dla mnie największym zaskoczeniem - już w zeszłym sezonie takie były. Liście mają małe, ale za to z duuużej ilości
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:58, 07 lip 2012

Do góry
Cudnie Kasiu u Ciebie - jakie ogromne masz hortensje!!!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies