Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

Konstancja30 12:28, 07 lip 2012

Ana napisał(a)

U mnie też komary żrą i

A my się zdecydowaliśmy z sąsiadami na oprysk (no niestety chemia) miesiąc temu i mamy święty spokój....

nie wiem ... ja chyba w piwnicy byłam zahibernowana i cudem tylko tego nie pamiętam ... można jakiś oprysk na komary zrobić ...??? ... to działa ... wybaczcie ekolodzy ale jestem skłonna na wiele w tej wojnie ...
Lena 12:30, 07 lip 2012

Ana wiedziałam że ujrzysz dorodną rabatę
A oprysku zazdraszczam - ja przyciągam "bąki" jak nikt!!!

Irenko widzę że na tym samym wózku jedziemy - też mam dwa gniazda os - trzeba je wieczorkiem usunąć ...tylko wciąż o tym zapominamy - a nasze siedzą w podbitce niedaleko wejścia do domu ...
Zaglądnę wieczorkiem jakie postępy bukszpanowe zrobiłaś

Uciekam do ogórków...
Ana 12:36, 07 lip 2012

Lena - Rabata będzie cudna, z resztą już jest

no wlaśnie dlatego zdecydowałam się na oprysk, bo mnie żrą niemilosiernie, podczas gdy kolo M tylko latają...u dzieci podobnie - do córy podlatują, a synka kąsają

Iza - ja w ubiegłym roku zrezygnowałam z oprysku i żałowałam bardzo...w tym roku skrzyknęliśmy się z 4 sąsiadami i zawołaliśmy firmę do oprysku (z gatunku: dezynfekcja, dezynseksja, deratyzacja). Pieniązki wyszły niewielkie (130 zł/dom), a spokój na całe lato i spać przy otwartych oknach mozna
Konstancja30 12:38, 07 lip 2012

Lena napisał(a)
Marzenko no ja mam zdecydowanie mniejszy nos...

To mój"rzygacz" ścienny , ale oczywiście nie dokończony ..może za rok
Wczoraj zrobiłam nową - rozwojową rabatę
Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

no z nosem to mnie uspokoiłaś ... bo już pojawiła się obawa, że mi nieopodal konkurencja wyrosła ... te z materii nieożywionej ignoruje ...

i niby pesel nie taki znowu stary ... ale jakby nie było napisane o żurawkach to idiot nie wpadłabym na to, że są ... ... no proszę a są !!! ... jak już ślepota wszystkie roślinki namierzyłam - włączyłam wyobraźnię (no przynajmniej tu nie mamy deficytów) i ,,,,,,,,,,,,,,,, no pięknie ... po dłuższym wpatrywaniu stwierdzam, że mogę uczciwie napisać iż piękno już w tym widać ... zapisuję ... jakby co zgapię ... najwyżej ścierą dostanę
Milka 12:47, 07 lip 2012

Ana napisał(a)

U mnie też komary żrą i

A my się zdecydowaliśmy z sąsiadami na oprysk (no niestety chemia) miesiąc temu i mamy święty spokój....

szkoda, że u mnie tak się nie da, nie tacy sąsiedzi
Milka 12:49, 07 lip 2012

Lena napisał(a)
Ana wiedziałam że ujrzysz dorodną rabatę
A oprysku zazdraszczam - ja przyciągam "bąki" jak nikt!!!

Irenko widzę że na tym samym wózku jedziemy - też mam dwa gniazda os - trzeba je wieczorkiem usunąć ...tylko wciąż o tym zapominamy - a nasze siedzą w podbitce niedaleko wejścia do domu ...
Zaglądnę wieczorkiem jakie postępy bukszpanowe zrobiłaś

Uciekam do ogórków...

u mnie też w podbitce dachu na tarasie, nawet cykora miałam tam sprzatać!
1 gniazdo wybiliśmy, ale tam szła walka między szerszeniami osoami, ofar było co nie miara
ogórasy swoje..mniam
popcorn 13:40, 07 lip 2012

Lenko dzieki za info! I dobrze, bo w tej temperaturze do Kraka jechac - samobojstwo
Cudnie u Ciebie! Incrediball rzeczywiscie niesamowita I rozwojową rabatę też już widzę Miiodzio!! Ale masz tempo sadzenia!! Moje ostatnie zakupy tydzien czekaly na wsadzenie..

pozdrawiam serdecznie!
Karola
Sebek 16:02, 07 lip 2012

Lena napisał(a)

Z czasem zmieni wygląd bo dojdą obrzeża wokół domu ,ale że ja "pędziwiatr" to musiałam już coś mieć...
Wokół nieład ale jak włączyć "oczy wyobrażni" to i cisowy żywopłocik można sobie zobaczyc,dorodne żurawki i ładnie uformowany bukszpan

Bardzo ładna rabatka - i taka na odwrót - zamiast bukszpanu cis i zamiast piennego cisa bukszpan
Madzenka 22:25, 07 lip 2012

Lena napisał(a)

Wszystko sobie dokładnie wyobraziłam jak będzie wyglądać za rok zrobisz w 2013 zdjęcie tego zakątka?
anieszka 11:21, 08 lip 2012

Przyszłam się przywitać i widzę takie cuda Ogród zmienił się nie do poznania, piękne horti , róże i czosnki - jak do tej pory nie wiedziałam że mogą dodać takiego uroku