Na razie nie będę donic zakrywać. Pomaluję tylko OSB. A potem może obłożę tym co taras. Kiedyś. Ja nie jestem taka zdolna ja Ty. Bielenie mnie przeraża.
Izuś..nie dziwne to przecież, żeś zainfekowana, skoro wirusy w takiej cenie Dlaczegoż to u mnie takich nie mają?... A ja na jakiś wywczasach, nad morzem, z piournami i burzą.. i bez stożka bukszpanowego za 20 złociszy każden jeden.... ....
A tu jeszcze Ania kusi białym, GabiK coś majstruje z OSB.. a ja na odwyku.. Po kiego wymyślili ten urlop w sezonie prac ogrodowych?????
... to białe coś fascynuje mnie każdego dnia ... raz - że rośnie i nie udało mi się zaszkodzić roślince ... dwa - że ma mnóstwo małych przyrostów co jest fantastyczne ... a trzy i do nieskończości i jeden więcej to ten powyginany jak mistrz jogi kwiatostan ... bo już jest kwiatostan u mnie choć to takie maleństwo było ... a biel tak pięknie się odbija na tle paproci i betonowego murka ... a jeszcze w maju nie wiedziałam, że istnieje ...
Marzenko gardenia do domu ... tylko nigdzie nie mogę spotkać ... nie mówcie mi, że to zimowy kwiat albo coś takiego ...
Gabi ... jak mój blond aniołek przybiegał do mnie i rozkładał małe łapki mówiąc, że nie umie i nie da rady spokojnie tłumaczyłam, że najpierw trzeba spróbować ... tylko wierząc próbować ... a ona ciągle przybiegała i myślała, że mi się znudzi )) ... nie znudziło się ... aniołek wyrósł - łapek nie rozkłada już prawie ... a teraz nasz aniołek bo aniołem trzeba być aby z taką mądrością i łagodnością traktować bycie mężczyzną )) ... to do wczorajszego rozjaśnienia mi wracam męsko - damskich niuansów mówi, że nie taki zdolny żeby OSB zakryć ... Gabi dasz radę ... bo w tym pięknym ogrodzie ta donica musi istnieć godnie ... spoko damy radę on-line ją odpicować ...
Sebku ... gapiłam się na te stożki od wiosny i kosztowały bodaj 68 zł ... jak dziś zobaczyłam 20 to nogi mi się ugięły bo nawet ja posładałam to sobie cyferka w cyferkę i mi wyszło, że pochruszcze tanie chyba ...
Ev ... nie żebym zazdrościła rozpusty urlopowej ... nie wydawaj za wiele ... może jak wrócisz różę będą i hortensje w proomocji ))
Że co proszę?Gdzie stary....gdzie nędza ? Brrr ... czym ja niewidoma? Pytam się?
Bo to co widzę wprawia mnie w osłupienie!!!
Żywopłot z bukszpanów rewelacyjny i jak idealnie strzyżony!!!
A te boskie hortensje,wylewające się z "zielonych ram" to widok bezcenny...
I rzecz najważniejsza- uwielbiam Twoje donice "made by hand" zamiast barierki na schodkach - a stożki to już giganty - piękny materiał na świąteczną dekoracje
No Konstancjo - idziesz jak burza
Na zakończenie znalazłam takie przysłowie ...spodobało mi się
i o jakiej hortensji myślałaś na tył ? ... bo bukietowe , drzewiaste to rosną duże... u mnie drugi rok i jest już bardzo szeroka ... chyba ,że są jakieś mniejsze odmiany ... zimą z zaschniętymi kwiatami wyglądają obłędnie ...