Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ...

Sebek 23:18, 07 lip 2012

Konstancja30 napisał(a)
doszłam do wniosku, że dziś jest ten dzień ... bo zawsze gdy odkryjemy, że życie nasze zmienia bieg jest jakiś dzień, który to zaczyna ... na początku się tego nie wie ... tego dnia ... szuka się dopiero z perspektywy czasu i z reguły jak się go odnajdzie odzyskuje się spokój ...

no a ja taka mądrala jestem, że od razu wiem ... TO JEST TEN DZIEŃ ...

w dodatku społeczności ogrodowiskowa nie mogę powiedzieć, że nie byłam ostrzegana ... byłam ... przyjmowałam kolejne porcje infekcji regularnie ... intensywnie ... i ba chętnie ...

po tym przydługim wstępie przejdę do meritum ... niniejszym ogłaszam, że stwierdzam u siebie pełnoobjawowy zespół zielonego uzależnienia od pochruścia ... które to nabywam coraz częściej ... legalnie ... sama sobie i małżonkowi ... a nie na psa na ten przykład

"zioło" tu popularnie zwane owym pochruściem wywołuje u mnie i małża też stan euforii tak wielkiej, że jedyna córka nasza (urocza licealistka skądinąd częściowo lawendowa - choć jakimś cudem to nie krzak) jest naszym stanem mocno zaniepokojona i przyrzekła, że dołoży wszelkich starań na zjednoczenie latorośli członków niniejszej społeczności i wespół zamierza opracować jakiś plan na uzdrowienie ... detoks znaczy ...

a wszystko to bo pojechałam do OBI po melisę i Austinkę ... kupiłam

2 stożki bukszpanowe - każdy ok 50 cm w cenie 20 zł za jeden !!!

i 6 krzaczków ... każdy ok 35-40 cm ... w cenie 8 zł za jeden !!!

nie patrzeć na niewyburzony stary wiatrołap i ogólną nędzę estetyczną otoczenia ... patrzeć na perspektywy )) ...

Nie wiem co jest lepsze - te przepiękne bukszpany za bezcen czy opis.....Chyba tym razem wybiorę stronę formalną
GabiK 23:47, 07 lip 2012

Na razie nie będę donic zakrywać. Pomaluję tylko OSB. A potem może obłożę tym co taras. Kiedyś. Ja nie jestem taka zdolna ja Ty. Bielenie mnie przeraża.
Evchen 23:56, 07 lip 2012

Izuś..nie dziwne to przecież, żeś zainfekowana, skoro wirusy w takiej cenie Dlaczegoż to u mnie takich nie mają?... A ja na jakiś wywczasach, nad morzem, z piournami i burzą.. i bez stożka bukszpanowego za 20 złociszy każden jeden.... ....
A tu jeszcze Ania kusi białym, GabiK coś majstruje z OSB.. a ja na odwyku.. Po kiego wymyślili ten urlop w sezonie prac ogrodowych?????

Buuuuu....... ja chcę do OBI!!

Konstancja30 02:07, 08 lip 2012

Marzena2007 napisał(a)
Nie drażnij mnie tym bialym czymś!!!

ana_art napisał(a)
Faktycznie białe 'coś' mocno irytujące

... to białe coś fascynuje mnie każdego dnia ... raz - że rośnie i nie udało mi się zaszkodzić roślince ... dwa - że ma mnóstwo małych przyrostów co jest fantastyczne ... a trzy i do nieskończości i jeden więcej to ten powyginany jak mistrz jogi kwiatostan ... bo już jest kwiatostan u mnie choć to takie maleństwo było ... a biel tak pięknie się odbija na tle paproci i betonowego murka ... a jeszcze w maju nie wiedziałam, że istnieje ...

Marzenko gardenia do domu ... tylko nigdzie nie mogę spotkać ... nie mówcie mi, że to zimowy kwiat albo coś takiego ...

Konstancja30 02:22, 08 lip 2012

GabiK napisał(a)
Na razie nie będę donic zakrywać. Pomaluję tylko OSB. A potem może obłożę tym co taras. Kiedyś. Ja nie jestem taka zdolna ja Ty. Bielenie mnie przeraża.

Gabi ... jak mój blond aniołek przybiegał do mnie i rozkładał małe łapki mówiąc, że nie umie i nie da rady spokojnie tłumaczyłam, że najpierw trzeba spróbować ... tylko wierząc próbować ... a ona ciągle przybiegała i myślała, że mi się znudzi )) ... nie znudziło się ... aniołek wyrósł - łapek nie rozkłada już prawie ... a teraz nasz aniołek bo aniołem trzeba być aby z taką mądrością i łagodnością traktować bycie mężczyzną )) ... to do wczorajszego rozjaśnienia mi wracam męsko - damskich niuansów mówi, że nie taki zdolny żeby OSB zakryć ... Gabi dasz radę ... bo w tym pięknym ogrodzie ta donica musi istnieć godnie ... spoko damy radę on-line ją odpicować ...
Konstancja30 02:27, 08 lip 2012

Sebku ... gapiłam się na te stożki od wiosny i kosztowały bodaj 68 zł ... jak dziś zobaczyłam 20 to nogi mi się ugięły bo nawet ja posładałam to sobie cyferka w cyferkę i mi wyszło, że pochruszcze tanie chyba ...

Ev ... nie żebym zazdrościła rozpusty urlopowej ... nie wydawaj za wiele ... może jak wrócisz różę będą i hortensje w proomocji ))
monteverde 02:41, 08 lip 2012

O jaka solidna robota milo popatrzeć, pozdrawiam Konstans
Lena 07:15, 08 lip 2012

niewyburzony stary wiatrołap i ogólną nędzę estetyczną otoczenia

Że co proszę?Gdzie stary....gdzie nędza ? Brrr ... czym ja niewidoma? Pytam się?
Bo to co widzę wprawia mnie w osłupienie!!!
Żywopłot z bukszpanów rewelacyjny i jak idealnie strzyżony!!!
A te boskie hortensje,wylewające się z "zielonych ram" to widok bezcenny...
I rzecz najważniejsza- uwielbiam Twoje donice "made by hand" zamiast barierki na schodkach - a stożki to już giganty - piękny materiał na świąteczną dekoracje

No Konstancjo - idziesz jak burza
Na zakończenie znalazłam takie przysłowie ...spodobało mi się

Jeśli chcesz być szczęśliwy przez chwilę - napij się wina, jeśli chcesz być szczęśliwy przez rok - ożeń się, jeśli chcesz być szczęśliwy przez całe życie - zostań ogrodnikiem.
butterfly 08:35, 08 lip 2012

O, a to moje motto ogrodowe...
noemi 12:51, 08 lip 2012

Witaj Izo
a może przy schodkach z bukszpanu zrobić takie stopnie ... link z wątku Justyny

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1017-wersja-mini-mini?page=5

i o jakiej hortensji myślałaś na tył ? ... bo bukietowe , drzewiaste to rosną duże... u mnie drugi rok i jest już bardzo szeroka ... chyba ,że są jakieś mniejsze odmiany ... zimą z zaschniętymi kwiatami wyglądają obłędnie ...

p.s. zakupy super