Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sprzeczność w ogrodzie 13:51, 24 lip 2016

Do góry
Fotki z dzisiejszego dnia
Kulą w płot 13:47, 24 lip 2016

Do góry
U Mirelli był ich dziki tłum a mnie udało się przyłapać chociaż jednego

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:25, 24 lip 2016

Do góry
Teraz kilka ładniejszych widoków

Koniec
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:24, 24 lip 2016

Do góry
Do wyburzenia został "tylko" kominek w lewym rogu.

I tu już koniec radości Cegła niemiecka z lat 40-stych, do tego zaprawa betonowa twadra jak skała i walczymy z "kominkiem" już trzeci dzień.
Połowa za nami...

Hortensjada 13:23, 24 lip 2016

Do góry

A co to takie pieknie dwubarwne?
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 13:22, 24 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję wszystkim tym, którzy znaleźli chwilkę czasu na wizytę u mnie. Dziś niedziela, czas wolny od ogrodu.
Pozdrówka dla wszystkich.

Haniu piekne te lilie. Masz taką ilosc kwiatów jakbys miała kilka hektarów a nie standardową działkę.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:21, 24 lip 2016

Do góry
Dzień drugi-burzymy ściany

Dzień trzeci- po szopce nie ma śladu Ale byliśmy szczęśliwi, że tak sprawnie nam poszło...

Choroby i szkodniki hortensji, hortensja - Hydrangea 13:20, 24 lip 2016

Do góry
Witam. Mam problem z hortensjami. Sadzone byly na wiosnę tego roku. Żółte listki zaczęły się pokazywać od jakiego czasu. Więc je sukcesywnie obrywałam i obserwowałam dalej. Hortensja była sadzone w duży dołek w mieszance: ziemia, torf kwaśny, odkwaszony i kompost. Jeszcze niczym nie nawozilam.
Czy winny być może taki oto szkodnik? I czym go się można pozbyć?

Ja i mój ogródek, a może ogród 13:19, 24 lip 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
no własnie pomyślałm, że jak zgubi liście to wtedy ma ładne czerwone pędy

a tu fotki - czerwone koślawe kreski to janowce

Domi Ty to masz dopiero ary! Też widzę ładne drzewko na tej mega rabacie.Ciekawa jestem na jakie sie zdecydujesz..
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:16, 24 lip 2016

Do góry
Pokażę nad czym teraz działamy

Stan zastany i z którym męczyliśmy się przez 3 lata...

Dzień pierwszy- Dach rozebrany

cdn.

Lawendowy zawrót głowy 13:16, 24 lip 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Deszczowo pochmurnie i zielono ) na szybciocha....

Kurcze ale porządeczek na rabatach, wszystko w rządku tylko się uczyć!Super ta lawenda z trzmieliną, do skopiowania.
Duże chwasty co zrobić z nimi przed nawiezieniem ziemi. 13:09, 24 lip 2016

Do góry
Witam
Aktualnie moja działka wygląda tak:

Czyli dużo chwastów itd.
Na prawie całej powierzchni działki mam około 70cm-100cm czerwonej cegły gruzu pod ziemią.
Nie wiem jakie są tego wszystkie wady i zalety ale wadą jest na pewno to, że bardzo źle się cokolwiek kopie szpadlem.
Zaletą jedyną jaką usłyszałem jest to, że krety nie wejdą mi prawdopodobnie na działkę. No i wydaje mi się, że dzięki temu grunt jest twardy i raczej wiadomo, że nie będzie się nic działo... Nie będzie opadał itd.
Budowa powstała w 2013 r a ja ją kupiłem w tym roku. Chudziak jest popękany ale nie widać nigdzie, żeby się opuścił więc chyba utwardzone było w miarę ok.
Za jakiś tydzień lub maksymalnie dwa mam zamiar nawieźć sporo ziemi. I od razu koparka będzie ją rozgarniać.
Będzie to ziemia z pól które kiedyś były uprawiane a teraz na ich miejscu powstają kurniki. Niestety zdarza się, że lekko gliniasta. Na razie mam zamiar po nawiezieniu ziemi wyrównać teren zgrabić większe kamienie i posiać trawę.
Dziś mam zamiar jeszcze jechać tam z randapem i bez koszenia tych chwastów od razu je wszystkie spryskać. Mam sporo randapu trochę przeteminowanego ale myślę, że i tak zadziała odpowiednio Jakie stężenie daje się? Może dać troszkę większe skoro jest przeterminowany?
Jak Wy byście to zrobili na moim miejscu i dlaczego właśnie tak?
Proszę o pilną pomoc, odpowiedzi na każde moje pytanie, wątpliwości i każdą sugestię.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 13:08, 24 lip 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
jak najwiecej prywaty prosze

zakochalam sie w jezowkach
a hakone musze kupic w Pl, podoba mi sie

Iza..za prywatę mi się już podostawało ( i najśmieszniejsze, że nie od Danusi, a od innych ....), wiec ograniczam.. powrzucałam na FB.. tam mogę do woli

Ostatnie ..... z argumentacją dlaczego trawnik ma być ładny jak dywan...

Choroby i szkodniki azalii, azalia 12:50, 24 lip 2016

Do góry
Mam poważną sprawę azali dziwnie zmieniła kolor swoich liści nie mam pojęci jaka to choroba liści i nie mam pojęcia jak uratować swoją azalie koleżanka twierdzi że to grzyb czy to prawda? po niżej jest moje zdj azalii proszę o pomoc

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:48, 24 lip 2016

Do góry
Katkak napisał(a)

Ania to kłosowiec? Mi się z nasion udało wyhodować i wiesz, że zakwitł? Ale mam radochę . Kochane te Twoje Muminki . Nauka samodzielnego jedzenia... Wiem coś o tym . Czasem zadaję sobie pytanie po jaką cholerę ja właściwie sprzątam .

Tak to kłosowiec, rosną obłędnie wysokie..

U Pana B. są niskie kłosowce o takich mięsistych kwiatach, jednego kupiłam.. zobaczymy jak będzie zimował i się wysiewał.. Kłosowce długo kwitną, wiec warto je mieć.

Od rana biegam gdzie upchnąć czerwone jeżówki... mam problem..... bo gdzie pasują miejsca brak.. wyciapalabym trochę trawnika, ale czasu brak

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:48, 24 lip 2016

Do góry
HAniu, siedzę na tarasie i patrzę na zdjęcia Twojego ogrodu- trochę to "oszukaństwo" ale i tak odpręża
A dla Ciebie- to

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:43, 24 lip 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam Twoje jeżówki, a Muminków to nawet zazdroszczę.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:40, 24 lip 2016

Do góry
Obiecana perwoskia... jest obłędnie piękna.. ładniejsza niż moja Chyba pora odmłodzić nasadzenie. Ta ma 3 sezon... i budleje swoje też wyciepię, posadzę młode, małe, takie są ładne, a te wielkie to jak drapaki.. Ma wysokość ogrodzenia, cięta wiosną niziutko. Na pomniejszeniu foto motylków nie widać .. a tam są

To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:38, 24 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Bardzo podoba mi się Elegantissima, bo ma ciekawe liście.

To bardzo dobry wybór. U Gosiek jest niecięty egzemplarz. Pięknie rozjaśnia ogród. Derenie bardzo łatwo samodzielnie rozmnożyć. Wystarczy uciąć patyczek i uziemić albo przygiąć gałązkę do ziemi, lekko ją naciąć, przymocować szpilką i przysypać ziemią.
Dla Ciebie

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:37, 24 lip 2016

Do góry
rozajerycha napisał(a)

Tu wszystko rośnie ,kwitnie lepiej

Nie zawsze... dziś złapałam opuchlaka... w burakach!!!!!! Te cholery i ślimaki mi niszczą wszystko...

Dla Ciebie motylek... paź przyżeglował.. foto słabe bo telefonem.. muszę zaczaić się z aparatem.. jak już są to będą .. kochają werbenę..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies