Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie

UlaB 14:05, 16 wrz 2016

Bad Birnbach BARDZO polecam, chociaz kolor nie każdemu musi sie podobać. Moje pierwsze odczucie było mieszane - bo to taka landryna. Mam ją trzeci sezon, miejsce ma trudne - na północno zachodnim narozniku budynku, od strony północnej, wietrznie, a słonce od ok. 13. Kwitnie kiściami najdłuzej ze wszystkich moich róż. W tym roku wiosną o zgrozo coś ją dopadło - zaczeły zamierac mlode przyrosty, ale szybko je obciełam, spryskałam na robale licząc, ze przezyje. Przezyła, kwitnie, chociaz zaczela dosyc pozno. Nigdy nie widziałam na niej ani jednej plamki i ni śladu maczniaka. Prawdziwa twardzielka!
Anda 16:35, 16 wrz 2016

Hej Reniu, co tam słychać? To do jakiego towarzystwa różanego teraz należysz? Czy masz ochotę nadal wybrać się w przyszłym sezonie do Sangerhausen? Ładne róże kupiłaś
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 20:04, 16 wrz 2016

laurowisnia napisał(a)

Teraz już wiem, będzie więc konkurencja.

Przez wiele lat nie było żadnego a teraz jest wybór .

rozark 20:07, 16 wrz 2016

tulucy napisał(a)
Reniu mam do Ghislaine na pergoli z drugiej strony posadzoną Perennial White
Bad B. mnie zaciekawiła

Wujek google nie znajduje róży Perennial White (?).
A wstawisz zdjęcie bo zaczęłam się wahać i chce teraz posadzić jakiegoś fioletowego lub borgowego powojnika . Jakiś polecisz?
Bad Birnbach mam posadzoną od zeszłego roku, teraz dokupiłam jej towarzystwo czyli drugi egzemplarz .

a to posadzone w zeszłym roku na jesieni Piano

Edit: oświeciło mnie, mam do przesadzenia Souvenir du Dr Jamain ( nie kwitła, tam gdzie rośnie jest za ciemno) powinna pasować do G.. I mam 2 problemy rozwiązane za jednym zamachem Mam towarzystwo dla G i noe miejsce dla S
rozark 20:10, 16 wrz 2016

UlaB napisał(a)
Bad Birnbach BARDZO polecam, chociaz kolor nie każdemu musi sie podobać. Moje pierwsze odczucie było mieszane - bo to taka landryna. Mam ją trzeci sezon, miejsce ma trudne - na północno zachodnim narozniku budynku, od strony północnej, wietrznie, a słonce od ok. 13. Kwitnie kiściami najdłuzej ze wszystkich moich róż. W tym roku wiosną o zgrozo coś ją dopadło - zaczeły zamierac mlode przyrosty, ale szybko je obciełam, spryskałam na robale licząc, ze przezyje. Przezyła, kwitnie, chociaz zaczela dosyc pozno. Nigdy nie widziałam na niej ani jednej plamki i ni śladu maczniaka. Prawdziwa twardzielka!

Potwierdzam wszystkie jej zalety

rozark 20:13, 16 wrz 2016

Anda napisał(a)
Hej Reniu, co tam słychać? To do jakiego towarzystwa różanego teraz należysz? Czy masz ochotę nadal wybrać się w przyszłym sezonie do Sangerhausen? Ładne róże kupiłaś

Chyba zapisze się do Polskiego Towarzystwa Różanego . Rozmawiałam wstępnie o wycieczce do Sangerhausen z prezesem Towarzystwa i zasugerował, że wynajmiemy autokar i pojedziemy razem zwiedzać to różane cudo Tylko nie wiem czy będzie tyle chętnych . Ciebie obsadziłam w roli tłumacza hi, hi

rozark 20:15, 16 wrz 2016

Jutro jadę na kiermasz do Skierniewic, ciekawe z czym przyjadę?
Anda 20:25, 16 wrz 2016

rozark napisał(a)

Chyba zapisze się do Polskiego Towarzystwa Różanego . Rozmawiałam wstępnie o wycieczce do Sangerhausen z prezesem Towarzystwa i zasugerował, że wynajmiemy autokar i pojedziemy razem zwiedzać to różane cudo Tylko nie wiem czy będzie tyle chętnych . Ciebie obsadziłam w roli tłumacza hi, hi

Ok, super, to ja się piszę, tylko nie gwarantuję, że będą dobrą tłumaczką
Gdyby się udało to byłoby super Mogę się rozejrzeć za tanim noclegiem w okolicy, jeśli chcesz.
W przyszłym sezonie chcę się jeszcze wybrać do https://www.landhaus-ettenbuehl.de/
Może też reflektujesz?

Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
rozark 20:42, 16 wrz 2016

Anda napisał(a)

Ok, super, to ja się piszę, tylko nie gwarantuję, że będą dobrą tłumaczką
Gdyby się udało to byłoby super Mogę się rozejrzeć za tanim noclegiem w okolicy, jeśli chcesz.
W przyszłym sezonie chcę się jeszcze wybrać do https://www.landhaus-ettenbuehl.de/
Może też reflektujesz?

Fajnie by było ale to dogramy bliżej wiosny

A tego czegoś nie znam, idę tam pobuszować na ich stronie

zostawiam dla was różę absolotnie bezkolcową, tegoroczny nabytek, bardzo ładnie rośnie, kwitnie obficie i wygląda jak bukiet kwiatów w doniczce

Smooth Buttercup

Anda 20:49, 16 wrz 2016

Idź buszować Ta rządzi prawdziwy angielski ogrodnik, od razu to widać prawda?

Różyczka śliczna, tylko kolor nie ten
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies