Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:43, 18 wrz 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Taki piękny "wątkowy" wynik, a tu jakieś chandry zamiast sadzenia cebul? Tego się po Was Siostry nie spodziewałam!
Gratuluję trzech setek i jestem pewna, że szybko przybędzie ich wielokrotność. Wysokie tulipany mają wysokie streczące,żółknące badyle, które też później widać z daleka. Niskie odmiany np. botaniczne, może nie są zbyt piękne,ale ich małe liście rzucają się mniej w oczy, a przecież na badyle patrzy się dłużej, niż na kwiaty. Rozplenice fajnie maskują wysokie odmiany (pod warunkiem, że nie ześwirują jak w tym roku i nie wyjdą bokiem z kępy).

Dzięki za zestaw poradnikowy mam taki specjalny plik, do którego kopiuję wszystko odnośnie cebulowych - tak, będę dobrze przygotowana merytorycznie Tylko ciekawe jak będzie z praktyką...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:36, 18 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Aga, mam nadzieję, ze chandra minęła. Ja miałam jakieś dwa tygodnie temu potężną, ale już jest lepiej. Planuję Was dziewczyny odwiedzić we Wrocławiu. Nie wiem tylko, czy Wam będzie pasowało. Jak wyglądacie z sobotami? (kopia u Marzenki)

Monika, z sobotami różnie, ale przecież jakoś się dogadamy! Dla Ciebie czas musi się znaleźć !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:34, 18 wrz 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)
na 3-setkę się załapałam . Aguś sił do wciąż zmieniającego się ogrodu - jak zawsze bez chwastów

Aga, gdzieś Ty była, kiedy Cię nie było??? To aż tak nas miałaś dość po zjeździe, że do tej pory siły regenerowałaś? Mam nadzieję, ze wróciłaś na stałe !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:33, 18 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
My tu szmpana otwieramy, toasty wznosimy, kwiaty już niemal więdną bez gospodyni....

Mam nadzieję, że dobrego jakiegoś otworzyłaś, bo ja się na tym kompletnie nie znam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:31, 18 wrz 2012

Do góry
BAAAAARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEMU Z OSOBNA, ŻE O MNIE PAMIĘTACIE I ZAGLĄDACIE!
Sebek, Bogdziu, Aniu asc, Noemi, Jolka, JulkAd, Madżenka, Mira, Anita(enya), Irenko, Aga_pe, Gosiak, Evchen, Moniko, Domi, Ewa.... - mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam - dzięki za kwiatuchy i życzenia i dobre słowo i pozytywne słoneczne fluidy
Chandra minęła, to kręgosłup wysiadł - przecież coś się musi dziać...
Buziole dla Was!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:21, 18 wrz 2012

Do góry
Spóźnione gratki 1700 stronek!!! Mój "miskancik" dla Ciebie, takiego w swojej kolekcji preriowej jeszcze nie masz
Ogród Sylwii od początku :) 08:28, 18 wrz 2012

Do góry
Syla, wykopki u Ciebie jak pod SkyTower, ale na pewno będzie piękniej! Pozdrawiam i powodzenia! Czekam na dalszy ciąg reality show (to będzie pierwsze, jakie w życiu obejrzę )
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:25, 18 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Julito, właśnie dziś zaczęłam przesadzać. Nie wiem czy to do końca to, ale jest lepiej niż było.

Monika fantastycznie to wyszło! A że kwadraty i prostokąty to również moje klimaty pozwolę sobie skopiować Właśnie mnie natchnęłaś, albo raczej utwierdziłaś w przekonaniu, że wrzosy tak na kwadratowo będą dobrze wyglądać Biję się z tą myślą już ze dwa tygodnie, a tu proszę!
Ogród Dominiki 02:19, 18 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Perukowca przycięłam za radą Janusza, bo bardzo zmizerniał po wsadzeniu w moją glinę.Starałam się nadać mu jakiś cywilizowany kształt, ale on bardzo chce do nieba i wypuszcza takie długie strzeliste pędy. Na razie dałam mu spokój, bo podobno nie lubi cięcia. No i mam kulę, później łyse pędy i na nich obłoczki liści.

Faktycznie dotąd walczyłam z kłosami traw, ale w tym roku jestem cały czas do tyłu z pracami w ogrodzie, więc ta trzęślica po prostu mi uciekła. Zanim się zorientowałam już miała ten obłok kłosów nad sobą i uznałam, że nawet, nawet to wygląda...malowniczo....Kostrzewy po wiosennym cięciu miały nieliczne kłosy, ale udało mi się je wyskubać.

Moje perukowce - te które w ogóle rosną rosną też tak strzeliście do góry. Przycinam je wczesną wiosną tak 0,5m nad ziemią, a jeden ma w tym roku prawie 2m! Inne ledwo wypuściły liście,nic nie przyrosły. Niedawno eksmitowałam je za karę w inne miejsce - obok tego co rośnie jak szalony ALe mam chyba jakąś inną odmianę niz Ty, bo moje mają luźniejszy pokrój i liście są większe i bardziej czerwone niż purpurowe, teraz trochę zielenieją
A kłosy traw... ja dalej obcinam, bo u mnie nie wyglądają tak malowniczo jak u Ciebie

Ten mój perukowiec ma właśnie takie małe liście i nie wygląda zbyt dorodnie. Mam nadzieję, że po tym przycięciu znormalnieje i zacznie przypominać inne perukowce.
Ogród Magdalenka 22:39, 15 wrz 2012

Do góry
noemi napisał(a)

Szykujesz miejsce na umbrelkę?

really ??????? ....pewnie , że TAK...

a jak tam poszło w piątek ? na TAK czy na NIE ?

Wysłałam Ci sms w sprawie wiśni i już myślałam, że.......... zrezygnowałaś
Na razie poszło na "zobaczymy" bo brzóz nie dowieźli, może we wtorek będą...
Ogród Magdalenka 22:08, 15 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

really ??????? ....pewnie , że TAK...

a jak tam poszło w piątek ? na TAK czy na NIE ?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:01, 15 wrz 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj w Komorowie obchodzimy Święto 100 lat willowego Komorowa.
Niektórzy mieszkańcy ubrali się w stroje z epoki.

My także dostaliśmy zaproszenie na imprezę i ubraliśmy się po ogrodniczemu

Niesamowita z Was para! Bardzo niebanalna ! Gratuluję nagrody, chociaż niesądzę, żeby mógł ją zdobyć ktokolwiek inny
Ogród Magdalenka 21:47, 15 wrz 2012

Do góry
Choroby klonów, klon - Acer 21:46, 15 wrz 2012

Do góry
Na moich czerwonych klonach zawsze jesienią pojawia się mączniak (białe plamki na liściach). Oprysk Topsinem pomaga.
Rododendronowy ogród II. 20:22, 14 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Bożenko, jutro jadę i zaraz tę żurawkę przesadzę. Mam nadzieję że będzie dobrze. U nas pięknie popadało.

Do przymrozków sporo czasu to na pewno się ukorzeni. U mnie też wczoraj spadło sporo deszczu.Dobrze by było żeby były grzyby.Miłego dnia Bożenko .

U nas popadało aż nadto I grzyby podobno są! Nawet w telewizji mówili . To już w weekend w dolnośląskich borach tłumy będą za grzybami biegać Ale co tam, ja też zamierzam
Poczytałam i jestem na bieżąco. Pozdrawiam Bogdziu

Agnieszko co tam tłumy, nie zważaj na nie i pędz po te grzyby. U mnie nie było ich w tamtym roku wogóle i jeszcze rok wczesniej też nie to już tak za nimi tesknię że jak w tym roku nie będzie to gdzies w świat pojadę szukac ale raczej nie w Twoje strony tylko w białostockie bo tam mam u kogo się zatrzymac, a jak mnie w Twoim lesie nie będzie to Twoje szanse nazbierania duzej ilości są pokaźne . I nie zapomnij zdjęc zrobic i pokazac. Ja będę na pewno zazdrościc choc to brzydko jest. Pozdrawiam serdecznie.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:09, 14 wrz 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aga ja też mam lekką chandrę z powodu deszczu i zimna Tak już chyba mają ogrodniczki, że gdy się ochładza spada nam energia.... Ale od jutra ma być słonecznie i ciepło. W weekend będzie można jeszcze promieniami słonecznymi się nacieszyć

Marzenko, Ty i chandra? Nieeee.... za bardzo niedobrana para A dziś już słonko świeci i od razu humory lepsze Jak oni wytrzymują w tej Anglii ciągle deszcz i mgły...?

herbatkę piją...
Kubusiowo 08:47, 14 wrz 2012

Do góry
6 setek minęło nie wiadomo kiedy! GRATULACJE!!!
Rododendronowy ogród II. 08:45, 14 wrz 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bożenko, jutro jadę i zaraz tę żurawkę przesadzę. Mam nadzieję że będzie dobrze. U nas pięknie popadało.

Do przymrozków sporo czasu to na pewno się ukorzeni. U mnie też wczoraj spadło sporo deszczu.Dobrze by było żeby były grzyby.Miłego dnia Bożenko .

U nas popadało aż nadto I grzyby podobno są! Nawet w telewizji mówili . To już w weekend w dolnośląskich borach tłumy będą za grzybami biegać Ale co tam, ja też zamierzam
Poczytałam i jestem na bieżąco. Pozdrawiam Bogdziu
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:13, 14 wrz 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Aga ja też mam lekką chandrę z powodu deszczu i zimna Tak już chyba mają ogrodniczki, że gdy się ochładza spada nam energia.... Ale od jutra ma być słonecznie i ciepło. W weekend będzie można jeszcze promieniami słonecznymi się nacieszyć

Marzenko, Ty i chandra? Nieeee.... za bardzo niedobrana para A dziś już słonko świeci i od razu humory lepsze Jak oni wytrzymują w tej Anglii ciągle deszcz i mgły...?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:07, 14 wrz 2012

Do góry
kwiatholandii napisał(a)
Aga, ten kamień we wjeżdzie, co to dokładnie jest? Muszę kupić na wjazd i Twój mi się podoba.

Monika to jakiś najzwyklejszy tłuczeń granitowy (gramatura 10-30 - jak mówią fachowcy, co oznacza że kamyki mają rozm.10-30cm, nie wiem tylko jak słowo "gramatura" ma się do centymetrów ).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies