Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Evchen 12:07, 13 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)
Eva, sama jeszcze nie wiem, co będę sadzić, na razie rozpracowuję temat "szukam" miejsca, hihihi Dumam, i dumam, i duuuumam...

... eee.. znaleźć miejsce na takiej przestrzeni jest łatwiej niż na paruset metrach kw...
Wieloszka 12:20, 13 wrz 2012

Evchen napisał(a)

Eva, sama jeszcze nie wiem, co będę sadzić, na razie rozpracowuję temat "szukam" miejsca, hihihi Dumam, i dumam, i duuuumam...

... eee.. znaleźć miejsce na takiej przestrzeni jest łatwiej niż na paruset metrach kw...

Dlatego właśnie słowo "szukam" było w cudzysłowie Miejsca Ci u mnie dostatek, tylko chodziło o to właściwe, tzn. żeby nie było potem widać zasychających liści. I tak wydumałam, że za żywopłocikami bukszpanowymi mogłabym posadzić te wyższe odmiany (wys. 40-50cm.), żeby je z daleka było widać
Milka 13:16, 13 wrz 2012

o, to już dobry pomysł, myśl, ja też tak sobie wymyśliłam i śpiewamy, hej ho, hej ho, do lasu by się szło
Evchen 14:39, 13 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

Dlatego właśnie słowo "szukam" było w cudzysłowie Miejsca Ci u mnie dostatek, tylko chodziło o to właściwe, tzn. żeby nie było potem widać zasychających liści. I tak wydumałam, że za żywopłocikami bukszpanowymi mogłabym posadzić te wyższe odmiany (wys. 40-50cm.), żeby je z daleka było widać

Aga, a nie można tych liści ciachnąć????
A u Domi widziałas botaniczne Tarda?... .. pięęęękne
kwiatholandii 17:37, 13 wrz 2012

Aga, ten kamień we wjeżdzie, co to dokładnie jest? Muszę kupić na wjazd i Twój mi się podoba.
Mala_Mi 18:11, 13 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

Dzięki. Poobserwuj go tej jesieni. Pokaż jak już zdecyduje się przebarwić.

Mam nadzieję, że potrwa to na tyle długo, że zdążę uchwycić "ten moment"

Jak długa i ciepłą jesień jak rok temu.. to naprawdę kolory powalają na łopatki, ale jak jesień brzydka...to jest taki zwykły klon..... ale w odróznieniu od innych moich klonów rośnie najwolniej
Zaraz zabiorę fotkę.... ale poakzuję jak się przebarwia ... a foto nie oddaje tych kolorów... i kupiony dość duży... ma 4 lata i nie przycinany ...... żadne olbrzym.....

Madzenka 20:47, 13 wrz 2012

Aga ja też mam lekką chandrę z powodu deszczu i zimna Tak już chyba mają ogrodniczki, że gdy się ochładza spada nam energia.... Ale od jutra ma być słonecznie i ciepło. W weekend będzie można jeszcze promieniami słonecznymi się nacieszyć
Wieloszka 07:51, 14 wrz 2012

Evchen napisał(a)

Aga, a nie można tych liści ciachnąć????
A u Domi widziałas botaniczne Tarda?... .. pięęęękne

No właśnie podobno nie można ciachąć, trzeba czekać aż zaschną...
Widziałam u Domi, widziałam Ja tam regularnie wszystko widzę Tam wszystko piękne
Wieloszka 07:59, 14 wrz 2012

asc napisał(a)

Jak długa i ciepłą jesień jak rok temu.. to naprawdę kolory powalają na łopatki, ale jak jesień brzydka...to jest taki zwykły klon..... ale w odróznieniu od innych moich klonów rośnie najwolniej
Zaraz zabiorę fotkę.... ale poakzuję jak się przebarwia ... a foto nie oddaje tych kolorów... i kupiony dość duży... ma 4 lata i nie przycinany ...... żadne olbrzym.....

Aniu nie zabieraj fotki absolutnie! Jak mój klon znów zrobi focha na brzydką jesień i się nie przebarwi, to chociaż Twój sobie pooglądam Może rzeczywiście, nie rośnie szybko - ale u siebie nie mam porównania, bo inne moje klony to "Globosum" a one się tak nie wybarwiają i mają inny pokrój...
To mój w najlepszym wypadku tak będzie wyglądał za 3-4 lata, bo teraz pieniek ma w obwodzie połowę Twojego.... Hmmmm.... jeszcze mniej mi się podoba to drzewo....
Wieloszka 08:07, 14 wrz 2012

kwiatholandii napisał(a)
Aga, ten kamień we wjeżdzie, co to dokładnie jest? Muszę kupić na wjazd i Twój mi się podoba.

Monika to jakiś najzwyklejszy tłuczeń granitowy (gramatura 10-30 - jak mówią fachowcy, co oznacza że kamyki mają rozm.10-30cm, nie wiem tylko jak słowo "gramatura" ma się do centymetrów ).