Dlatego właśnie słowo "szukam" było w cudzysłowie Miejsca Ci u mnie dostatek, tylko chodziło o to właściwe, tzn. żeby nie było potem widać zasychających liści. I tak wydumałam, że za żywopłocikami bukszpanowymi mogłabym posadzić te wyższe odmiany (wys. 40-50cm.), żeby je z daleka było widać
Eva, sama jeszcze nie wiem, co będę sadzić, na razie rozpracowuję temat "szukam" miejsca, hihihi Dumam, i dumam, i duuuumam...
... eee.. znaleźć miejsce na takiej przestrzeni jest łatwiej niż na paruset metrach kw...
Dlatego właśnie słowo "szukam" było w cudzysłowie Miejsca Ci u mnie dostatek, tylko chodziło o to właściwe, tzn. żeby nie było potem widać zasychających liści. I tak wydumałam, że za żywopłocikami bukszpanowymi mogłabym posadzić te wyższe odmiany (wys. 40-50cm.), żeby je z daleka było widać
Aga, a nie można tych liści ciachnąć????
A u Domi widziałas botaniczne Tarda?... .. pięęęękne
Dzięki. Poobserwuj go tej jesieni. Pokaż jak już zdecyduje się przebarwić.
Mam nadzieję, że potrwa to na tyle długo, że zdążę uchwycić "ten moment"
Jak długa i ciepłą jesień jak rok temu.. to naprawdę kolory powalają na łopatki, ale jak jesień brzydka...to jest taki zwykły klon..... ale w odróznieniu od innych moich klonów rośnie najwolniej
Zaraz zabiorę fotkę.... ale poakzuję jak się przebarwia ... a foto nie oddaje tych kolorów... i kupiony dość duży... ma 4 lata i nie przycinany ...... żadne olbrzym.....
Aga ja też mam lekką chandrę z powodu deszczu i zimna Tak już chyba mają ogrodniczki, że gdy się ochładza spada nam energia.... Ale od jutra ma być słonecznie i ciepło. W weekend będzie można jeszcze promieniami słonecznymi się nacieszyć
Jak długa i ciepłą jesień jak rok temu.. to naprawdę kolory powalają na łopatki, ale jak jesień brzydka...to jest taki zwykły klon..... ale w odróznieniu od innych moich klonów rośnie najwolniej
Zaraz zabiorę fotkę.... ale poakzuję jak się przebarwia ... a foto nie oddaje tych kolorów... i kupiony dość duży... ma 4 lata i nie przycinany ...... żadne olbrzym.....
Aniu nie zabieraj fotki absolutnie! Jak mój klon znów zrobi focha na brzydką jesień i się nie przebarwi, to chociaż Twój sobie pooglądam Może rzeczywiście, nie rośnie szybko - ale u siebie nie mam porównania, bo inne moje klony to "Globosum" a one się tak nie wybarwiają i mają inny pokrój...
To mój w najlepszym wypadku tak będzie wyglądał za 3-4 lata, bo teraz pieniek ma w obwodzie połowę Twojego.... Hmmmm.... jeszcze mniej mi się podoba to drzewo....
Aga, ten kamień we wjeżdzie, co to dokładnie jest? Muszę kupić na wjazd i Twój mi się podoba.
Monika to jakiś najzwyklejszy tłuczeń granitowy (gramatura 10-30 - jak mówią fachowcy, co oznacza że kamyki mają rozm.10-30cm, nie wiem tylko jak słowo "gramatura" ma się do centymetrów ).