Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

kwiatholandii 08:52, 18 wrz 2012

Aga, mam nadzieję, ze chandra minęła. Ja miałam jakieś dwa tygodnie temu potężną, ale już jest lepiej. Planuję Was dziewczyny odwiedzić we Wrocławiu. Nie wiem tylko, czy Wam będzie pasowało. Jak wyglądacie z sobotami? (kopia u Marzenki)
Domi 09:06, 18 wrz 2012

Taki piękny "wątkowy" wynik, a tu jakieś chandry zamiast sadzenia cebul? Tego się po Was Siostry nie spodziewałam!
Gratuluję trzech setek i jestem pewna, że szybko przybędzie ich wielokrotność. Wysokie tulipany mają wysokie streczące,żółknące badyle, które też później widać z daleka. Niskie odmiany np. botaniczne, może nie są zbyt piękne,ale ich małe liście rzucają się mniej w oczy, a przecież na badyle patrzy się dłużej, niż na kwiaty. Rozplenice fajnie maskują wysokie odmiany (pod warunkiem, że nie ześwirują jak w tym roku i nie wyjdą bokiem z kępy).
Ewa 09:28, 18 wrz 2012

Aguś ! życzę Ci ogromnej satysfakcji z ogródka, dumy i wszelakiego szczęścia z ogrodomaniactwa

Ściskam Cie mocno na 300

Wieloszka 09:31, 18 wrz 2012

BAAAAARDZO DZIĘKUJĘ WSZYSTKIM RAZEM I KAŻDEMU Z OSOBNA, ŻE O MNIE PAMIĘTACIE I ZAGLĄDACIE!
Sebek, Bogdziu, Aniu asc, Noemi, Jolka, JulkAd, Madżenka, Mira, Anita(enya), Irenko, Aga_pe, Gosiak, Evchen, Moniko, Domi, Ewa.... - mam nadzieję, ze nikogo nie pominęłam - dzięki za kwiatuchy i życzenia i dobre słowo i pozytywne słoneczne fluidy
Chandra minęła, to kręgosłup wysiadł - przecież coś się musi dziać...
Buziole dla Was!
Wieloszka 09:33, 18 wrz 2012

Marzena2007 napisał(a)
My tu szmpana otwieramy, toasty wznosimy, kwiaty już niemal więdną bez gospodyni....

Mam nadzieję, że dobrego jakiegoś otworzyłaś, bo ja się na tym kompletnie nie znam
Wieloszka 09:34, 18 wrz 2012

aga_pe napisał(a)
na 3-setkę się załapałam . Aguś sił do wciąż zmieniającego się ogrodu - jak zawsze bez chwastów

Aga, gdzieś Ty była, kiedy Cię nie było??? To aż tak nas miałaś dość po zjeździe, że do tej pory siły regenerowałaś? Mam nadzieję, ze wróciłaś na stałe !
Wieloszka 09:36, 18 wrz 2012

kwiatholandii napisał(a)
Aga, mam nadzieję, ze chandra minęła. Ja miałam jakieś dwa tygodnie temu potężną, ale już jest lepiej. Planuję Was dziewczyny odwiedzić we Wrocławiu. Nie wiem tylko, czy Wam będzie pasowało. Jak wyglądacie z sobotami? (kopia u Marzenki)

Monika, z sobotami różnie, ale przecież jakoś się dogadamy! Dla Ciebie czas musi się znaleźć !
Wieloszka 09:43, 18 wrz 2012

Domi napisał(a)
Taki piękny "wątkowy" wynik, a tu jakieś chandry zamiast sadzenia cebul? Tego się po Was Siostry nie spodziewałam!
Gratuluję trzech setek i jestem pewna, że szybko przybędzie ich wielokrotność. Wysokie tulipany mają wysokie streczące,żółknące badyle, które też później widać z daleka. Niskie odmiany np. botaniczne, może nie są zbyt piękne,ale ich małe liście rzucają się mniej w oczy, a przecież na badyle patrzy się dłużej, niż na kwiaty. Rozplenice fajnie maskują wysokie odmiany (pod warunkiem, że nie ześwirują jak w tym roku i nie wyjdą bokiem z kępy).

Dzięki za zestaw poradnikowy mam taki specjalny plik, do którego kopiuję wszystko odnośnie cebulowych - tak, będę dobrze przygotowana merytorycznie Tylko ciekawe jak będzie z praktyką...
Syla 09:51, 18 wrz 2012

Zwiewny kolor na kolejną setunię
aga_pe 09:56, 18 wrz 2012

Wieloszka napisał(a)

na 3-setkę się załapałam . Aguś sił do wciąż zmieniającego się ogrodu - jak zawsze bez chwastów

Aga, gdzieś Ty była, kiedy Cię nie było??? To aż tak nas miałaś dość po zjeździe, że do tej pory siły regenerowałaś? Mam nadzieję, ze wróciłaś na stałe !

dosyć to ja mam wszystkiego oprócz Was. Od lipca zmieniłam pracę i nie mogę za bardzo tu przesiadywać, a w domu ostatnio jestem gosciem (łacznie z weekendami). Wczoraj Irence mówiłam że już się poukładało, a od popołudnia na nowo "schody"
Wczoraj wyszarpałam dla ogrodu dosłownie pół godzinki. Po omacku prawie wsadzałam wrzosy