Dobry miałaś pomysł z cisami. Pokaż gdzie jeszcze rosną u Ciebie cisy, bo kojarzę stożek tylko
Przed cisami trza koloru, hm? Może zawilce, bo tam cień chyba
Zresztą ja się nie znam
A te kwadraciki buksowe... Może zrobić większe kwadraty z 4 sztuk
Chociaż takie malusie też fajnie wyglądają
Trawa na tych zdjęciach to Trzcinnik Overdam - jedna z najpiękniejszych traw w moim ogródeczku - na pewno kolejny zakup, co roku pięknie kwitnie a wiechy robią wrażenia i tak do jesieni
to zdjęcie z ubiegłego tygodnia
a to zdjęcie równo rok temu czyli 2014 - jest różnica, bo wszystko się rozrasta na rabatach, takie bardziej dorodne i trawa bardziej gęsta
a tak wygląda moja rozplenica Hameln - już mi pięknie kwietnie i nie jest przesadnie wielka
U nas nadal gorąc i bez deszczu, ale idzie wytrzymać, wiaterek wiejebuziaki
patrz, jakie przedszkole pod ławką, gdzie indziej jeszcze więcej, rozplenica Black Beuty
Ani nie podlało ani nie goniłam; rosliny pod kontrolą, trawnik zielony, tam gdzie woda sięga lub cień, jeszcze ciut i będzie lżej.
przerabiana rabata zapełniła się, wiadomo, że za rok będzie lepiej, ale póki co podziwiam trawki
jest tu carex Elata, rozplenica Rubrum, rozplenica Vertigo, gracimilusy, miskant chiński Dronning Ingrid, rozplenica Black Beuty
Mi się podobają twoje trawy. Piękna rozplenica a hortki też wygladaja bardzo ładnie. To co najlepsze w hortensjach, to że co roku ładniejsze Tujom też bym zabrała trawę cociaż dookoła drzewka i posypała nawozemPolecam oprysk z Humusu albo prosto podlać pod drzewka.
Pomysł nr 1, czyli mała rabatka - oczywiście pod wpływem Ogrodowiska:
- hortensja bukietowa Limelight (już jest - moja pierwsza),
- 3 x tuja - aurea nana (nie wiem, czy nie za mało tam miejsca),
- 3 x trawa - rozplenica (a może jeden miskant pod oknem),
- dużo cebulek - ale jednego rodzaju,
- obwódka z bukszpanu.