Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

lojalna_ 13:18, 18 sie 2015

Czytam u Kasi własnie o Teoich wielkich rewolucjach tych planowanych i juz ukonczonych

Jakie Ty masz hortki jak drzewa a trawy dorodne , miejsca i swoboty tyle maja i szaleja
Basilikum 13:19, 18 sie 2015

na limki sie oczywiscie pisze

to straszne z tym deszczem w tym roku. Mam nadzieje, ze jak sie rozpada to na tyle na ile ogrod potrzebuje a nie bez umiaru.
Kasya 13:21, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

a ten ciemny sliczny rozchodnik to jaki ?
Milka 13:24, 18 sie 2015

Margarete napisał(a)
Wcale sie nie dziwie że goście tak nawiedzają was i wasz ogród, mili, serdeczni z was gospodarze a ogród cudny...
Umnie sytuacja zażegnana, jako tako, podmokniete rzeczy wyrzucone, podłogi osuszone, nic wiecej nie pozostało jak tylko wietrzyc i suszyc ściany oraz to co namokło a musiało zostac ( regał, stara szafa na przetwory, szczapy drewna do kominka etc..)

U nas w tym roku nazwano tę ulewe: "ulewą stulecia" bo naprawde wiele ulic pozalewało i wiele piwnic. Teraz tez popaduje troche, ciesze sie z tego deszczu mimo wszystko bo ziemia sucha i deszcz porzebny. Mam nadzieje że u ciebie tez popadało. Pozdrawiam

W upały tylko z gośćmi czas spędzać, na coś innego sił brak
Cieszę się, że ogarnęłaś już i powoli się normuje.
jak ją tak nazwali, to naprawdę musiało być strasznie. U nas piwnice zabronione i baseny, bo za wysoki poziom wód, ale od 3 lat posucha.
Małgosiu pozdrawiam, dalej bez deszczu ale jakoś już nie ubolewam, znaleźliśmy rozwiązanie

siewki rozplenicy Black Beuty w donicach mam, rosną jak szalone,

werbena tez

w 10cm skrzynki tez daje radę, śmieszy mnie to, jak na to patrzę
Milka 13:27, 18 sie 2015

Kindzia napisał(a)
Irenko te bordowe rozplenice cudne masz!!! CUDNE!!! Ciekawe czy zimę przeżyją...oby!!!

U mnie 4 patyczki z Mega Pearl ukorzeniałam, przyjął się jeden, teraz też zdechł...aż by dziwne było gdyby taką suszę przetrwał Ale wiosną spróbuję znowu.

Buziak

Kasia, mnie wyślesz patyki, ja je będę ukorzeniać, powiem ci, że idzie mi z tym świetnie, nawet 3 patyki Vanilek sąa potem zabierzesz sobie gotowe sadzonki
Buziaki
Kindzia 13:39, 18 sie 2015

Milka napisał(a)

Kasia, mnie wyślesz patyki, ja je będę ukorzeniać, powiem ci, że idzie mi z tym świetnie, nawet 3 patyki Vanilek sąa potem zabierzesz sobie gotowe sadzonki
Buziaki

Piszę się na to
Milka 13:39, 18 sie 2015

Kasya napisał(a)

o wlasnie ! ja tez czekam ale dopiero drugi rok u mnie...

jak zimujesz pampasową ?

Cały czas w tym samym miejscu w gruncie, nie okrywam, nic nie robię, to jest u mnie takie miejsce, gdzie wytrzymują rośliny nie z naszych klimatów. Zimę -29 przeżyła, to teraz juz tylko lepiej, niech zakwitnie jest wielką trawą

Arundo Donax też nigdy nie okrywałam, choc zalecają i też 4 rok u mnie i super sobie radzi, już 2,5m gdzieś ma, uwielbiam je za te kolory i bezproblemowość

kolejna ulubiona trawa, molinia variegata

a tu ta rozplenica Black Beuty, jak zakwitną będzie cudnie i ciekawe czy znowu w tym roku zakwitną mi miskanty ML

Milka 13:40, 18 sie 2015

Kindzia napisał(a)

Piszę się na to

Zaklepane przy okazji dla siebie coś uszczknę skoro je masz, są warte grzechu
Milka 13:41, 18 sie 2015

Kasya napisał(a)

a ten ciemny sliczny rozchodnik to jaki ?

Matrona, mam w kilku miejscach, średni mnie zachwyca, ale daje kolor
Milka 13:41, 18 sie 2015

Basilikum napisał(a)
na limki sie oczywiscie pisze

to straszne z tym deszczem w tym roku. Mam nadzieje, ze jak sie rozpada to na tyle na ile ogrod potrzebuje a nie bez umiaru.

No też tak myślę oby tylko nie za dużo, bo z remontem lecimy