Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

inag 02:06, 21 sie 2015

One bardzo szybko rosną. Za rok będą już całkiem pokaźne
Mirka 06:24, 21 sie 2015

Iwonko ja Wysiewałam w lutym rozplenicę Black od maja posadzone na działce .Z moich obserwacji wynika że mogą żyć bez wody .Po tych kilku miesiącach są takie wielgachne zobacz (foto usunę)
Iwk4 07:34, 21 sie 2015

Mirko, wygooglowałam sobie tą black. Będzie spora. Ładnie ci urosły. Mówisz- bez wody daua radę?
Kacha123 07:43, 21 sie 2015

Pozdrawiam i dalej bądź sobą!
lojalna_ 08:53, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Ja mam kilka wysianych rozplenic. W szkółce były tak samo małe, jak moje przedszkolaki. Bynajmniej sobie pooglądałam i mogę na 80% powiedzieć, że moje przedszkole, to halmen
Mam 8 takich małych. Byłoby fajnie

Rozplenice tez sie sieją ? Jesunile ja sie jeszcze musze nauczyc mam mnostwo siewek stipy ciesze sie wreszcie czegos nie musze kupowac ))

Iwk4 09:02, 21 sie 2015

Jolu, zaryzykowałam. W lutym poleciałam na rabatkę, ucięłam moje pędzelki z NN i wysiałam. Coś wzeszło, pikowałam, podlewałam i mam.
Przy okazji wyhodowałam sobie zielsko.
Potem się Juzi pytałam, co jest czym
Wyszło mi 8 sztuk rozplenicy. Wygląda jak Halmen. Porównałam w szkółce.
Tylko nie pokazywałam, bo bałam się, że jakieś zielsko hoduję i w błąd kogoś wprowadzę
Margo 09:15, 21 sie 2015

Moje rozplenice Hameln w zeszłym roku kupowane z kłosami jako niewielkie sadzonki, w tym roku są duże, ale za nic nie chcą wypuścić pióropuszy
Iwk4 09:19, 21 sie 2015

Moje też nie mają pędzli. Ale liczę, że skoro u mnie wszystko później, to może pędzelki też?
Tak mi się podobają u innych
szemusia 09:27, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

A tak swoją drogą, to ja już chcę wrócić do mojego ogrodu, do moich rabatek, motylków, bzyczków, do wieczornego podlewania, wyrywania chwaścików, wypalonej trawki, jeżówek, czerwonych róż i żółtej rudbekii, ... i kawusi na tarasie.
JESZCZE DO SOBOTY

Cha, cha...
Rasowa ogrodniczka

Też tak mam. Wystarczy parę dni poza domem i już tęsknię do tej kawki na tarasie
Pozdrawiam cieplutko...

Edit:
Zapomniałam o rozplenicy.
Kupiłam hameln wiosną, zakwitła i już osypują się nasionka, więc zebrałam. Czytam, że z sukcesem je wysiałaś. Jest więc nadzieja dla mnie. Tylko, czy te nasiona zdążyły już dojrzeć?!
U mnie ta rozplenica na pełnym słońcu cały dzień. Podlewana sporadycznie, tak zresztą ja stipa. I żyje i ma się dobrze
ana_art 10:09, 21 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Moje też nie mają pędzli. Ale liczę, że skoro u mnie wszystko później, to może pędzelki też?
Tak mi się podobają u innych
u mnie hemmelm znacznie później puszczaja kotki. Pierwsze są moudry i np w tym roku (z tych starych) jedna obsypana jest szczoteczkami a 4 inne które rosną w rzędzie jeszcze nie.