Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:35, 24 lip 2016

Do góry
LewOgrodowy napisał(a)
Aniu padły mi kupne sadzonki: 3 pojedyncze białe White Swan i 2 białe pełne. Te od Ciebie to wiosną wyszły, ale jeszcze nie kwitły. Nasiało mi się dużo tej White Swan, chociaż odmianowe się nie sieją. Może coś mam pomylone. Generalnie z 7 sztuk kupionych zostały 2. O to mi chodziło. Te od Ciebie są.
Przed chwilą kupiłam taką, nie miała nazwy.

Wygląda jak jeżówka Pink Bonbon.... wrócę po nie do Pana Bylinowego, jak mi nie wykupią

White Swan może się wysiewać Ona z tych co wytwarza nasiona Bo ma sztywny koszyczek po przekwitnięciu i jak zaschnie to ma nasionka Odmianowe co "gniją" kwiaty po przekwitnięciu nie wytwarzają nasion. To są te wszystkie takie fikuśne..

A resztę źle zrozumiałam..... stąd zdziwienie. W zeszłym roku dałam sąsiadce siewki i patrz jak szaleją.. a w tle perwoskia co obiecałam pokazać jak fajnie sztywno stoi i jest młoda.. ale sztywna bo sie trochę wspiera na kamieniach.

Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:31, 24 lip 2016

Do góry
Rench napisał(a)

Zazdroszczę Ci tych pełnych lilii,co roku sadzę i jeszcze ani raz nie miałam pełnej,albo inny kolor,albo puste.

Muszę przesadzić kilka jeżówek,powiedz kiedy to najlepiej zrobić,bo wiem,że one tego nie lubią.

Wiosną lub jesienią.. teraz jak upały i kwitną to raczej nie wskazane.. ja co prawda kilka teraz przesadziłam, jeszcze żyją ale mizerne. No i to moje siewki wiec nie żal..

I motylki pod spodem..
To tu- to tam- łopatkę mam ! 12:30, 24 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)
Witaj, piękni Ci się wszystko rozrosło od mojej ostatniej wizyty u Ciebie Pospacerowałam długi czas, ale klona cynamonowego nie wypatrzyłam. Czy mogę prosić o jego zdjęcie?

Są dwa egzemplarze tego klonika. Na str. 94 jest fotka. One są jeszcze tych rozmiarów, że ciężko je uchwycić w dobrym ujęciu (zlewają się z tłem).
Na tym zdjęciu najwyraźniej widać patyk przy nim. Rośnie na prawo od hortensji.

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:18, 24 lip 2016

Do góry
Basiu, u mnie też w powietrzu można siekierę zawiesić! Duchota okropna.

Nadchodzi wiosna - czas na ogród 12:12, 24 lip 2016

Do góry
dominika_ napisał(a)

I na koniec Dominika w ogrodzie

byczysz sie jak widze
ale jak by moj ogrod tak wygladal jak Twoj tez bym to robila
a z tym trawnikiem to uwazaj, bo jak bys przeszla do monkursu o zasiegu europejskim to ja zmiatam wszystkie nagrody (zestam narzedzi do zaorania trawnika)
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 12:10, 24 lip 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Dziękuję wszystkim tym, którzy znaleźli chwilkę czasu na wizytę u mnie. Dziś niedziela, czas wolny od ogrodu.
Pozdrówka dla wszystkich.

Raz w niedzielę pobiegłam podlewać
)))))
Piękna lilia Haneczko dziękuję za odwiedziny i gratulacje.
Ściskam mocno
Martek
Ogród Małej Mi - sezon 2016 12:10, 24 lip 2016

Do góry
Aniu padły mi kupne sadzonki: 3 pojedyncze białe White Swan i 2 białe pełne. Te od Ciebie to wiosną wyszły, ale jeszcze nie kwitły. Nasiało mi się dużo tej White Swan, chociaż odmianowe się nie sieją. Może coś mam pomylone. Generalnie z 7 sztuk kupionych zostały 2. O to mi chodziło. Te od Ciebie są.
Przed chwilą kupiłam taką, nie miała nazwy.
Działeczka Asi :) 11:54, 24 lip 2016

Do góry
Widzę, że nikt nie podziwiał jeszcze mojego dzieła
Odnośnie tych host... zaproponujecie jakieś odmiany? Czy sadzić jedną czy kilka odmian??
Dodam, że jest tam około 1,5 metra długości do tego kamienia, i raczej więcej cienia niż słoneczka
A może coś innego? Czekam na Wasze sugestie Host jeszcze nie mam
Co ciekawe? Miałam je na początku w innym miejscu i je wyrzuciłam, bo mi się nie podobały A że gusta się zmieniają, to już mi się podobają. Pewnie za sprawą Waszych rabat
Wcześniej nie pisałam, ale całą rabatę kwiatową, jaka była na działce, mój mąż przekopał i wszystko praktycznie wyrzuciliśmy. Roślin rozrośniętych było tak dużo, że nie można było wbić pazurków do ziemi przez korzenie. Nie mówiąc już nic o dosadzeniu
Rabatkę utworzyłam na nowo, zmieniłam troszkę kształt i zrobiłam po swojemu nasadzenia

Oto i ona Zapewne będzie się jeszcze zmieniać

Miłej niedzieli
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 11:54, 24 lip 2016

Do góry
wczoraj M skosil trawnik a ja posadzilam wreszcie moje zakupy. kortki wyladowaly Kolo grila. Jest tam juz obwodka z bukszpana ale malenka narazie i troche ja slonko popiescilo.

cos jeszcze przed hortensje posadzic musze

na skalniakowej rabacie wyladowaly bodziszki a w ich miejscu rosnie nowa jezowka

i jeszcze takie jezowki mam

Ogród Małej Mi - sezon 2016 11:52, 24 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A jak fajnie jak pojadą...... cisza, spokój...

Ania to kłosowiec? Mi się z nasion udało wyhodować i wiesz, że zakwitł? Ale mam radochę . Kochane te Twoje Muminki . Nauka samodzielnego jedzenia... Wiem coś o tym . Czasem zadaję sobie pytanie po jaką cholerę ja właściwie sprzątam .
Ogród Mirelli 11:49, 24 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Moje kupione róże

Kobieto zaszalałaś nie ma co .....ale róże cudne
Kulą w płot 11:48, 24 lip 2016

Do góry
Pełnia lata kocham pola zbóż
Moja codzienność - ogród Oli 11:38, 24 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Oluś wszystko jest piękne, ale ta fota to mistrzostwo!!!
Czasem niedowierzam, że Wy to wszystko sami

Bosko, bosko, bosko!!!
Moje marzenie 11:31, 24 lip 2016

Do góry

Więc zacznę od początku tak było
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 11:17, 24 lip 2016

Do góry
kasiek napisał(a)

Rh CW zamierza jeszcze raz kwitnąć

Też mam takie dwa RH, zauważyłam, że jak się sypnie nawóz pod niego zaraz po kwitnieniu, to on zawiązuje pąki i kwitnie w lipcu. Po takim kwitnieniu nie ma z niego pożytku wiosną, bo nie zdąży już zawiązać kolejnych pączków. U mnie on dostaje nawóz w lipcu i wtedy nie wygłupia się z kwitnieniem teraz, a na wiosnę cały oblepiony jest kwiatami.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:13, 24 lip 2016

Do góry
trzmielina do strzyżenia

Ranczo Szmaragdowa Dolina 11:11, 24 lip 2016

Do góry
Za drewutnią rośliny się fajnie rozrastają i to stąd wyleci śliwka

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:10, 24 lip 2016

Do góry
Dziękuję wszystkim tym, którzy znaleźli chwilkę czasu na wizytę u mnie. Dziś niedziela, czas wolny od ogrodu.
Pozdrówka dla wszystkich.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies