Tak szczegółowego powiadomienia na Twój post to nie ma u nas. Ja się nie znam na tym , ale tego nie ma. Powiadomienia są jeśli w danym wątku (zaznaczonym przez Ciebie) pojawił się nowy wpis, ale niekoniecznie jest to odpowiedź na Twój post.
Wg mnie zimozielone turzyce będą dobre, Hakonechloa macra Aureola też będzie dobra, bo listki zasłonią doskonale. Bergenie, runianka japońska - mają zimozielone liście.
Nawozi się we wrześniu, trudno przewidzieć pogodę pod koniec sezonu.
Ale na stronie o florovicie jesiennym podają dwa terminy nawożenia jesiennego. Zdecyduj sama
Kopanie rury oceniamy w realu, trudno mi jest doradzić dokładnie bez oceny sytuacji, żeby nie doradzić źle, ale skoro rury nie można zakopać pomiędzy sąsiadem a tujami no to podałam takie wyjście, Zawsze ileś wody rura zgromadzi
My robiliśmy różne odwodnienia, łącznie z montowaniem pompy, żeby odprowadzała wodę ze zbiornika chłonnego poza działkę, na zewnątrz.
Do zbiornika chłonnego jest zbierana rurami drenacyjnymi umieszczonymi ze spadkiem, potem zbiornik i za płot.
Jeszcze inne wyjście biobloki, które gromadzą wodę na działce pod ziemią i oddają do gruntu powoli tę wodę.
Dzięki Danuś. Myślałam, że ta rura musi iść przed tujami - czyli po działce sąsiada, bo ona jest roche wyżej niż moja i stąd więcej wody( w kolejności działka sąsiada na niej rura, płot, moje tuje, które sa bardzo bliko płotu:/, linia trawnika). Czyli może iść o tak: płot, tuje, rura, trawnik na mojej działce? Może to się wydawać głupie pytanie ale chcę precyzyjnie to określić by nie kopać czegoś niepotrzebnie.