Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:24, 08 lip 2016

Do góry
no i zakwitły mi hibiskusy z wysiewu wiosennego

dopóki nie zakwitły nie pamiętałam co ja tam posiałam
Ogród z uśmiechem 22:23, 08 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Wreszcie koniec Trawa posiane, ledwo żyję ;( Zdjęcia zrobione, nawodnienie działa . Okazalo się, że dysze nie obejmuja jednego miejsca na środku. Albo trzeba zmienić dysze na mocniejsze albo dodać jeden spryskiwacz
Trawę siałam siewnikiem więc zanim uregulowalam oj, różnie lecialo

Ale areał, oj będzie się działo
Ogród z uśmiechem 22:21, 08 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Wreszcie koniec Trawa posiane, ledwo żyję ;( Zdjęcia zrobione, nawodnienie działa . Okazalo się, że dysze nie obejmuja jednego miejsca na środku. Albo trzeba zmienić dysze na mocniejsze albo dodać jeden spryskiwacz

o kurcze....spory kawalek i ....rowniutko jak na stole
Rododendronowy ogród II. 22:20, 08 lip 2016

Do góry

A w tym roku bardzo mało gatunków.
Ogród z uśmiechem 22:19, 08 lip 2016

Do góry

Rododendronowy ogród II. 22:18, 08 lip 2016

Do góry

Ogródek Iwony II 22:15, 08 lip 2016

Do góry
Mirelko, z tymi liliami ... moja sąsiadka ma utrapienie. Kupowała kilka razy jako białe, a ma cały ogród z żółtymi liliami. I niby nie chciała tego koloru, a ma ...
Ja moje sadziłam najpierw na różowej rabacie, a tam nie pasowały zupełnie.
Tak było rok temu:

Jesienią przesadzałam na rabatę bylinową z żółtymi i niebieskimi roślinkami
Teraz:

A na nowe lilie czekam, mają dopiero pączki

O lawendzie ci nie powiem, bo u mnie ona dość późno startuje i długo kwitnie, szybko wypuszcza nowe kwiaty, dlatego ja się bawię i wycinam przekwitłe kwiatostany małymi nożycami i zostawiam kwitnące. Wygląda to tak, jakby nie miała przerwy.

W Budapeszcie o tej porze lawenda była przekwitnięta. W takim wypadku warto ściąć, to zdąży odbić i zakwitnąć ponownie Będzie tylko słabiej kwitła
Szmaragdowy Zakątek 22:14, 08 lip 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
No i jak tu nie kochać funkii….!!!

Przepiękne połączenie hostowe. Przyszłam do Ciebie miłośniczki host z polecenia Kasi różano-lawendowej. Też kocham hosty, na razie mam ich niewiele, planuję kiedyś zdecydowanie powiększyć ich ilość w moim ogrodzie. Będę do Ciebie zaglądać
Moje małe wielkie marzenie 22:14, 08 lip 2016

Do góry
A dzisiaj tak wygląda jedna z moich bruner

A oto i sprawca złapany na gorącym uczynku

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:11, 08 lip 2016

Do góry

od Elisabeth zakwitła

Róże w naszych ogrodach 22:09, 08 lip 2016

Do góry

Mój mały ogródeczek :) 22:03, 08 lip 2016

Do góry
agnieszka_malysa napisał(a)

Tak to jest nie każdy lubi to samo

Dzisiaj wybrałam się z tatą w pole tzn w dżunglę

I takie oto znalezisko

Mama na jesieni ścięła hortensje ogrodową niebieską i patyki waraz z innymi ogródkowymi chwastami wywiózł w krzaki i te patyki popuszczały korzonki i rosną jedna nawet zakwitła
Ukopałam chyba z 20 sadzonek z pięknymi korzonkami

Ale numer, to trzeba mieć szczęście No, pogratulować Wam rodzinnych działań - Mamie, Tacie i Tobie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:00, 08 lip 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Mówiłam już - uwielbiam te takie tam

I tu i tam

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:00, 08 lip 2016

Do góry
Tyle osób pytało mnie o meble więc tak na szybko fotka reszta się składa Jak się ciesze wreszcie będę mogła wypić normalnie kawę na tarasie . Co prawda z widokiem na chwastowisko ale to tylko tymczasowo.

Więcej zdjęć będzie jak się ogarniemy bo dziś przyszło zamówienie z trawkami i sadziłam do zmroku :

Bardzo zadowolona jestem z liriope. Bardzo ładne sadzonki będzie z czego dzielić Tylko takie ciemno zielone jest (moje to od Magnolii) jakies takie bardziej jasnozielone jest ale rośnie na patelni może dlatego.

Dziewczyny padam ale zrobiłam w tym tygodniu same fajne zakupy i nie tylko ogrodowe , zaliczyłam dziś kosmetyczke fryzjera jednym słowem ogarnęłam się i dobrze mi z tym . Tylko winka bym się napiła ale po tej grypie żołądkowej jeszcze nie mam odwagi
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 22:00, 08 lip 2016

Do góry
Agcia napisał(a)

Ach Ania, ja już się nawet u Ciebie nie odzywam-tak pięknie te ujęcia Twoje. Bardzo mi się spodobała ta róża żarówiasta -ostatnio za mną chodzą pojedyncze kwiaty. Super światło i klimat masz dzięki drzewom. Bardzo mi się to podoba.
Mgiełka gipsówkowa dla Ciebie

Agciu, pochlebiasz mi bardzo, ale dla mnie to Ty jesteś mistrzynią kadru i obiektywu. Przecież to zdjęcie mgiełki gipsówki jest genialne! Dziękuję Ci bardzo
Rododendronowy ogród II. 21:59, 08 lip 2016

Do góry
A na rudbekiach i jezówkach

Ogród z rzeźbą 21:57, 08 lip 2016

Do góry
A to jeszcze wrzucę tawułki z hostowej w bliższych ujęciach. To miniaturowe tawułki Moulin Rouge.

Po lewej malutka hosta Blue Mouse Ears:

Rododendronowy ogród II. 21:57, 08 lip 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Bożenko u mnie też motyli nie ma i doszłam do takiego samego wniosku co ty ,wywaliłam budleje i nie ma motyli ale zaczęła kwitnąć liatra i dziś widziałam białe motyle,może te kolorowe też się pojawią.

Bogusiu ja nie do takiego wniosku doszłam bo u mnie zawsze najwiecej motyli było nie na budlejach ale na jeżówkach a szczególnie na rudbekiach. W tym roku jest ich troche ale nie ma wogóle pawich oczek i rusałek choc wspomnianie rosliny juz kwitna. Wogóle ten rok jakis dziwny , nawet tak wytrzymałe rośliny jak liliowce byle jak kwitna to czego sie spodziewac po innych. Zobacz ile motyli było w innych latach , to tylko przykłady.
Na budlejach owszem były

ale były nawet na bzie

Ogród do odnowy 21:53, 08 lip 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
i jeszcze kolorowo

moje kolorki

a krwawnik nie rozrasta ci sie za bardzo ??

ja kupilam w zeszlym roku czerwony i padl mi chyba bo nie ma...
Ogród do odnowy 21:52, 08 lip 2016

Do góry
grujecznik - czy coś z niego będzie?

i wiosną przymarznięty dereń kousa wygląda obiecująco - takich liści nigdy jeszcze nie miał

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies