Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zielonym do góry... :) 08:57, 08 lip 2016

Do góry
O ja kupiłam Magnusy (u nas sa po 4zł) ale liliputy mam narazie.
Moje hortensje i gracimilusy (obie kupione w zeszłym roku jedna za 8zł przez neta a drugi w szkółce za 16zł - chyba dokupię tych drugich)

Mój przedogródek zmężniał - myślę o czymś niskim zadarniającym (na żywo lepiej - bo werbenka niknie na zdjęciu):

Moje pole stipkowe:

Toszko zazdroszczę takiej możliwości - w ten sposób język łapie się w mig. A po za tym chce Ci powiedzieć że rewelacyjne masz ostatnie piny
Czarny bez (Sambucus). Jak się pozbyć czarnego bzu 08:57, 08 lip 2016

Do góry
I jeszcze Black Tower. Zdjęcia mam kiepskie, bo nie mam dobrego aparatu. Ale ten ma cudowne prawie czarne liście. Nie są postrzępione jak u odmiany Eva, ale też cudne. Przyrosty zielonkawe, może dlatego że troszkę po poludniu cienia tam jest. Bardzo mi się podoba.

Oba będę ciąć by były zwarte. Na razie polecam te rośliny, bo są śliczne, nie wymagają okrywania. Będę oczywiście zostawiać Wam relacje w trakcie sezonu Jeżeli ktoś też je posiada w swoim ogrodzie, to również bardzo proszę o opinię i zdjęcia
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:56, 08 lip 2016

Do góry
Konieczki napisał(a)
Reania Ty wiesz jak ja lubię każdy Twój kadr

Cieszę się, że się podobają kadry i cieszę się również, że jednak jest ciut lepiej niż w ubiegłym roku

Pszczelarnia napisał(a)
Pięknie dziękuję. Ona się wzmocni. U mnie nie była wiotka.

Mam nadzieję, bo takich wiotkich róż trochę nie lubię. Na razie nadrabia subtelnością i delikatnością

Anda napisał(a)

Koniecznie zawilce jesienne, są takie piekne A czy na drzewa chcesz puścić bluszcz? Nie zaszkodziłby tym dużym jesionom, a naprawdę romantycznie wygląda i perfekcyjnie by pasował do Twojego ogrodu

Zawilce jesienne mam na innej rabacie, gdzie chce ograniczyć liczbę gatunków, bo misz-masz się tam zrobił. Byle bym na tej nowej nie upchała zbyt wiele

Przy jesionie od ubiegłego roku rośnie winobluszcz trójklapowy, zastanawiam się czy nie podmienić na bluszcz, ale trochę szkoda, bo się już fajnie przyczepił do kory. Ogólnie to chciałabym tam kokornak, ale nie mogę trafić

Ale bluszcz po 3 latach w końcu zaczął się wspinać na jesiona z drugiej strony domu

Ogród Ani :) 08:55, 08 lip 2016

Do góry
Dzięki, dzięki, dzięki Wszystkim bez wyjątku, po stokroć, za cenne uwagi. Każda dla mnie istotna i nad każdą myślę
Dla Was

Widzę, że trzmielina pod samym płotem Wam nie gra Tam jest sporo miejsca i rzeczywiście z miejsca z którego robiłam zdjęcia tego dużo miejsca nie widać

Aguś mój grujecznik ma takie listki jak widać na zdjęciach, no kurcze on jest jakimś moim ostatnim odkryciem Najpierw nie byłam do niego przekonana, teraz jak już jest w miejscu docelowym no lubię go bardzo - to takie małe, zgrabne, urocze drzewko Łysy jest u góry ale to przez podróż Przepraszam, bym skłamała, na czubku ma jednego listka Mam nadzieję, że w przyszłym roku mnie zaczaruje jeszcze bardziej!
W zgodzie z naturą 08:53, 08 lip 2016

Do góry
elka_ napisał(a)
Zagadka - co to za roślina?

Nie wiem, ale fajna Zapytaj Pawła z "Kwitnących skarp". Ja często do Niego latam z takimi zagadkami
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:46, 08 lip 2016

Do góry
Aniu

Moja "przyziemna" :) pasja 08:46, 08 lip 2016

Do góry

Ależ to piękne
Ogród Ani :) 08:42, 08 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Znowu zbiorowe dziękuję

Najpierw Grujecznik dla dziewczyn Mój ma małe listki

Ania dzięki za fotki na pewno mam grujecznika tylko Twój listki ma piękne nie zwijają się.
Czarny bez (Sambucus). Jak się pozbyć czarnego bzu 08:41, 08 lip 2016

Do góry
To mój koralowy Pulmosa Aurea. Ma świetny kolor, super rozświetla kącik w którym rośnie. Zdjęcia są z maja, teraz jest nieco większy, ale też niektóre liście bardziej zielone - nie wiem z czego to wynika.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:30, 08 lip 2016

Do góry
okularowa: wrzosy posadzone, róże poszły na półkę. Kory wciąż brakuje- więcej niż 6 worków nie jestem w stanie zmieścić jednorazowo do samochodu ;(

Anbu- klonik specjalnie dla Ciebie ujęty na drugim zdjęciu

Choiny zyskały palika i mam nadzieję przewodnik

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:20, 08 lip 2016

Do góry
Wrzucam wczorajsze postępy w pracach ogrodowych

Półka- wyleciało większość niepotrzebnych roślin. Iglak też zrobi out ale muszę mu już znaleźć inne miejsce docelowe. Póki co brak pomysłu. Magnolia zostaje dopóki nie znajdę jej nowego - również docelowego miejsca.

Wczoraj posadziłam cisy- sztuk 5 wzdłuż siatki (brakuje mi jeszcze dwóch)- sadziłam co metr? To ok odległość? Dosadziłam lawendę i przemieściłam żółte róże sztuk 4 plus dwie żółte na pniu.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:15, 08 lip 2016

Do góry
I wspominane Bobo, w świetle dziennym

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:10, 08 lip 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Też bym chciał, żeby moje tawuly się rozsiewaly.

Ja nawet nie wiedziałam, że one same tak mogą A tu tegoroczne, wczoraj pstryknięte:

Ukojenie 08:06, 08 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Napisali, ze zimujaca. Skysilam sie:

Piękna ta lawenda. Ma ciekawy kolor i pokrój.
Ogród z rzeźbą 07:48, 08 lip 2016

Do góry
To róża okrywowa Stadt Rom, kupiona bo podobno bardzo zdrowa, bezproblemowa, obficie kwitnie cały sezon. Tylko koloru jakoś nie przemyślałam. Przed nimi Carex The Beatles.
Zdjęcia słoneczne i deszczowe się przemieszały.

Moja działka na Dębowym Lesie 07:40, 08 lip 2016

Do góry
Liliowiec Catherine Woodbury

Mamma Mia

]

Miłego dnia
Ogród z rzeźbą 07:40, 08 lip 2016

Do góry
Tak na szybko, bo wczoraj już padłam, wkleję moją spontaniczną zakupową pomyłkę. Róż zbyt jaskrawy, nie pasuje mi w tym miejscu za cholerkę. Będę myśleć co z tymi różami zrobić.

Moja działka na Dębowym Lesie 07:26, 08 lip 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Tobie wszystko tak pięknie rośnie i kwitnie!

Dzięki, staram się aby tak było

Liliowce też uwielbiam i mam sporo
Liliowiec Canadian Border Patrol

NN

Liliowiec Bela Lugosi
Moja działka na Dębowym Lesie 07:24, 08 lip 2016

Do góry
Marga napisał(a)

Jaki wdzięczny Piękny w swojej prostocie

Tak Ten clemek jest inny,ładniutki.
Jeszcze mały u mnie. niski.a na wiosnę przy pieleniu jeszcze jeden pęd urwałam,myśląc,że to zielsko

I hostki- dawno nie były

Ta jeszcze młoda tegoroczny nabytek

Pszczelarnia 07:21, 08 lip 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dopiero kwitnie silna róża pnąca 'Apple Blossom' - jest cudowna do towarzystwa dla starych drzew w pasieczysku. Zapach delikatny może jabłoniowy, pędy silne, kolor nienachalny. Tylko muszę zmienić jej podsadzenie z przywrotnika na ???? ..... - może niebieskie średnie hosty albo hosta 'Fire & Ice'?

piękna inspiracja
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies