Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » NewLife w ogrodzie

NewLife w ogrodzie

blyxa 23:45, 20 sie 2016

Toszko - kończąc nasza dyskusję - całkowicie się z Tobą zgadzam Inna historia, inne doświadczenia - a i tak najważniejsze jaki sąsiad się trafi Bywa, ze człowiek mur musi postawić, bo inaczej nie da rady. Wtedy dobrze jak przepisy prawa na to pozwolą

Beatko - przepraszam za zaśmiecanie wątku pięknego masz kota - taki puchaty, aż się chce pomiziać (i oberwać łapą z pazurami )
Za bukszpany trzymam kciuki. Faktycznie biedactwa pokrojone w części. W tym wypadku to całe szczęście, że letnie upały już się skończyły.
A odnośnie zatrzymujących się samochodów - jestem pewna, ze jak skończysz robić ogród, będzie ich dużo więcej
Iwk4 01:08, 21 sie 2016

Beatko, gratuluję pierwszej setki. Niech zdrowo się rozrasta twój zielony zakątek. Życzę wielu pomysłów i udanych realizacji.
jola_B 04:07, 21 sie 2016

To zdjęcie zapisałam sobie w komputerze w katalogu Inspiracje. Piękna kompozycja. Kolory !
Margo 09:05, 21 sie 2016

Bardzo zgrabne kulki zrobiłaś z tej siekanki .
Mam nadzieję że dadzą radę i będą cieszyć, bo fajnie to wygląda w takim układzie.
anabuko1 11:41, 21 sie 2016

Piękne trawki, rabaty ogród Beatko!!
A kicio jaki śliczny!!I też widzę lubi spacerować po ogrodzie, jak moja
LyraBea 11:44, 21 sie 2016

Joku napisał(a)
Trzymam za nie kciuki. Z daleka prezentują się bardzo ładnie.
Kciuki się przydadzą. Z bliska już trochę mniej, ale na tę rabatę patrzy się z 30 metrów, więc kulki wyglądają prawie jak kulki ^_^
zoja napisał(a)
To nocne zdjecie super

A gdybys im takie ala'wigwamy/szalasy z wloknina zrobila? To dosc stabilna konstrukcja móze wiatr nie uszkodzi
Może faktycznie coś takiego się sprawdzi. włókninę mam, jakieś wysoki kile bambusowe też, najwyżej dokupię. Póki co aura sprzyja bukszpanom. Dzisiaj pochmurno...
Toszka napisał(a)
Trzymam za nie kciuki. Na szczęście druga połowa sierpnia, słońce juz tak nie praży. W razie czego parasol ogrodowy trzymaj w pogotowiu Może się chłopaki zbiorą i coś tych korzeni naprodukują do grudnia.
I tak najgorszy czas to słońce w styczniu/lutym - wtedy koniecznie pamiętaj o cieniowaniu.
Cholera, ja nie dysponuję ogrodowym parasolem. Bida u mnie z nędzą. Wszystkie nadwyżki finansów na rośliny i w ogród pompuję a na parasol już nie wystarczyło.
A to mnie zaskoczyłaś informacją, że najgorsze słońce w styczniu/lutym??? Ze niby się od śniegu odbija? Teraz będę myśleć o tym.
LyraBea 11:51, 21 sie 2016

blyxa napisał(a)
Toszko - kończąc nasza dyskusję - całkowicie się z Tobą zgadzam Inna historia, inne doświadczenia - a i tak najważniejsze jaki sąsiad się trafi Bywa, ze człowiek mur musi postawić, bo inaczej nie da rady. Wtedy dobrze jak przepisy prawa na to pozwolą

Beatko - przepraszam za zaśmiecanie wątku pięknego masz kota - taki puchaty, aż się chce pomiziać (i oberwać łapą z pazurami )
Za bukszpany trzymam kciuki. Faktycznie biedactwa pokrojone w części. W tym wypadku to całe szczęście, że letnie upały już się skończyły.
A odnośnie zatrzymujących się samochodów - jestem pewna, ze jak skończysz robić ogród, będzie ich dużo więcej
Nie zaśmiecasz. Mi przyjemnie, jak do mnie zaglądacie :*
Iwk4 napisał(a)
Beatko, gratuluję pierwszej setki. Niech zdrowo się rozrasta twój zielony zakątek. Życzę wielu pomysłów i udanych realizacji.
Jeeeej Iwka, nawet nie pomyślałam, żeby spojrzeć, że tyle już stron mi puknęło. Faktycznie troszkę u mnie się zadziało. Cieszę się na jeszcze.
Margo napisał(a)
Bardzo zgrabne kulki zrobiłaś z tej siekanki .
Mam nadzieję że dadzą radę i będą cieszyć, bo fajnie to wygląda w takim układzie.
Też mam mikrusią nadzieję, że zaskoczą. Będę na pewno relacjonować.
anabuko1 napisał(a)
Piękne trawki, rabaty ogród Beatko!!
A kicio jaki śliczny!!I też widzę lubi spacerować po ogrodzie, jak moja
Aniu dziękuję :* Czasem, gdy spojrzę Waszymi oczami to nawet i mnie się mój ogród zaczyna podobać.
A kicie mam trzy. Podczas robienia zdjęć pałętały mi się przed obiektywem Niuńka i Maszka. Laki - najstarszy rezydent też lubi mi towarzyszyć, ale podczas spacerów poza ogrodzenie. Na dziewczynki ma wylane i ma je w głębokim poważaniu niczym Bonifacy z kreskówki
LyraBea 11:56, 21 sie 2016

jola_B napisał(a)

To zdjęcie zapisałam sobie w komputerze w katalogu Inspiracje. Piękna kompozycja. Kolory !

Dzień dobry Jolu. Miło mi, że zajrzałaś do mnie. Nawet nie masz pojęcia jak urosłam, gdy przeczytałam, że coś stworzonego przeze mnie stało się inspiracją. Też lubię moją trawiastą, i mnie samą zaskoczył efekt. Niestety hortensje Unique, które miały wyglądać spoza traw, zupełnie w niej zginęły. Ciekawa jestem, że rabata przezimuje w takim układzie...
Zapraszam częściej.
Pozdrawiam.
Anusia 18:05, 21 sie 2016

LyraBea napisał(a)
Ostatnio trochę się u mnie rzeczy niekoniecznie planowanych zadziało, więc podczytywałam Ogrodowisko i zaglądałam do siebie z doskoku. Wczoraj nadrobiłam. Dzisiaj kilka zdjęć ze spaceru po ogrodzie. Na zdjęciach wygląda jakby nie wiem jak dojrzały był. Potęga odpowiednio wykadrowanego ujęcia
Ślicznie wyglądają Stipy, które wsadziłam w dosyć zwartej kupie. Malutkie siewki dostałam od Gosi (Margo). Efekt na tej rabacie przerósł moje oczekiwania. Cudnie się mieni na horyzoncie, gdy słońce pada lekko z tyłu. Efekt dla mnie nowy, ponieważ to pierwszy rok tej rabaty i słońce jeszcze pod takim kątem na nią nie padało.

Uwielbiam stipę w tym stadium. Jest taka delikatna, soczyście zielona a moja to już na siano się nadaje
Rabatka pięknie wyszła, przy tej okazji gratuluje pierwszej setki.
Na brak czasu i ja narzekam, pochłaniają mnie inne sprawy też nie związane z ogrodem a wirtualnie miziam kotełka pod bródką
AnnaCh 10:24, 23 sie 2016

Beata powiedz mi czy masz gdzieś u siebie Muszkieterów?
Zaraz wkleję Ci zdjęcie co u mnie wczoraj u nich widziałam.

Edit: udało mi się w końcu wkleić zdjęcie Z tel, to nie takie proste. Byłam wczoraj u mnie w BM w innym celu niż ogrodowym i zobacz jakie świerki są Weszłam na tą paletę, żeby zmierzyć i sięgały mi do pasa (a mam 170 cm), wiadomo trzeba odjąć doniczkę. Z 80 cm miały Jak je zobaczyłam, to od razu o Tobie pomyślałam.
A teraz to nie wiem czy sama sobie nie kupię Co prawda nie mam gdzie wsadzić, ale najwyżej zadołuję