Lawenda wąskolistna już u mnie przekwita
Pośrednia dopiero teraz przyciąga pszczoły
Trzcinników już nie widać zza kul. Niedługo czas zmienić kompozycje. Cóż taki urok ogrodów...
Budleje juz przyciągają motyle
Dalia za złotówkę zaskoczyła ciemnym kolorem
A na koniec...Nic lepiej nie smakuje we własnym ogrodzie jak tarta porzeczkowa i lemoniada porzeczkowa z porzeczek własnej produkcji
przyznaję się bez bicia. Nie nadążam z czytaniem. Pryjechałam z urlopu i wallczę z skutkami burz. Za to oglądnęłam wszystkie zdjecia Ostatnio często spoglądam u ciebie na kuchenną rabatę, która mnie zachwyca przypomnisz co to za jasne trawy świecą w bukszpanach.
Moja jabłonka też w tym roku obrodziła Będzie czym sie rozgrzewać w zimowe wieczory. Tylko nie wiem czy jesienią nie będę musiała jej wyciąć i wymienić na inny egzemplarz. Ma pęknięty pień na wysokości gdzie zaczyna się korona i przy silnych wiatrach martwie się, że mimo wiązania w końcu ją złamie
A ja własnie dopijam resztę zeszlorocznej, bardzo dobrze pomaga na ból gardła
aż takiego tempa to bym się raczej nie spodziewała, ale powoli finiszujemy z tym tematem.
Obawiam się tylko, że ze stolikami zejdzie trochę dłużej, bo nadal nie ustalone co na blaty - czy deski z drewna egzotycznego czy szkło, ja chyba wolę szkło, czekam właśnie na wyceny, ale od podjęcia decyzji do realizacji też może kilka tygodni upłynąć bo ponoć na szkło hartowane czeka się 3 - 4 tygodnie.
Dalijej mam tylko kilka.
A cynii w tym roku nie sadziłam.
a lwiej paszczy chyba nigdy.
To zaraz pójdę do ciebie pooglądać sobie
Powojnik Ville De Lyon
powojnik Etoile Violette
I taki clemek, młody jeszcze kwiatów ma nie wiele
Dziękuję
Tak własnie starłam się, dalej staram , aby coś o kazdej porze roku było kwitnącego .
Może na jesieni juz mam mnij kwiatów i kolorów
U mnie część juk zaczyna przekiwać, a część jeszcze kwitnie.Może dlatego,że trochę tuje ich zasłaniają i słońce nie pali ich mocno .
Lilie liliowce, róże,, jeszcze sa cudne
Dalijek mam tylko kilka
Śliczny ten niebieski maluszek, uwielbiam niebieskie hortensje, podlewasz nawozem do niebieskich, czy masz podłoże,które im służy
Kłosowce pięknie wykiełkowały i rabata z trawami impomująca, na dodatek z wrzosami...gratuluję Kasiu