Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 13:23, 02 lip 2017

Do góry
Pomidorki w gruncie gonią te szklarniowe

Cukinia

Ogórki

Tu ma być ogród :) 13:20, 02 lip 2017

Do góry
Warzywnikowy debiut uważam jak na razie za udany, wcinamy już buraczki, cebulki, ogórki i różnego rodzaju sałaty ze skrzyń, a w szklarni pomidorki i papryki coraz większe.

Tu ma być ogród :) 13:16, 02 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
U nas dziś mrzawka, ale musiałoby chyba 24 h tak ciapać, żeby efekt był.

Ścięłam wczoraj kłosownice, bo już kwitły

ja musze w tym tygodniu
Tu ma być ogród :) 13:14, 02 lip 2017

Do góry
U nas dziś mrzawka, ale musiałoby chyba 24 h tak ciapać, żeby efekt był.

Ścięłam wczoraj kłosownice, bo już kwitły

Tu ma być ogród :) 13:11, 02 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)
chcięc to i ja bym chciała. jednak w tym roku się zdziwiłam bo ewidentnie na 100% miałam najpier popodrgyzane czosnki purple a nawet wyżarta dziura w koszyku i koszyk bez cebuli

zasmuca mnie to bardzo, bo wiesz, że i do mnie te wredoty doszły, a poza tym długo nie chciały tych granulek się tykać, teraz bede gnojówką z bzu lać, moi rodzice u siebie rozlewali niedawno i twierdzą, że działa.
Tu ma być ogród :) 13:08, 02 lip 2017

Do góry
Toszka napisał(a)

Wiedziałam, że warto za nie trzymać kciuki
Jeśli planujesz z nich stożki, to teraz górę podetnij z tych długich gałązek. Resztę zostaw.
W marcu mocno wyprofiluj. Starannie, gałązka po gałązce. Pobudzisz do równomiernego rozkrzewienia.

Te na kule głębiej wytnij stare przewodniki. Teraz. Lekko wyprofiluj górną płaszczyznę. Do połowy wysokości kul.

Czosnki mogą być atakowane przez nicienie. Jeśli część zanikła to nicienie mogą być przyczyną lub brak słońca (albo konkurencja/ciasnota) w fazie wychodzenia z ziemi. Na nicienie najlepszym sposobem jest posadzenie aksamitek. Wabią nicienie i blokują w korzeniach. Potem trzeba je wykopać i zniszczyć (aksamitki, oczywiście).
Główkowe czosnki produkują nowe cebulki nad starą, na łodyżce.

Skoro Ty piszesz Iwonka, że cisy warte dobrego słowa, to już dobry znak
Drażnią mnie te gałązki, z wielką chęcią zrobię to cięcie.

Bardzo cenna informacja o tych nicieniach i aksamitkach.

Tu ma być ogród :) 13:02, 02 lip 2017

Do góry
Marta napisał(a)
Ależ Twój ogród wypiękniał, parę miesięcy od naszego spotkania, a on nie do poznania Moje jeżówki dopiero teraz zaczynają kwitnąć, Twoje już dawno, chyba w różnych klimatach mieszkamy Bardzo ładne zrobiłaś bukiety, już po zeszłorocznych stroikach z jajkami stwierdziłam, że świetna z Ciebie florystka Pozdrawiam gorąco

Słońca u mnie pod dostatkiem, prawdę mówiąc chciałabym żeby coś je przesłaniało, tak jak u Ciebie

Od czasu do czasu lubię się pobawić z dekoracjami, ale to raczej proste rzeczy, do takich wymagających cierpliwości mi zupełnie brak.
Tu ma być ogród :) 12:54, 02 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Od ubiegłej soboty ta rabata ma nawadnianie wreszcie, świecznice powinny rosnąć jeszcze lepiej, może w przyszłym roku kwiatów się doczekam.

chcięc to i ja bym chciała. jednak w tym roku się zdziwiłam bo ewidentnie na 100% miałam najpier popodrgyzane czosnki purple a nawet wyżarta dziura w koszyku i koszyk bez cebuli
Tu ma być ogród :) 12:53, 02 lip 2017

Do góry
admete napisał(a)
Cześć
Lato w pełni, a ja się u Ciebie cofnęłam do wiosny
rany ale było cudownie !!!!!
takie łany cebulowe i to w takich fantastycznych energetycznych połączeniach!!!!!

pozdrowionka zostawiam i miłego weekendu życzę

Było fajnie

Ciekawe czy coś z tego zestawu za rok bedzie kwitło, w każdym razie te tulipany wykopałam już z rabaty i aktualnie się suszą.
Tu ma być ogród :) 12:51, 02 lip 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Artemis mnie ciągle kusi, gdzie jej nie zobaczę z tymi pięknymi kiściami kwiatów.. tylko gdzie ja takiego potworrrra zmieszczę...

O tak, to jest wielka róża, miejsca musi mieć dużo.
Tu ma być ogród :) 12:50, 02 lip 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
Super te cisy!
będą śliczne kulki i stożki

artemis śliczna
dzięki za dobre słowo

Oby tak właśnie się stało, zawsze mi się marzyły cisowe topiary, a gotowe to zbyt duży wydatek, 18 szt pewnie gromadziłabym kilka lat.
Tu ma być ogród :) 12:42, 02 lip 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

Super, dziękuje za info zapisane w notesiku

Sadzenie drzew warto dobrze przemyśleć, bo zmiana miejscówki to już nie takie hop siup.
Tu ma być ogród :) 12:41, 02 lip 2017

Do góry
Ewik napisał(a)
Przedpłocie cudne , zresztą jak i cały ogród .

mnie jeszcze dużo miejsc drażni, ale już sobie poukładałam co i jak ma być, żeby było ok, powoli wdrażam.
Tu ma być ogród :) 12:38, 02 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

one niby sie namnażaja ..bo miałam ich bardzo we floksach ...a w tym roku jakby wyginęły ...nie wiem czy połowa została....a marzyły mi sie łany ...bo dobrze rokowały

trudno mi wydac o tych czosnkach jednoznaczną opinie bo wychodzi na to ze wszystko zalezy jaka jest zima ta chyba nie była sprzyjajaca dla nich

U mnie w drugą stronę, od dwóch lat ładnie się rozmnażają i niech tak zostanie.

Ale ciekawe co spowodowało taką sytuację u Ciebie, też masz glinę w ogrodzie tak jak malkul?
Tu ma być ogród :) 12:35, 02 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

chociaz biale roze wydaja mi sie z daleka bez wyrazu to ta jest wyjatkowa
ilosci kwiatow robia wrażenie

Ja je lubię nawet jak nie kwitną, bo mają wyjątkowo piękne liście i pozostają zdrowe przez cały sezon.
Tu ma być ogród :) 12:31, 02 lip 2017

Do góry
ivo napisał(a)
Edytko pięknie Ci kwitną te Artemiski ! A główkowate tworzą fajny klimat mus gdziś posadzić

Na szczęście to są najtańsze czosnki i można kupić nawet w setkach, a kieszeń specjalnie tego nie odczuje.
Dwa lata temu posadziłam prawie 500 szt.

Nadchodzi ten czas, że pod Artemisami będzie wielkie sprzątanie - a mam ich 8 to jest co robić.
Tu ma być ogród :) 12:30, 02 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Super cisy wyglądają, fajnie je przystrzygłaś- widać kształt zamierzony- nawet ten "najgorszy" wygląda obiecująco, i jak patrzę na swoje- w tym jednego, który mimo śmierci pnia mózgu, cudownie odbił od dołu, to stwierdzam, że będą z Twojego ludzie jeszcze

Czosnki świetne! uwielbiam je, i w tym roku muszę koniecznie dosadzić- wolę, niż te wielkie, bo są przeurocze i nie żółkną tak bardzo.

Najbardziej się bałam, że to drastyczne cięcie im zaszkodzi, bo wszędzie pisze, żeby tego nie robić, ale ja w gorącej wodzie kąpana
Ale wiedziałam o tym ryzyku i postanowiłam je podjąć.
Tu ma być ogród :) 12:27, 02 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)
fajnei ci zmężniała ta świecznica już

Od ubiegłej soboty ta rabata ma nawadnianie wreszcie, świecznice powinny rosnąć jeszcze lepiej, może w przyszłym roku kwiatów się doczekam.

Tu ma być ogród :) 12:24, 02 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)
u mnei wygineły stare, zakwitły tylko z zeszłej jesieni sadzone, albo mi wygniły albo zostały skonsumowane

chciałabym jednak wierzyć, że czosnków nornice nie tykają.
Tu ma być ogród :) 12:23, 02 lip 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

pewne to bedziesz miala za rok o tej porze ....ale jest szansa ze nic im nie bedzie... dobrze rokują

wiem właśnie, ale z optymizmem patrzę w ich przyszłość
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies