Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 12:30, 02 lip 2017

Makusia napisał(a)
Super cisy wyglądają, fajnie je przystrzygłaś- widać kształt zamierzony- nawet ten "najgorszy" wygląda obiecująco, i jak patrzę na swoje- w tym jednego, który mimo śmierci pnia mózgu, cudownie odbił od dołu, to stwierdzam, że będą z Twojego ludzie jeszcze

Czosnki świetne! uwielbiam je, i w tym roku muszę koniecznie dosadzić- wolę, niż te wielkie, bo są przeurocze i nie żółkną tak bardzo.

Najbardziej się bałam, że to drastyczne cięcie im zaszkodzi, bo wszędzie pisze, żeby tego nie robić, ale ja w gorącej wodzie kąpana
Ale wiedziałam o tym ryzyku i postanowiłam je podjąć.
lindsay80 12:31, 02 lip 2017

ivo napisał(a)
Edytko pięknie Ci kwitną te Artemiski ! A główkowate tworzą fajny klimat mus gdziś posadzić

Na szczęście to są najtańsze czosnki i można kupić nawet w setkach, a kieszeń specjalnie tego nie odczuje.
Dwa lata temu posadziłam prawie 500 szt.

Nadchodzi ten czas, że pod Artemisami będzie wielkie sprzątanie - a mam ich 8 to jest co robić.
lindsay80 12:35, 02 lip 2017

Kasya napisał(a)

chociaz biale roze wydaja mi sie z daleka bez wyrazu to ta jest wyjatkowa
ilosci kwiatow robia wrażenie

Ja je lubię nawet jak nie kwitną, bo mają wyjątkowo piękne liście i pozostają zdrowe przez cały sezon.
lindsay80 12:38, 02 lip 2017

eee_taam napisał(a)

one niby sie namnażaja ..bo miałam ich bardzo we floksach ...a w tym roku jakby wyginęły ...nie wiem czy połowa została....a marzyły mi sie łany ...bo dobrze rokowały

trudno mi wydac o tych czosnkach jednoznaczną opinie bo wychodzi na to ze wszystko zalezy jaka jest zima ta chyba nie była sprzyjajaca dla nich

U mnie w drugą stronę, od dwóch lat ładnie się rozmnażają i niech tak zostanie.

Ale ciekawe co spowodowało taką sytuację u Ciebie, też masz glinę w ogrodzie tak jak malkul?
lindsay80 12:41, 02 lip 2017

Ewik napisał(a)
Przedpłocie cudne , zresztą jak i cały ogród .

mnie jeszcze dużo miejsc drażni, ale już sobie poukładałam co i jak ma być, żeby było ok, powoli wdrażam.
lindsay80 12:42, 02 lip 2017

iwonkap napisał(a)

Super, dziękuje za info zapisane w notesiku

Sadzenie drzew warto dobrze przemyśleć, bo zmiana miejscówki to już nie takie hop siup.
lindsay80 12:50, 02 lip 2017

Kawa napisał(a)
Super te cisy!
będą śliczne kulki i stożki

artemis śliczna
dzięki za dobre słowo

Oby tak właśnie się stało, zawsze mi się marzyły cisowe topiary, a gotowe to zbyt duży wydatek, 18 szt pewnie gromadziłabym kilka lat.
lindsay80 12:51, 02 lip 2017

Kasia_CS napisał(a)
Artemis mnie ciągle kusi, gdzie jej nie zobaczę z tymi pięknymi kiściami kwiatów.. tylko gdzie ja takiego potworrrra zmieszczę...

O tak, to jest wielka róża, miejsca musi mieć dużo.
lindsay80 12:53, 02 lip 2017

admete napisał(a)
Cześć
Lato w pełni, a ja się u Ciebie cofnęłam do wiosny
rany ale było cudownie !!!!!
takie łany cebulowe i to w takich fantastycznych energetycznych połączeniach!!!!!

pozdrowionka zostawiam i miłego weekendu życzę

Było fajnie

Ciekawe czy coś z tego zestawu za rok bedzie kwitło, w każdym razie te tulipany wykopałam już z rabaty i aktualnie się suszą.
malkul 12:54, 02 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

Od ubiegłej soboty ta rabata ma nawadnianie wreszcie, świecznice powinny rosnąć jeszcze lepiej, może w przyszłym roku kwiatów się doczekam.

chcięc to i ja bym chciała. jednak w tym roku się zdziwiłam bo ewidentnie na 100% miałam najpier popodrgyzane czosnki purple a nawet wyżarta dziura w koszyku i koszyk bez cebuli