Dzis jeden z tych dni, co zakopać i zobaczyć jesienią, czy zyje - za dużo mieliśmy planow i ciut wybuchowo sie porobiło. Z dobrych, bardzo dobrych, a nawet pysznych rzeczy! Nasz piec chlebowy przypomniał o sezonowych sobotach z pizzą i nadal nieskromnie potwierdzam, najlepsze pizze w okolicy to u nas!
Moje lawendy z pięć lat mają, byłam gotowa się ich pozbyć, ale Juzia i Toszka stanęły w obronie marnotrawnych, tylko przycięłam mocno te drapichrusty i coś tam, minimalnie zaczynają ożywać, jako i Wam życzę, by się ogarnęły wasze!
A na dobranoc taki obrazek, miniaturowa bergenia Flirt (bo kiedyś obiecałam):
ciemierniki nadal kroluja i wygladaja jeszcze piekniej ))) ...
W końcu mam trochę tulipanów i bardziej zacienione Queen of night
Moim zdaniem, za mocno ścięte, takie niskie cięcie tylko anabelki dobrze znoszą, ale selseria za to super
Spaliłem trawnik siarczanem amonu Zadziałał dwa razy szybciej niż roundup z tym samym skutkiem... No nic to - mam zdjęcie w telefonie, jak się zazieleni to wrzucę porównanie Co nie oznacza, że dooopa ze mnie nie ogrodnik
Moje tez nie dają znaku życia - a z 8 lat miały...
A i odnosmnei lawendy to dziś miałam ją usunąć do śmieci ale mama namówiła mnei żeby jeszcze chwilę poczekac , no to czekam
Krety się wyniosły (tfu ! na psa urok
nie słyszałam nigdy o tym osmo... lepsze od tikurili? edit: piękne foty!! i gratulacje
Gosiu pewnie milion razy było już pytanie...Co to za trawka???? Świetna jest
Gratuluję!!!!!!! Kilka miesięcy temu i ja miałam taki powód do dumy, także wiem co czujesz fakt, że do dziś odwlekłam oprawienie w ramkę artykułu (niewiem do końca jakbym to chciała widzieć ) - masz w planie zrobić sobie z niego jakąś ścienną pamiątkę? Może zgapię Bo miejsce jest - tylko konkretnego pomysła brak
Kupię...bo pewnie foty w ogóle inne będą....nie Twoim okiem Weź upierdutaj tę lawendę przy samej ziemi i poczekaj jeszcze ciut. No szkoda takich ładnych krzaków...ale odmłodzona by Ci dłużej posłużyła O ile odbije
Malkul! Gratki! Też dumna jestem! Teraz będę mogła wszystkim powiedziec ze moja noga po tym sławnym ogrodzie chodziła!