Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W zgodzie z naturą 08:23, 07 lip 2016

Do góry
Na miły początek dnia
Liliowce - jednodniowce (mam aż 3, spośród prawie 30 tysięcy zarejestrowanych odmian )

Bardzo stary, pamiętam go od dzieciństwa, myślę, że to Liliowiec rdzawy Hemerocallis fulva

tutaj NN

i ostatni odmiana karłowa Hemerocallis `Stella de Oro`
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:16, 07 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ostatnio wszytko idzie jak krew z nosa... nawet ogród .. dziękuję za tego przytulaska.. nawet wirtualny się przydaje..

Idę spać nim nowy nabytek firmy (co się pozbyliśmy po 2 dniach) nie wyśle sms-a o 5.30, kolejnego o 6.... skończył dzwonić przed 24... pozom inteligencji powinien być tatuowany na czole.. i mam w nosie wszystkie parytety, równouprawnienia i inne bzdety.. IQ jest niezależne od nazewnictw, przepisów i paragrafów..

Obrazek za ... katalpa przekwita.. gdzieś to przeleciało..

Jak miło, że pokazałaś Aniu to drzewo. Ja właśnie o katalpę chciałam zapytać, czy ona duża rośnie .... już teraz wiem i muszę stwierdzić, że mam za mały ogród Piękna ona
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 08:14, 07 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
A teraz hortensjowa- co w tym rogu, gdzie nadal pozostałości awangardy? Wyobraźcie sobie, że rabata kończy się na Grackach i awangardowej nie ma- zostaje "dziura" w rogu....(Gracki małe więc trzeba wzrok wytężać)

Pukam w związku z tą Twoja rabatką Martuś. Tu pytanie do wszystkich tu pomocnych i pomagających Marcie.
Na zdjęciu widzę układ: gracki, hortensje, żurawki. I tu mam zagwostkę. Gracki chyba dorastają do około 1,5metra tak? A hortensje (nie doczytałam właśnie, jakie masz), ale mają być niższe docelowo,tak?
Dziewczyny, to ratujcie i podpowiedzcie plissssss, czy ja dobrze zrobiłam czyli na odwrót: Najpierw jako tło posadziłam hortensje Diamond Pink, a dopiero przed nimi )w sensie widoku na rabatę od strony trawnika) ML. Najpierw poczytałam i miało być, że hortensje urosną większe niż trawy. Dobrze będzie???? Bo jak patrzę na układ Makusi, gdzie zakładała z Waszą wiedzą to zaczynam się martwić, czy u mnie moja wersja zagra
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 08:10, 07 lip 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Moje lipcowe niebo po burzy chociaż nigdy nie wiadomo...

uwielbiam takie fotki - cudna
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 08:05, 07 lip 2016

Do góry
a tu front co miałam pokazać kiedyś
po prawej (plan jest - grabowo - cisowo - bukszpanowy)

na wprost (bukszpanowo - wiśniowo - a i the beatles-owo)

po lewo (bez pomysłu jeszcze niestety ... to jest co miałam pokazać Jazzy jak podpowiadałaś po prawo )

a tam w dali cisy i brzozy sąsiada

a tak z góry placek bez pomysłu póki co
Ogród Małej Mi - sezon 2016 08:04, 07 lip 2016

Do góry
Ostatnio wszytko idzie jak krew z nosa... nawet ogród .. dziękuję za tego przytulaska.. nawet wirtualny się przydaje..

Idę spać nim nowy nabytek firmy (co się pozbyliśmy po 2 dniach) nie wyśle sms-a o 5.30, kolejnego o 6.... skończył dzwonić przed 24... pozom inteligencji powinien być tatuowany na czole.. i mam w nosie wszystkie parytety, równouprawnienia i inne bzdety.. IQ jest niezależne od nazewnictw, przepisów i paragrafów..

Katalpa cudna i ogromniasta. Na głupotę ludzką nie ma lekarstwa, czasami wystarczy przeczekać....a czasami nie. Wysyłam buziaki i pozdrowienia
Różaneczniki - choroby i szkodniki 07:44, 07 lip 2016

Do góry
Mazan napisał(a)
Malgol

Foto nr 1. Można je traktować nawet identycznie jeśli dasz radę, ale niuanse tkwią w podłożu oraz - na co szczególnie zwraca uwagę Danusia - otoczenie /wilgotność, nasłonecznienie, ruch powietrza/.

Pozdrawiam

Mazan, dzisiaj z rana zrobiłam próbe kwasowości gleby mojej chorej azalii pontyjskiej. Wyszło miedzy 4-5...Nie wiem co robic
Dzisiaj wyglada juz tak

Liscie jakby bardziej zwiędnięte Podlewana jest z linii kroplujacej
Co i jak? Nowicjuszka 07:38, 07 lip 2016

Do góry
Mira104 napisał(a)
ok moje zakupy 3 szt trzmieliny szczepionej na pniu, klon i książę grujecznik szczepiony na pniu

Grujecznik jest szczepiony na wysokości ponad 2m. W sumie stwierdzam, że conika ma taniej, w limbie się zdziwiłam, bo mieli nowe drzewka klona czerwonego 4 palety, ale pani uświadomiła mi, że muszą dać klony do innych doniczek i dopiero na wiosnę będą sprzedawać.

Toszka dzięki za namiary
Kobitki pomyślcie,gdzie to posadzić
zakupy super, a jak i faktycznie pani sie pomyliła no cóż - niech pieknie rosną ładne sztuki
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 07:31, 07 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
A teraz hortensjowa- co w tym rogu, gdzie nadal pozostałości awangardy? Wyobraźcie sobie, że rabata kończy się na Grackach i awangardowej nie ma- zostaje "dziura" w rogu....(Gracki małe więc trzeba wzrok wytężać)

Marta super , ja też sadziłam w maju identycznej wielkości te same rośliny de javu czy co ? i teraz się rozrosły tylko przez parę miesięcy zobaczysz będzie pięknie i nie będzie pusto, tylko trzeba cierpliwie czekać , a z tą cechą u mnie kiepsko jak wiesz
Ogród Ani :) 02:26, 07 lip 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Mój klonik
Eh... piękny! Słabość mam
Ogród Hrabiego 01:52, 07 lip 2016

Do góry
Witam Agata również pozdrawiam

Kilka fotek na dzis

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:54, 07 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

No widzisz jakie cudowności masz , ja o takim drzewku to tylko marzę

Ile lat ma ta katalpa? Kupiona na pniu?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 00:34, 07 lip 2016

Do góry
Upss. coś sie dzieje.. jutro czyli dziś obejrzę.. a na razie twoje - moej serby

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:34, 07 lip 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

. Nie będę oryginalna powtórzę za innymi cudnie, cudnie jest u Ciebie w ogrodzie. Co masz posadzone na tej rabacie.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:33, 07 lip 2016

Do góry
dajana napisał(a)
A u mnie ten jeden orlik od ciebie pięknie się rozrósł i zaczyna kwitnąć Zobaczę jak wygląda kiedy się rozwinie, za to róże tragedia a Werbena mnie rozśmiesza Badyl na dwa metry, a na końcu drobny kwiatuszek Ona nawet fajnie by wyglądała gdzieś w środku bo tylko kwiatek byłby widoczny czyli jej najładniejsza cześć. Wykopałam swoje floksy przy podbudowie skarpy ,leżą pod garażem i co dziwne żyją Musze je szybko wsadzić gdzieś pod lasem jako zadarniacze .Mogę podesłać ci sporo gałązek, one się szybko rozrastają .Mam różowe i fioletowe

Orlik powalony jak i jego pierwotna właścicielka.. na szczęście nam już bardziej powalonych..

Werbenę przytnij niżej, niech się zagęści... jak ma być 1 kwiatek prze miesiąc , to lepiej miesiąc bez a potem burza... kwiatów oczywiście.

Floksy się rozrosną, ale muszę przy nich pogrzebać , coś w tym miejscu się popieprzyło i nic nie rośnie. To są takie ekstra żarówiasto czerwone..

Twoje- moje serby żyją, upały je nie zmogły.. przez przypadek.. bo jest awaria nawadniania RH.. i cała woda poszła w serby.. dzień w dzień.. zamiast pod RH. Za rok kwiatów RH nie będzie, ale serby pójdą w górę jak marzenie..

Dowiedziałam sie o awarii bo pieliłam za choinkami.. 7 godzin na kolanach .. komp spitolony to chociaż ogród pod płotami sąsiadów wypielony .... a serby przytosty zieloniutkie już sa ..

7 godzin 60 metrów zapłocia.. kolana przelatują mi na drugą stronę..

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:23, 07 lip 2016

Do góry
elka_ napisał(a)

Przykro mi
Jednak zasada na O jest taka: nie martw się kiedy jedna roślina wypada masz miejsce na drugą ( jestem tutaj krótko, może coś źle zrozumiałam )

Przytulam Cię i głaszczę po mądrej główce

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:18, 07 lip 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ale wielkie dupsko ma! Piękna. Z 5 lat poczekam aż moje takie będą

Dzięki za Twój czas

U Ciebie będą takie szybciutko

I obrazek za kolędę

Ogród Małej Mi - sezon 2016 00:17, 07 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Skarbnica wiedzy bezużytecznej.. ... taka HPD .. niby wszytko wiem, a i tak reszta (czyli wszytko) idzie swoim torem

Fragment było o tej porze roku

I jest..

Było rok temu

Było i się zmyło.. jeden kwiatek!!!! Paskudny rok ;(

Przykro mi
Jednak zasada na O jest taka: nie martw się kiedy jedna roślina wypada masz miejsce na drugą ( jestem tutaj krótko, może coś źle zrozumiałam )

Przytulam Cię i głaszczę po mądrej główce
Moja bajka 00:16, 07 lip 2016

Do góry

Boquet Rose ubrudzona po deszczu

wysiana zaledwie kilka dni temu rukola
Moja bajka 00:12, 07 lip 2016

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies