Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo brzoskwiniowy 21:21, 19 sie 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Troszkę zdjęć.

U mnie wiele się nie zmienia, ale roślinki przebarwione już nadają innego kolorytu.

Rozplenice i zaróżowione hortki zwiastują dni, których ja przynajmniej nie oczekuję.

Śliczny widok na nie...chociaż piękne o tej porze roku, to fakt zwiastują to na co my ogrodnicy nie bardzo czekamy...ja na pewno nie.
Tu narazie jest ściernisko... 21:20, 19 sie 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Oto efekt spaceru z psem zamiast iść drogą poszłysmy z siostrą na skróty przez lasek osikowy. Od kiedy to kozaki nie rosną pod brzozami tylko pod osikami?

Cudne zbiory. Wszystko jedno pod czym rosły ważne ze znalazłas. U mnie w ogrodzie zbiór dużo skromniejszy -jeden prawdziwek.
Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 21:15, 19 sie 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Oj, cieszy
Kleome wysiewałam z nasion zebranych z kwitnącej na fioletowo. A jest mix kolorów.

Gosiu, gdybyś zbierała nasiona kleome i tytoniu i chciała się podzielić, to ja jestem bardzo chętna Przepiękne goździki, wsadziłam do ziemi sadzonki z siewu. Mam nadzieję, że będą podobne do Twoich, chociaż to mix był i będę musiała rozdzielać kolorami, jak zakwitną w przyszłym roku. Z posianych nasion w wielodoniczkach zostały mi jeszcze jeżówka biała (w porównaniu z różową kiepskie sadzonki, zebrać się nie mogą po przepikowaniu) i gipsówka (podobnież i nie wiem czy w ogóle coś z tego będzie).
Podwórkowa rehabilitacja 21:12, 19 sie 2016

Do góry
ryska napisał(a)
Gosiu bo ta roślinka(smagliczka jednoroczna) jest taka wdzięczna aż chce się ją uwiecznić Poza tym kiedyś posiałam i mam co roku pięknotę.

I ta pięknotka morze zapachu roztacza a taka niepozornaŚlicznie uwieczniłaś
Rododendronowy ogród II. 21:10, 19 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
loksy, to chyba ulubiony kwiat furczaków. Poprawiłam się, Bożenko i fotkę z rydzami zamieściłam.

Byłam dziekuje. Ja dzis w ogrodzie prawdziwka znalazłam a w ogrodowym lesie mam znów kanie , juz nie wiem które w tym roku. A w lesie podobno nic nie ma bo susza a ogród podlewany.

Ogród do odświeżenia 21:07, 19 sie 2016

Do góry
Ledwo widać, ale moja pnąca NN trzy grona kwiatuchów puściła, czyżby jednak kwitła dwa razy?, a ja ją źle tnę?

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 21:06, 19 sie 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Specjalnie dla Ciebie poszłam do lodówki po rydze,

Haniu dziękuję, fajnie chociaz na zdjeciu zobaczyc. A ja dzis w ogrodzie prawdziwka znalazłam, niezbyt duży ale zdrowy.
Nasz przydomowy ogródek 20:56, 19 sie 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Śliczny kolor kostrzewy. Zbyszku wiesz jaka to odmiana? Ciekawe czy moja też będzie taka ładna.
Ogród z pergolą 20:53, 19 sie 2016

Do góry
Ania, patrz
Podwórkowa rehabilitacja 20:52, 19 sie 2016

Do góry
Gosiu bo ta roślinka(smagliczka jednoroczna) jest taka wdzięczna aż chce się ją uwiecznić Poza tym kiedyś posiałam i mam co roku pięknotę.
Ukojenie 20:47, 19 sie 2016

Do góry
zoja napisał(a)
Eksperymentalna sciolkowana trawa rabata - trawa stracila zielony kolor:

------
Rozchodnik chocolate ginacy kolorystycznie na tle kory i jezowka glowing dream/z wypzedazy/:

/cegla dociaza przygieta galazke - licze ze sie ukorzeni/

Myśle ze jak róż górnik się rozróżnia i zakwitnie to będzie go widać
A jak oceniasz tą trawę ? Ja chyba wole drobną korę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:46, 19 sie 2016

Do góry
Sierpniowy warzywnik

Zastanawiam się, czy wysiewać koper i rzodkiewkę na jesienny zbiór. Zobaczymy.

Jagodnik ozdabia ponownie szałwia omszona i kostrzewa.

Zaczyna się przebarwiać zwykła imperata cylindryczna.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:43, 19 sie 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Super skrzynie u mnie warzywniaku tradycyjny konik młodego i babci do tego roku nie wiedziałam że czterolatek może chętnie pielic marchewki i to bez strat

No patrz, a można się zadziwić...wszystko dzięki rodzącej się pasji wspólnej, sąsiedzkiej i rodzinnej więzi jest możliwe
i z psem przyjacielem

Rozpoznawanie chorób i szkodników 20:43, 19 sie 2016

Do góry
Witam,
uprzejmie proszę o pomoc w zdiagnozowaniu, co dolega mojej kosodrzewinie. Nie ma owadów, mszyc na roślinie.

Z góry dziękuję.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 20:41, 19 sie 2016

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Miałam rozrysowaną w skali 1:100 całą działkę (kratkowany papier 1 cm to 1 metr w rzeczywistości), naniosłam obrys budynku, zaznaczyłam miejsce dla drewutni, oczyszczalni, studni. Zaznaczyłam miejsce na sad i warzywnik. Potem zaplanowałam ścieżki. Rozrysowałam kształt rabat. Patrzyłam na osie widokowe z okien (co trzeba przesłonić, co wyeksponować). U mnie jest szczere pole, bardzo brakuje mi drzew, więc je zaplanowałam, potem wysokie krzewy i grupowo sadzone mniejsze krzewy. Bylinami zajęłam się na końcu. Potrzebowałam wyrazistego szkieletu (ram). Rysowałam sobie plamy i je kolorowałam. Nie wszystko , co zaplanowałam udało się idealnie
(miałam z tarasu widok na góry, więc nie planowałam tam wysokich drzew i krzewów). Potem sąsiad zaczął budowę i akurat na osi widokowej przy ogrodzeniu postawił olbrzymią huśtawkę, a taras zrobił naprzeciw naszego. Musiałam kombinować i dosadzać coś, co urośnie wysoko.

Edit- zrobiłam zdjęcie poglądowe tego, jak zaczynałam robić plan zagospodarowania działki

Nadrabiam zaległości, bo internet dzisiaj jakoś chodzi, i jestem pod ogromnym wrażeniem Sama próbuję rysować, ale miewam z tym kłopot.
Księżycowy... 20:36, 19 sie 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Sierpniowo... U mnie susza...

Pięknie. Szkoda, ze sierpień zapowiada koniec lata
Księżycowy... 20:35, 19 sie 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Ja też Ewuś, ja też. Na pocieszenie patrzę sobie na to "niewiele" co mam i czekam, kiedy będę mogła przekopać "skorupę" pod rabatę z magnoliami. Dzisiaj wróciłam z pracy z aronią 'Galicjanką', niektóre krzewy w sklepie zaczęły się przebarwiać... Ależ cudnie będzie wyglądać Nie wiem co prawda czy nacieszę się owocami, bo jeśli szpaki je lubią, to raczej nie mam szans. Widziałam ostatnio jak w 5 minut opędzlowały dziki bez przed moim domem. Można powiedzieć, że krzak "ożył"... A miały być z niego takie cudne konfitury

Ja też kupiłam aronię, wykopana i zadołowana już rok sobie po skosie rośnie i ba nawet owocuje hahaha. W tym roku obiecałam już jej miejsce docelowe, od razu owoce zaczęły dojrzewać...
Podwórkowa rehabilitacja 20:33, 19 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

romatycznie tak lubie Twoje fotki )

ogorasy od mamy zawsze dostaje )))

Ty mi tu tak słodzisz Jolu a ja od Ciebie zgapiłam Honeydew buziaki
Przerwa na kawę... 20:32, 19 sie 2016

Do góry
Jedyny kwiat Gospel po deszczu pod ciężarem się złamał...
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 20:27, 19 sie 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Tak to już jest nad tym naszym morzem...
My dziś cały dzień na plażing
Polskie morze piękne jest

Awwwwww. Czemu nie zabrałaś mnie ze sobą??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies