Irenko fotki rzeczywiście wieczorami robiłam w dzień słońce mocne było i fotki przekłamane kolory miały.
Przy słupie posadziłam bluszcz. Aby zielono było przez cały rok. na razie go nie widać.
Hortki cieszą mnie ogromnie.
Sadziłam bardzo dużo tylko nieliczne się przyjęły.
Nie dawno przesadzałam na miejsce docelowe i dałam po kilka w jedno miejsce by od razu był efekt.
Codziennie podlewam i żyją.
Jeżówki miałam 3 białe- te się rozsiały, więc ja sadzoneczki poutykałam po ogródku, ale białych jest najmniej.
Bar mleczny owadzi.
Z tymi jeżókami posadziłam miskanty Kleine Fontane, niestety miskantów niet. myślę o trzcinnikach lub obiedce jak u Gosi Malkul, albo jeszcze raz spróbuję Kleine F
Z innej strony te kwitną co roku, nie kapryszą, te dwie w środku dostałam jako patyki i proszę. Muszę przyznać, że ja macocha w tym sezonie nie dałam hortkom papu do kwaśnych, tylko Humus activ wiosną i Florovit. Nie przepraszam- raz sypnęłam n. do magnolii.
Aga no bardzo fajnie to wymyśliłaś, czyli po prawej grab, a dereń idzie na lewo? Tam chcesz też brzózki? Grab też w oddzieleniu sadu od bylinówki...będzie pięknie. W zasadzie to wszystko wymyśliłaś tylko wykonać.
Powiedz, a nasadzenia bylinowe chcesz zrobić powtarzalne, takie same po 3x za grabem?
U nas dziś Tour de Pnologe Od rana dezorganizacja w mieście, a dodatkowo od 13tej dużo ulic wyłączonych z ruchu. Wolałam się ewakuować z pracy nim w ogóle miasto będzie nieprzejezdne. Idę ciąć kulki