Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 19:25, 17 sie 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Grzybki wysypały...i znowu nocna zmiana...

...za oknem deszcz i zimno...a w domku cieplutko i przytulnie.
poraziłaś tym wysypem moje oczęta! u nas nic, jest za sucho
a piecyk widzę milutko emanuje ciepełkiem
W cieniu - zacieniona 19:13, 17 sie 2016

Do góry
Grzybki wysypały...i znowu nocna zmiana...

...za oknem deszcz i zimno...a w domku cieplutko i przytulnie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:11, 17 sie 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Co by dał taki żywopłot- nie wiem,;chyba to samo co inne rośliny, dekoracja, raczej nie miałam na myśli wysokiej przesłony, do tego od strony ogrodu można mu nadać półkolisty kształt jak prowadzi ścieżka; poza tym ładnie eksponuje rośliny, łatwo się go prowadzi, tak mi przyszedł do głowy

Cisowy żywopłot ok, dałby ładny kolor, tło ale cały czas się zastanawiam czy to miałoby sens bo jak już to ten wąski pas powinien być zwrócony DO ulicy, nie OD.
To front domu, patrzy się na niego tylko od strony ulicy. Dając żywopłot przycienię rośliny rosnące między nim a domem.
Jedynie rabata z łukiem widziana jest z mamy tarasu, z którego ona raczej nie korzysta. To powinna być część reprezentacyjna a taką za chiny nie jest

Tuje a właściwie cyprysy miały wylecieć wiosną ale dziś pod wpływem tej dskusji złapałam za piłkę i je wycięłam.
Uwaga zamieszczam drastyczne zdjęcia, osoby wrażliwe lepiej niech nie patrzą
Tak jest teraz (zdjęcia z tel)

Wyleciała też tawuła, która rosła pod domem za magnolią. Magnolia zajmnie jej miejsce. Pozostaje jeszcze zamaskowanie rury deszczowej ale na to już pomysł jest.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:08, 17 sie 2016

Do góry
Ewik napisał(a)
Sierpniowe widoki śliczne ☺
Dziękuję Ewiku

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:06, 17 sie 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Aniu...nie lubię chłodnych wieczorów...ale lubię jesienne kwiaty.
Bogusiu chyba mało kto lubi chłodne wieczory ale to nieuchronne i trzeba przywyknąć a przyroda wynagradza pięknymi kolorami

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:05, 17 sie 2016

Do góry
Izabelko, Życzę Wam pogody na wyjazd. A w imieniu lilii podziękowanie. Tam się umieściła i tam zostanie z hortkami. Faktycznie ładnie sie zgrały. W ub, roku kwitła ciut wcześniej, jeszcze hortki były białe. W tym roku wiosna u mnie sie opóźniła, stąd i kwiatki są spóźnione.

Na przykład ta ostróżka z drugiego podejścia Violetko, od tej brałaś nasionka.

Tu ma być ogród :) 19:04, 17 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

wielkie dzięki ! nawet niewiesz jak mi pomogłaś
edit; pamiętasz odmianę?
W zgodzie z naturą 19:02, 17 sie 2016

Do góry
Jestem kontuzjowana i nic nie mogę robić w ogrodzie, ale mogę spacerować

Pozdrawiam cieplutko
Ogród na Zapłociu 19:00, 17 sie 2016

Do góry
Pomalowaliśmy dach
Było

jest

teraz myślę o rabacie pod oknami

Mirkowy ogród (początki) 18:57, 17 sie 2016

Do góry
Co to za roslinka czyżby to był floks?
I kuleczki bukszpanowe Czy jeszcze można ciachnąć?
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 18:53, 17 sie 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Na ukojenie nerwa najlepszy jest.......

ukojenie wręcz uśpienie
Ogród do odnowy 18:50, 17 sie 2016

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
Mam totalny zawrót głowy. W sobotę pan ogrodowy przyjechał i przewalił mi straszną frontową rabatę. Posadził rośliny, powyciągał różności z przechowalników i mam zupełnie nowe nasadzenia. To teraz rabata głównie kwaśnolubych - rododendrony, pierisy japońskie, kiścienie i na razie żurawki solar eclipse wylądowały na froncie

Dziś motałam się by kupić za rozsądną cenę duże rh na pierwszy szereg. Kupiłam Red Jack - to te co stają wzdłuż siatki

teraz to wsadzić i korą zasypać. Szkoda, że ręka odmówiła mi posłuszeństwa i na razie mogę sobie tylko popatrzeć

a było tak

potem tak

za to duża rabata to totalny bałagan - tymczasowy

Zaglądam co u Ciebie Totalna rewolucja.Rabata ładnie się zapowiada.Oby ręka.szybko do sprawności doszła Pozdrawiam Gosiu
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:47, 17 sie 2016

Do góry
I popisują się dalie

Pszczelarnia 18:46, 17 sie 2016

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I w związku z tym mam dylemat jesienny. Chcę posadzić drzewo w miejsce usuniętej/uschłej leszczyny starej:

Rosnące obok / w zasięgu wzroku dookoła drzewa to magnolie (4), śliwy wiśniowe (3), brzozy (2, może do wycięcia jedna)i grusza 'Chanticleer' (1), jodła.

Miejsce jest wietrzne i ważne pod względem kompozycji - rosną tam hortensje, funkie, świecznice, bodziszki, paprocie. Drzewo będzie miało pełne słońce i dobrą wilgotność podłoża.

Co posadzić? Chodzi mi po głowie grusza ' Chanticleer', to musi być coś dużego, osłaniającego. Jak radzicie?

Moja młoda grusza Chanticleer, obecnie cała w rdzy, jak bardzo chcesz to posadzisz, ale ja mam pewniaka na to miejsce...to,
Świerk serbski Pendula...nie widzę tutaj większego zagęszczenia, brakuje przełamnia

Klony wcale nie śmiecą ja tego nie odczuwam w porównaniu, do 20 letnich brzóz,
w porze zgrania do magnolii, świetnie pasują
Red Sunset i Esk Sunset bardzo powoli kształtują koronę, to tyle z moich spostrzerzeń.
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 18:46, 17 sie 2016

Do góry
Ponoć mamy środek lata U mnie po niedzieli zapowiadają tydzień słoneczny, coś się w ogrodzie zrobi w końcu. A dziś dzień dobrze wykorzystany przy względnej pogodzie, bo w tej chwili za oknem mżawka!

Jeszcze kwitną jakieś różyczki

Ogród Cioci cz. 3 18:45, 17 sie 2016

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ja sadziłam na wiosnę w zeszłym roku po jednej sadzonce nazywa się Monarda Prairie Night. teraz kępy są już wielkieTo jest jedna sadzonka. w bylinowej nie ma sprawdzałam. Mogę Ci na wiosnę odsadzić

Gosia- przecież nie będę od Ciebie brała, bo na pewno chcesz rozmnożyć. Jak nie znajdę to Cie poproszę. Ale to ostateczność.

Kolor zajefajny.

Powiedz tylko czy na zdjęciu jest taki jak w rzeczywistości.
Ogród z łezką II 18:44, 17 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeszcze zapomniałam pokazać co do mnie przypełzło...wielkie, grube i z kolcem. Nie chciało się już rozwinąć, ale długie toto było prawie jak zapalniczka...
Czy ktoś wie czyja to gąsienica???

dla złagodzenia wrażenia() widok na pole z hodowlą nornic i innych karczowników...

Fuj jaka zielona paskuda.Pole z hodowlą nornic myszy i dzików też mam za płotem.
Ogród Cioci cz. 3 18:41, 17 sie 2016

Do góry
Kasik napisał(a)

A jak się rozrasta? bo nie wiem ile musiałabym kupić?

Ja sadziłam na wiosnę w zeszłym roku po jednej sadzonce nazywa się Monarda Prairie Night. teraz kępy są już wielkieTo jest jedna sadzonka. w bylinowej nie ma sprawdzałam. Mogę Ci na wiosnę odsadzić

Ogród z łezką II 18:37, 17 sie 2016

Do góry
Ani to motyl, ani to ćma. Ładniejszy jako gąsienica

Ogród z łezką II 18:36, 17 sie 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeszcze zapomniałam pokazać co do mnie przypełzło...wielkie, grube i z kolcem. Nie chciało się już rozwinąć, ale długie toto było prawie jak zapalniczka...
Czy ktoś wie czyja to gąsienica???

zawisak tawulec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies